הרים ועמקים...

tulkin

New member
הרים ועמקים...

היום היתה לי הפתעה. הזמינו אותי לשחק כדורעף. לפני המשחק בדיקה - 125 (שעה וחצי אחרי ארוחת צהריים). מצוין. המשחק היה מהנה מאד. סוף המשחק, בדיקה - 176. מה?WTF? פעם ראשונה שפעילות גופנית מעלה לי את הסוכר. כנראה שהכבד החליט שלכבוד חזרתי למגרש הכדורעף אחרי כ15 שנים שלא שיחקתי, זו הזדמנות מצויינת לייצר קצת גלוקוז.
טוב, אין ברירה. 10 דקות מנוחה, וקדימה במדרגות לקומה האחרונה. הגעתי למעלה, בדיקה, 135. יופי נסתפק בזה, אבל נשמור יד על הדופק. אחרי 20 דקות, בתחנת הרכבת 95. בסדר, היתה קצת הליכה בדרך. מגיעים לתחנת ההורדה (חצי שעה נסיעה) - 83. בקצב הזה לכבד לא תהיה ברירה אלא להתחיל לייצר עוד גלוקוז עוד מעט, ויש לי רבע שעה הליכה הביתה מהתחנה. מגיעים הביתה, בדיקה - 75(!!!!!) מאז שאני מודד לא ראיתי כל כך נמוך. אכלתי מיד ארוחת ערב, אחרי הכל אני נכנס לצום לקראת בדיקת דם מחר בבוקר.
מ 176 ל 75 בפחות משעתיים. ותבניות שאני לא מכיר. הרים ועמקים. מעניין.

תומרונתם

New member
מנהל
לדעתי...

ה-176 היה שגוי. או שהיד היתה מלוכלכת, או מזיעה, או משהו. לא הגיוני שתוך 10 דקות וטיפוס מדרגות אחד ירדת ל-135.
לגבי המשך היום - זו ירידה בהחלט הגיונית אחרי פעילות כה מאומצת שאתה לא מכיר, חבל שלא היה לך משהו קטן לאכול כדי לעצור את הירידה.

ואיזה כיף שהלכת לשחק! תחשוב שיחד עם ה-20 ק"ג שהורדת היה לך קשה מאוד לעשות את זה. שיחקת אותה

לדעתי יש עוד אפשרות ...

ה-125 לא היה המכסימום שאחרי האוכל (כולו שעה וחצי). הפעילות הגופנית המריצה את העליה בסוכר, והמדידה נעשת בסביבות השיא.
אחרי השיא, הירידה יחסית מהירה בגלל הפעילות הגופנית הנמרצת שהייתה, ולא פסקה עד המדידה הנוספת. אסור לשכוח שהגוף שלו לא רגיל לעשות פעילות ...

tulkin

New member
בהחלט יכול להיות

אם כי ארוחת הצהריים שלי היתה דלת פחמימות למדי - אבל כן, זו אפשרות.
אגב, אני מקווה שאחרי כחודש וחצי פעילות גופנית כבר אי אפשר להגיד על הגוף שלי שהוא לא רגיל לכך :)

tulkin

New member
אז היום גם היתה בדיקת הדם...

לפי גלוקומטר הייתי 94, אבל בדיקת הדם הראת 102. אני מניח שזה פער סביר. אבל החדשות המפתיעות הגיעו מכיוון הA1C שלי. לא ציפיתי ליותר מדי, אני עדיין רק חודשיים אחרי גילוי המחלה, וגם את האיזון היחסי שלי עכשיו לקח לי זמן להגיע אליו. לפני הגילוי רמות הסוכר שלי היו מפחידות בגובהן כנראה. הA1C הקודם שלי היה קרוב ל11% וציפיתי לירידה קטנה, אם בכלל. אבל 7.1%? אלה בהחלט חדשות טובות.
עוד חדשות טובות הגיעו מכיוון הכולסטרול והטריגליצרידים שירדו כולם לטווחים נורמליים.

החדשות הבעייתיות היחידות הגיעו מבדיקת CPK שיצא גבוה בצורה מפחידה. כנראה שבגלל הפעילות הגופנית המוגברת, ואולי אפילו ספציפית הכדורעף של אתמול שהפעיל ואימץ שרירים רבים שלא רגילים לעבוד קשה. אבל אולי זה מעיד על משהו יותר עמוק? על שריפת רקמות שריר לא בריאה, עקב הדיאטה דלת הפחמימות? אולי בעיה בתפקוד הכליות? אולי היה לי התקף לב אתמול? לא ברור...

בעוד כמה ימים פגישה עם האנדו שלי. נראה איזה תובנות יהיו לו.

תומרונתם

New member
מנהל
ה-A1C נהדר!

ודווקא לא מפתיע מאוד. המאמץ שאתה עושה והפיקים שאתה מוריד זה בדיוק זה. בנוסף, אמנם הבדיקה ממצעת שלושה חודשים, אבל זהו לא ממוצע אחיד ויש יותר משקל לתקופה האחרונה.

לגבי הCPK אינני יודעת... בהחלט מקווה שלא היה לך התקף לב אתמול

טיפ

לי הרופאה אמרה שהורדת A1C חייבת להיות מתונה\איטית.
צניחת A1C מהירה עשויה לדבריה לגרום לפגיעה בכלי דם עדינים.
יכול להיות שזה לא מדויק, או אינדיווידואלי, אולם האנדו' שאמרה לי את זה נחשבת לבעלת שם טוב בתחום. היא נזפה בי לאחר שהצנחתי את ה-A1C שלי מכמעט 14 לבערך 8.5 תוך 3 חודשים.

למעלה