הרימון - שימושים ריפאיים.
לרימון יש הרבה
שימושים ריפאיים על כן מומלץ לייבש את הקליפות בצל לכתוש אותם לאבקה ולשמר אותם בבקבוק סגור.
תולעים במערכת העיכול: להרתיח 50 גרם קליפות בליטר מים למשך ¼ שעה, לקרר את המרתח, להמתיק ולשתות על קיבה ריקה.
החומרים הטנננים שבקליפה הורגים את התולעים.
זיהומים במערכת העיכול: לשתות כל יום כוס מיץ רימונים. או להרתיח קליפות רימונים עם קליפות של בננה במשך 10 דקות,
לקרר לסנן ולשתות את המים מספר פעמים ביום.
צהבת: משרים חופן קליפות בליטר מים למשך הלילה, להמתיק ולשתות למחרת.
כולסטרול: לשתת כל יום כוס מיץ רימונים. מחקרים מראים ששתיית מיץ רימונים מורידה רמות כולסטרול.
טחורים: מרתיחים קליפות בשמן זית עד 5 דקות, מקררים ומורחים מספר פעמים ביום על הטחורים.
כיב בקיבה ובתריסריון: מייבשים קליפות רימונים בצל, כותשים אותם עד דק מערבבים עם מעט דבש ואוכלים כף לאחר כל ארוחה.
הפלבונואידים שבקליפה בעלי פעילות אנטי דלקתית ומשקמת.
גזים במערכת העיכול: להרתיח חופן קליפות בליטר מים, לקרר להמתיק ולשתות כוס לאחר כל ארוחה.
שילשול: כנ"ל.
בחילות והקאות: לאכול פרי בשל או לשתות מיץ רימונים עם נענע.
שיעול : לשתות מיץ רימונים.
כאב ראש לאחר שיכרות: כנ"ל.
ניקוי דם: לשתות מיץ רימונים.
סילוק קמטים ושומנים: מורחים כל יום מיץ מקליפה טריה שנכתשה.
חולשה כללית: לשתות כוס מיץ רימונים כל יום.
בצקות: כנ"ל. הרימון מעודד שיתון.
פצעים וכוויות: לייבש את הקליפות לכתוש לאבקה ולזרות על הפצעים והכוויות. הקליפה מכילה פלבונואידים בעלי פעילות אנטי דלקתית.
פצעים ופצעונים של תינוקות: כתחליף טלק לייבש קליפות רימונים, לכתוש לאבקה, ולפזר על המקום.
חיזוק השיער: לערבב אבקת קליפות רימונים בחינה ולמרוח על השיער. התערובת נותנת גוון שחור.
קשקשים: כנ"ל.
פצעים בפה: להרתיח 3 כפות קליפות רימונים בכוס מים, לגרגר 3 פעמים ביום.
דלקות חניכיים ודימומים: כנ"ל.
דלקת עיניים: להרתיח 3 כפות של קליפות בכוס מים לקרר ולהזליף לתוך העין מספר פעמים ביום.
אזהרה: אנשים הנוטים לפתח אבנים בכליות צריכים לא להפריז בשתיית מיץ רימונים בגלל ריבוי של חומצה אוקסלית (100 מ"ג/ 100 ג')