הריקוד אפרים

אפרתי4

New member
הריקוד אפרים../images/Emo132.gif

האם משהו יודע מי שר את השיר אפרים ומי יצר את הריקוד?

אפרים ריקוד מעגל !

לאפרת בקר טוב ! ועוד על אפרים : אפרים ריקוד מעגל שחיבר/יצר גדי ביטון והוצג בהשתלמות מספר 11 בתאריך 19/07/2002 של ארגון המדריכים. המבצע : רונן עניה. הלחן : אביהו מדינה. המילים : אהוד מנור. בתקווה שהתשובה מספקת. מירי.

הנה הסולם כבקשתך !

הריקוד אפרים כאמור ריקוד מעגל מבית היוצר של גדי. גדי מרבה לאחרונה ליצור ריקודים חדשים מכל הסוגים טובים יותר וטובים פחות, מעגל וזוגות. לזכותו של גדי יאמר שבכל ריקוד הוא מנסה לשלב אלמנט חדשני (כביכול) כדי להשאיר את חותמו ואת ייחודו שלו כיוצר צעיר וחדשני. דוגמא : ריקוד זוגות "אני שר לך" ובו האלמנט של החלפת הזוגות, או "כמה אהבה" ובו האלמנט של הרמת בת הזוג לגובה לשהייה ממושכת, או תנועות ידים כמו נרות חנוכה בריקודו "אור שבעת הימים". לריקוד "אפרים" יש קצב מהיר וסוחף ומיועד לצעירים שבנינו שאוהבים "סטייל" המזכיר קצת מועדון ריקודים ופחות ריקוד עם מהסוג הקלאסי והטוב. גם שילוב הריקוד בתחילתו ובסופו עם עיבודו המוסיקלי נראה לי קצת מלאכותי, נשמע לי קצת רחוק ממקוריותו ואף קצת צורם. ולסיכום : לריקוד זה אני מנבאת אורך חיים קצר, ולדעתי לא יזכה להירקד ב"הדר יסף" (יענקל´ה זיו + אבי פרץ) ובוודאי לא ברעננה אצל שלום עמר. אתן לריקוד 6.5 ב"סולם מירי". מירי.

תומך בכל מהשאמרת ואוסיף בהקשר

לתחילתו של הריקוד וסיומו: לדעתי, ריקוד שהצעדים שלו מחוברים על קטע של עיבוד מוסיקאלי - לא יכול להכלל בקטגוריה של "ריקוד עם". ריקוד עם מעצם הגדרתו בנוי על השיר. לשיר יש לחן ויש מילים והם אלה שעליהם נכתב: "חיים עוברים שנה עוברת, אבל המנגינה לעולם נשארת" (ויש עוד מובאות על נצחיותו של השיר). "עיבוד", כהגדרתו במילון אבן שושן הינו "שינוי דבר מה והתקנתו על ידי פעולה מסויימת בו". והמילה החשובה הינה שינוי. כל עיבוד מוסיקאלי משנה את השיר ומביא לנו דבר חדש לחלוטין. העיבוד המוסיקאלי הינו "בגד" המולבש על הלחן והמילים והוא, בניגוד ללחן למילים, אינו עומד בפני עצמו ואין לו כל ערך בלעדיהם. לא לחינם מלמדים ברישומי ריקודים, בתחילת הרישום, לכתוב את מחבר המילים, הלחן והריקוד, אך אין זכר ל"מעבד המוסיקאלי", שאינני מפחית מערכו. העיבוד המוסיקאלי נותן לנו את ה"צבע" המיוחד לביצוע הספציפי ש הזמר הזה ולעיתים של התקליט המסויים, כיוון שבעתיד אותו זמר יוכל לשיר עם עיבוד (בגד) אחר. ראו דוגמה עם השיר "זהוי יפו" המושר על ידי אבי טולדנו בשני עיבודים שונים לחלוטין ולשניהם חוברו שני ריקודים שונים.

fanti

New member
ריקודים הנראים כהתעמלות אירובית .

מירי , דעתי כדעתך הריקוד אפרים לא יחזיק מעמד . חבל לי רק על בזבוז הזמן בלימוד ריקודים so called מתוחכמים, לשירים הידועים למעטים ולצערי גם לא יפים. כשמשמיעים את המוסיקה הזו מתעוררים געגועים לריקודים של פעם, שהיו נאיביים, פשוטים , ללא תחכומים ואיפשרו לרוקדים להנות משירים יפים, מוכרים ואף לשיר בקול רם .....והעיקר , להנות .

יבנאי

New member
למירי

הידע שלך אינו מפתיע וטוב לדעת שיש למי לפנות בכדי להתעדכן,ואוסיף דבר קטן, השיר חובר במיוחד לרגל התימניאדה האחרונה שהייתה באילת וגם הושמע שם לראשונה.

revgola

New member
לכבוד כרמיאל

עד כמה שידוע לי השיר הושמע בפסטיבל כרמיאל לפני שנה או שנתיים, במופע הפתיחה. הושמע שיר לכל שבט. ולכן אני חושבת שהשיר חובר לפסטיבל כרמיאל, ולא לתימניאדה.

ל revgola

אכן הצדק עמך, לא לפני שנתיים אלה בשנת 1999 את כל שירי מילות השירים למופע כתב אהוד מנור שגם הנחה את המופע. (קורה שמתבלבלים עם שיר אחר)

fanti

New member
../images/Emo171.gifנפשי יוצאת בציפיה ....../images/Emo7.gif

לפולניאדה ... מה , לנו לא מגיע איזה שיר מרנין בסגנון אה יידישע מאמא ???

avigal23

New member
גם השנה הריקוד אפריים הורקד בכרמיאל

אין לי מושג אם הוא ריקוד ישן או חדש אבל איפה שאני רוקדת בתיה לימדה לא מזמן אותו והיא רקדה אותו גם בכרמיאל מפני שבאותו שבוע{אם אני לא טועה} היא לימדה אותו בהרקדה שלה. ריקוד מאוד יפה לדעתי קליט נחמד מהיר? אין לי מושג אני אוהבת ריקודים מהירים כך שאם אני אוהבת אותו הוא יחסית מהיר... חבל מאוד שיש הרקדות שבהם הריקוד לא יזכה להישמע. אתמול {יום חמישי} בהרקדה של בתיה הגיעו רוקדים שרוקדים אצל מרקידים אחרים וסיפרו שבהרקדה שהם נמצאים לא לימדו ריקודים חדשים {יחסית} בזוגות כמו: צימאון,חבקי אותי והדרך...

עלי כהן

New member
ה"ייקייאדה" יוצאת לדרך

יש כבר"תימניאדה". מישהו רוצה "פולאניאדה"(ובצדק!). ש "מימונה" עם "תרבחו ותזבחו" ליוצאי מרוקו. יש "סאהראנה" ליוצאי כורדיסטאן. יש משהו לפרסים. עכשיו הגיע תורם של הייקים לצאת בראש חוצות ל"פסטיבל ה´זאעואר קראוט´ של הייקים מהעלייה החמישית וצאצאיהם " - לעשות ריקודים על "כפר סאלד יהייה קאפוץ אחת גדול" ו"צוואי קארטופל - דאס איסט אלעס" ולרקוד עם מגבעות נוקשות כמו בספר "אמיל והבלשים" (קסטנר היה ייקה, אבל לא פוץ). זה יהייה פסטיבל לדוגמה של "דאנקאשען" ו"ביטעשען" ו"יאבול הער דוקטור". אפשר לקיים אותו בנהריה או ברמות השבים או לחזור למקורות בשכונת רחביה ("ודוקטור מול דוקטור גר"). אפשר להנציח בשמו של הפסטיבל הזה שמם של גורית קדמן, רבקה שטורמן, שלום חרמון ואפילו תרצה הודס תבדל"א- כל אלה ייקים עם דיפלומה. הצעות ותגובות תתקבלנה במלוא תשומת הלב הראוייה לעניין הזה מצד וועדת הפסטיבל הראשון של הייקים וצאצאיהם, כולל המילה "דאנקעשען"!

חוש הומור !!!

שמחנו לגלות סוף סוף שלעלי כהן יש גם חוש הומור מפותח. סחתיין עלי. מירי.

עלי כהן

New member
מעל ומעבר למצופה

אין ספק שיוזמי ה"ייקיאדה" הראשונה מאז חורבן בית שני הופתעו מן ההתעניינות העצומה. נפלה בחלקי הזכות לגלות לציבור מעט מן התכנית הגדושה (הייקים אומרים "קדושה").בין ייתר האירועים הצפויים "ריקוד המלצרים בלבן" לצלילי בטהובן ופאול בן-חיים בביצוע להקת קיבוץ "הזורע" - קיבוץ ייקה ידוע. זכרו של מוכר הנקניקיות מככר מוגרבי, שהיה זמר אופרה מברלין במקור, יונצח בערב "להקת הנקניקיות בחרדל"("וורשטשן מיט זענף" ). "העלייה החמישית" והקמת נהריה יגרמו לרבים להזיל דמעות התרגשות ו"פרס זוגלובק" ו"שטראוס" יחולק למנצח בהגייה הייקית המושלמת.

למעלה