הרמטכ"ל: המשתמטים איבדו את הבושה

הרמטכ"ל: המשתמטים איבדו את הבושה

הפרחים לצה"ל, הבושה למשתמטים. זו כתבה ישנה מתוך מעריב, אבל מאוד אקטואלית. אנשים, תתעוררו ותסתכלו מסביבכם- אנחנו בנינו את צה"ל וצה"ל בנה אותנו. http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/615/701.html גם אני אוהב את צה"ל

ואנחנו- לא רק שנחזיר להם את הבושה

אלא נגרום לכך שיהיו שינויי חקיקה, נתמוך בח"כים שיעלו הצעות חוק בנושא משתמטים. כולל הקשחה במתן הפטורים של צה"ל. מי שלא רוצה לשאת בנטל, מקומו אולי לא במדינה הזאת.

הבעתי דיעה בלבד

אני אזרח פשוט שרוצה להשפיע על מקבלי החלטות. הבעתי את דעתי ושים לב שכתבתי אולי.

SupermanZW

Well-known member
רעיון נחמד, איך את מציעה לממש אותו?

הקשחה במתן הפטורים: תמיד יהיו כאלה שיצליחו להערים על המערכת ולקבל את הפטורים גם אם יוקשחו הקריטריונים. מי שלא רוצה לשאת בנטל, מקומו אולי לא במדינה הזאת: כלומר נשלו להם את האזרחות? במקרה כזה נהפוך אותם לפליטים, האין זה אקט קיצוני מדי? צריך למצוא סנקציות אחרות הגיוניות יותר אך מרתיעות לא פחות.

EmGee

New member
יש ליצור את ההתמטות כלא כדאית

לדוגמא שכר לימוד במכללות ובאוניברסיטאות הלא-פרטיות. השכר עומד על כ40,000 שקל לשנת לימודים, ומתוכן כל אזרח מתבקש לשלם עליהם 8,500 שקלים בלבד. אני לא רואה סיבה שהמדינה תסבסד את הלימודים למי שבחר לא להתגייס. דוגמא פשוטה אבל מאוד כדאית. להעלות את המיסוי על מי שלא התגייס, גם יכול להיות פתרון. להמשיך לחוקק חוקים אשר יקעקעו את המשתמטים כאזרחים סוג ב.

SupermanZW

Well-known member
הצעתי זאת בשרשור החדש שפתחתי, אשמח לרעיונות

לסנקציות נוספות.

שכ"ל גבוה יותר זה רעיון מצוין.

ככה תמנע מעוד אנשים לקבל השכלה גבוהה ולהשתלב במעגל התעסוקה. נהדר! מה שאנחנו באמת צריכים זה עוד מובטלים. דרך אגב, מי יממן את המובטלים האלה? אה, נכון, אתה! אולי כדאי לחשוב לפני שמטילים סנקציות אם אתה לא תסבול מהן בעצמך. אבל אין ספק שהרעיון של "תמות נפשי עם פלישתים" הוא מקורי. כנ"ל להעלות את המיסוי - פחות כח קנייה, זה בדיוק מה שהמשק הישראלי צריך היום!

SupermanZW

Well-known member
זה בהחלט רעיון מצויין ויש מספר גורמים שלא

חשבת עליהם. לא צריך תואר אקדמי כדי להשתלב במעגל התעסוקה, אולי אינך יודע אך למרבית אוכלוסיית ישראל אין תואר אקדמי, כמו כן עקב תוספת התשלום של המשתמטים תוכל המדינה לסבסד יותר את המשרתים וכך כמות גדולה יותר של אזרחים ששירתו בצבא תשיג השכלה גבוהה ותתקדם בעוד פחות משתמטים יתקדמו, כך תדאג המדינה לפתח יותר את האזרחים הממלאים את חובותיהם האזרחיות ואלה שלא ימלאו את חובותיהם האזרחיות יהיו האוכלוסיה החלשה, זו מדיניות שכר ועונש הוגנת. אם מעלים את המיסים למשתמטים אפשר במקביל להוריד את המיסים לאלה שמילאו את חובתם האזרחית לשרת בצה"ל, כוח הקניה הכולל בשוק נשאר זהה אך התורמים מזמנם למען המדינה מתוגמלים והמשתמטים נענשים.

כבעל תואר בכלכלה הרשה לי להציג לך ראיה נוספת.

מי שלא מתכוון לרכוש השכלה גבוהה, זה גם ככה לא יזיז לו. יש חשיבות לא רק לכמה לומדים אלא גם למי. לכן יש בחינה פסיכומטרית שאמורה לנבא מי יצליח יותר בלימודים. הגדלת כמות אלה שיצליחו פחות על חשבון אלה שאמורים להצליח יותר רק תפגע במשק. כח הקניה הכולל לא נשאר זהה, כי יש הבדל בין מוצרים בסיסיים למותרות. מעל הכנסה מסוימת התוספת כבר לא רלבנטית, כך שבכל מקרה כח הקנייה נפגע. כל מה שאתה כותב מראה שאתה מרגיש שאם אתה נענש גם מי שלא משרת צריך להיענש. חבל שאתה רואה את השירות כעונש. אולי מה שצריך לבדוק זה את הראייה שלך לגבי הצבא ולא את זו של "המשתמטים". אבל הרעיון של להמשיך לדפוק את הראש בקיר למרות שזה כואב - מצוין.

SupermanZW

Well-known member
האם אינך מסכים שיש אנשים שהסיבה היחידה בגינה

אינם פונים ללימודים גבוהים היא כלכלית? אם כן הרי שניתן למצוא אותם בקלות בקרב אלה ששירתו בצבא, אם נוזיל להם את הלימודים בעוד נייקר אותם למשתמטים מבלי לפגוע בתנאי הקבלה למוסדות להשכלה גבוהה הרי שלא נפגע במשק ובד בבד נתן תמורה הולמת יותר לממלאים את חובותיהם האזרחיות על פני אלה שלא. אני לא רואה את השירות כעונש אלא במצב החוקי הנוכחי כאשר צה"ל אינו צבא מקצועי וקיים שירות חובה השירות בצה"ל הוא חובה אזרחית ולכן ראוי לשלול זכויות אזרחיות מאלה שאינם ממלאים חובות אזרחיות ואף נהנים מיתרונות יחסיים משמעותיים על פני אלה שממלאים את חובותיהם האזרחיות. לא מקובל עלי שפושעים מקבלים פרס בעוד אזרחים טובים מופלים לרעה.

מסתבר שיש בינינו הסכמה עקרונית.

שנינו חושבים שדברים פה לא מתנהלים כמו שצריך (קראתי תגובות נוספות שלך). אתה פשוט איבדת תקווה שאפשר לשנות ולכן את כל התסכול את מוציא על מי שאתה יכול. אתה לא תהפוך דברים ליותר טובים, פשוט תדאג שכולם יהיו באותה רמה של חרא. ונראה לי שההוכחה לזה היא הציטוט הבא מדברים שכתבת: "איני מוכן להשלים עם העובדה שבעוד אני נתתי את חלקי ושירתתי 3 שנים בצה"ל ושמרתי בין היתר על חייהם של משתמטים הם יוכלו להמשיך בחייהם כרגיל מבלי לשלם שום מחיר על ה"פור" של שלוש שנים עלי שקיבלו במרמה ובהן למדו ו/או עבדו והשיגו יתרונות תעסוקתיים על פניי והרוויחו כסף בתקופה שאני לא יכולתי מבלי לשלם מחיר כבד על כך. איני מוכן לקבל מצב בו לא משתלם להיות אזרח שומר חוק ומוטב להיות משתמט חרא."

אני מסכים איתך

סופרמן, בסך הכל אנחנו מסכימים על הרבה דברים, אבל דרך הפעולה שאתה מציע תזיק למדינה לי ולך. אל תתייאש! צבא מקצועי יהיה בקרוב במדינה וזה ישפר אותה בעשרות מונים.

SupermanZW

Well-known member
אז מה אתה מציע במקום?

כפי שכתבתי, אני תומך בהפיכת צה"ל לצבא מקצועי ובהפיכת מדינת ישראל לדמוקראטיה אמיתית ומלאה אלא שאיני מאמין שניתן להשיג זאת (אך אני מקווה שאני טועה בכך) במידה שלא ניתן יהיה לממש את העדפתי זו (אשר הבנתי שהיא גם העדפתך) איזה פתרון אתה מציע כדי למנוע את העוול הנעשה לאזרחים שומרי חוק כאשר אלה שאינם כאלה נהנים מיתרונות ברורים על פניהם?

אבל אפשר לממש את העדפתך לצבא מקצועי!!!

ניתן לממש את פתרון הצבא המקצועי במקום שמי ששרת ומי שלא שרת יאבקו אחד בשני, כולם ביחד צריכים להאבק למען צבא מקצועי. ביחד נצליח!

לא לאבד תקווה.

קודם כל אני בספק אם הסנקציות באמת ימנעו את העוול. הן רק ירחיבו אותו. חבל לי שאתה לא מאמין שאפשר להשיג את מה שנראה לך נכון. זה נראה נכון לעוד הרבה אנשים. המחיר העיקרי של מציאת פתרון מתוך חוסר תקווה הוא פילוג ומלחמת אזרחים רעיונית כמו שמתרחש בפורום. אם אתה מוכן לשלם את המחיר, זו זכותך. האמונה היא שתאפשר חיים טובים יותר לכולם, וגם אחדות.

EmGee

New member
הם לא יהיו מובטלים

כי גם הדמי אבטלה שלהם יהיו מופחתים ותפקידם בחברה יקועקע כמלצרים ומתדלקים. למדינה יש עדיפות לדאוג קודם כל למי שתרם לה ואחרי זה למי שירק לה בפרצוף.

אתה מציע לא לשלם מס הכנסה?

כי לפי מה שאתה אומר, מס הכנסה לא מהווה תרומה למדינה.

EmGee

New member
תתרגל את היכולת הסקת מסקנות שלך.

לא הזכרתי בהודעה פעם אחת את המושג הזה, רק ג'ה יודע מאיפה הבנת את זה.

למעלה