הרכבת מחשב מאמזון

הרכבת מחשב מאמזון

שלום רב,

בניתי לי מפרט מחשב מאמזון, אשמח לדעת האם הרכיבים שבחרתי מתאימים זה לזה. המחשב מיועד בעיקר לשימושים יומיומיים רגילים, כגון: אופיס, יוטיוב, גלישה עם 8-9 לשוניות במקביל, צפייה בסרטים וכו'. כמו כן, יש לי כוונות להשתמש בו לצורך עריכה מוזיקלית, אני כרגע מתחיל ולכן הדרישות שלי הן מאד מינימליות אך ארצה להריץ עליו תוכנות לעריכה מוזיקלית ברמה מקצועית.

במחשב הנוכחי יש לי כרטיס מסך NVIDIA Geforce 210, שאעביר למחשב החדש. (כאמור, המחשב לא מיועד למשחקים כלל)

אשמח לדעת האם הרכיבים שבחרתי מומלצים (בחרתי על סמך ביקורות באמזון בעיקר, אינני מבין גדול בתחום) ומתאימים האחד לשני, ויתנו מענה לצרכיי, כמובן עם דגש על העריכה המוזיקלית שהיא מצריכה מפרט יותר חזק.

לגבי המעבד, התלבטתי בין RYZEN 7 2700x לבין rzyen 5 3600, ממספר מאמרים שקראתי הבנתי שהמעבד השני הוא חזק מעט יותר, מחירם כמעט זהה ולכן בחרתי בו.

מארז ארכוש בארץ, כנראה Antec P5.

אשמח לקבל חוות דעת נוספת טרם הרכישה.

רוב תודות

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
בחירות טובות אפשר לשפר טיפה

&nbsp
ולדעתי גם לא יהיה צורך בכרטיס מסך שיש לך הכרטיס הגקפי במעבד כבר טוב מאוד וחזק..
זה אחד היתרונות של AMD על INTEL . כנראה חזק מה 210 שלך לדעתי כן....
&nbsp
דיסק למערכת הפעלה הוא טוב אתה יכול גם NVME מהיר פי כמה..הייתי מוסיף קשיח מכאני לשמירת קבצים ורצוי מאוד גם.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
מתקן טעות פה

&nbsp
במעבדים שציינת אין מעבד גרפי...אני התכוונתי למעבד הזה
&nbsp
מעבד AMD Ryzen 5 3400G 3.7Ghz Radeon RX Vega 11 AM4 - Box - Box
&nbsp
זה עדיף לך מספיק כח עיבוד לצרכים שלך ומעבר וכרטיס גרפי מובנה חזק יותר מה210 ..
&nbsp
&nbsp

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
בשימוש שלך אין הבדל ממשי

&nbsp
גם שלי יעשה את העבודה היטב....ביתרון שהכרטיס מסך שלו הרבה יותר טוב מה 210 בהפרש גדול מאוד...אז כל התצוגה תהיה יותר טובה כולל סרטים.....
&nbsp
מעבד יותר חזק יתן יתרון טיפה אבל לא משמעותי...במקרה שלך שאתה גם רואה סרטים יתרון של כרטיס גרפי חזק יתן הבדל...וישפר בהחלט

הבנתי, אבל שים לב שיש לי כוונות להריץ על המחשב תוכנות לעריכה

מוזיקלית שהן דורשות לא מעט כוח עיבוד, לא שימוש משרדי.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
אני חושב שיספיק

&nbsp
יחד עם זאת בדוק או תביא את שמות התוכנות שלך לעריכה ונראה מה הדרישות שלהן...
&nbsp
ובכל מקרה אם אתה קונה מעבד חזק יותר ללא כרטיס גרפי מובנה תצטרך לדעתי לקנות גם כרטיס מסך יותר טוב..ה210 ישן חלש ורחוק מסטנדרט נוכחי של צפייה באיכות טובה.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
אין דרישות גבוהות

AMD Ryzen 5 3600 באמת יותר צריך בגלל הליבות נימים וכו'..

אני התייחסתי לכלל הדרישות שלך ואיזנתי כרטיס מסך הרבה יותר טוב..בעיקרו אתה יכול להשאר על ה210 הבסיסי לתצוגה...ולשדרג אחרי או לרכוש כרטיס מראש...כי כרטיס תצטרך בכל מקרה..
מה שעוד חשוב ממעבד זה כמות ומהירות זיכרון לפחות 16 גיגה עם מהירות 3600 בזיכרון( מעבדי AMD דורשים מהירות גבוהה )...דיסק SSD NVME לוח עם כרטיס קול טוב או כרטיס חיצוני ...דיסקי איחסון כמובן..ספק כוח איכותי...אלה לא פחות חשובים מהמעבד..

תודה, למה שאצטרך כרטיס מסך חיצוני בנפרד אם אני בוחר במעבד

עם היכולות הגרפיות שהצעת?

אין לי כוונות להריץ משחקי מחשב כלל, כך שלא ברור לי מדוע אני צריך יכולות גרפיות מעבר למה שהמעבד (Ryzen 3400G) מציע.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
נעשה פה סדר

1 במעבד שאתה רוצה וצריך באמת rzyen 5 3600, אין מעבד גרפי לגמרי..לכן אתה רוצה את ה210 וזה בסדר,יכול להספיק לצפייה מינימלית..בסיסית .

אני חשבתי להציע מעבד עם כרטיס גרפי מובנה Ryzen 3400G שהרבה יותר חזק..לסרטים יוטיוב תמונות וכו' יהיה שיפור ניכר. אלא שאתה מעדיף את המעבד החזק יותר ויש צדק בזה במידה מסויימת. לא הצעתי גם את המעבד הזה וגם כרטיס גרפי! כי אל צריך יש לו מובנה שהרבה יותר חזק מה210 .

אני עדיין חושב שה210 עם מעבד שאין לו כרטיס גרפי( ה rzyen 5 3600,...חלש וישן..ולהנאה מכל דבר גרפי..בצורה טובה צריך כרטיס מסך יותר מודרני וחזק..ולאו דווקא משחקים ..שוב תמונות ..סרטונים סרטים ועוד..אפילו התצוגה של התוכנות תרוץ יותר טוב..כל דבר שרואים על המסך.
מפה זה בחירה ושיקול כלכלי שלך..
אתה יכול לבחור מה שנוח לך..

הבנתי, תוכל להמליץ לי על כרטיס גרפי חיצוני?

במידה ואבחר ללכת על ה-3600, אני מבין שאצטרך כרטיס גרפי סביר. אין הגבלת תקציב, כמובן מעדיף לרכוש כרטיס שמתאים לצרכיי ולא להתפרע ולקחת כרטיס שלא אנצל את יכולותיו לעולם.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
כרטיס סביר במחיר גם

&nbsp
Sapphire Radeon RX 560 PULSE 2GB OC GDDR5 DVI HDMI DP PCI-E
&nbsp
זה במחיר די מינימאלי לכרטיס מסך.
&nbsp
&nbsp

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
הקישור כללי

&nbsp
בכל מקרה בהצלחה..קח את הטיפים לגבי שאר החומרה...ובהצלחה!

למעלה