אתה לא היחיד שלא מבין כלום ויפה שבקשת הסבר
כן, מוכרים דג הרינג בוגר יותר שנצבע באדום-חום, כך נוהגים הרמאים!
כל המשפחה היא דגי הרינג בשלבי חיים שונים.
מטיאס בהולנדית = בתולה! והכוונה לדג חדש/צעיר שעדיין אין לו/לה ביצים. דגים אותו בים הצפוני והמזרחי קרוב לחופי דנמרק. תקופת הדייג קצרה מאד אמצע מאי-אמצע יוני ולכן הוא כ"כ נדיר. צבע בשרו אדמדם-חום בהיר.
בסביבות אוגוסט, הדגים גדלו ושמנו וזה השלב בו נקראים "שמעלץ הרינג" (הרינג שומני). אלה עדיין דגים שטעימים לאכילה במצב מומלח/כבוש.
אחרי זה, עד נובמבר-דצמבר ממשיכים לגדול ולהתבגר ומגיעים למשקלים של 700-800 גרם ליחידה (לא פגשתי כאלה בארץ). הבשר שלהם קשה יותר ועדיף להכין מהם הרינג בתחמיץ שמרכך מעט את בשרם.
לתאבון!