הרמוניה- צריך מישהו שמבין רציני

אלילאנה

New member
הרמוניה- צריך מישהו שמבין רציני

אוקיי, רציתי לבקש אם מישהו יכול פשוט לכתוב פה כמה שיותר דברים חשובים לגבי מה זה הרמוניה. עכשיו הכוונה היא לא הדברים כמו זה שהרמוניה היא צליל שנוצר מכמה צלילים שונים וכו'...אלא יותר בכוון של להבין הרמוניה, דברים חשובים שצריך ללמוד ולדעת, מה זה למשל הרמוניה מודאלית? אני מצטער אם השאלה טיפה לא ברורה..=/ תודה למי שיעזור..:)

השאלה ברורה...

הבעיה שהיא באה מראיה קצת שטחית - אי אפשר ללמוד הרמוניה מהודעה בפורום. אתה צריך לקחת כלי הרמוני (רצוי פסנתר) וללמוד בצורה מתודית. אם יש לך שאלות יותר ספציפיות, אני אשמח לענות.

אלילאנה

New member
אני אנסה להיות ברור יותר..

אני לא חושב שזה בא מנקודת מבט שטחית. אני פשוט לא מצליח להסביר את עצמי כ"כ. העניין הוא שהתחלתי לשמוע ולראות המון נגני פלמנקו, או קלאסי (בעיקר גיטרה, אבל קלאסי זה יכול להיות כל כלי- צ'לו למשל..:p) ולדוגמא בפלמנקו ההרמוניה בעצם ממש יוצרת את המלודיה. רציתי לדעת מה מיוחד כ"כ בהרמוניה שמשתמשים בה בפלמנקו. או בכלל, באיזה דברים צריך להתמקד בסגנון הזה, חוץ מהטכניקה המיוחדת שיש להם שם...

אני לא מומחה גדול בפלמקו,

אבל אני חושב שהיחוד שלו הוא במקצבים. כשאני חושב על פלמנקו, המהלך שנראה לי הכי מאפיין הוא: Em - F - Em - F נסה לנגן את האקורדים הללו במשקל שלושה רבעים עם המקצב הבא: _ _ _ | | | | || | º ºº º º º º שזה נסיון עילג לסמן - שמינית - חלק שש עשרה - חלק שש עשרה - שמינית - שמינית - שמינית - שמינית וחוזר...

למעלה