"הרמת ידיים"

"הרמת ידיים"

המתאמן בשיחה האחרונה אמר שיש לו נטיה "להרים ידיים" מוקדם מידי.בהקשר אחר בשיחה הוא דיבר על כך שבפרוייקט מסויים שהוא אמור לעשות המנחה נתן לו עיצה לעזוב את אחד מהמרכיבים העיקריים שלו (המרכיב הזה חשוב לו מאוד והוא מדבר עליו הרבה- מעין אג'נדה). המנחה נתן לו עיצה ללכת על הפשוט והקל ולא להסתבך עם מחקרים וניסיון למציאת פתרון לפרוייקט.והוא סיפר לי שהוא אכן עושה את זה. לא נשמעה חרטה מיוחדת או תחושת פיספוס והפסד- מה שנראה קצת מוזר. ברפלקציה הבנתי שבעצם הוא מרים ידיים מוקדם מידי. אני תוהה ביני לבין עצמי- האם להניח ולחכות שיעלה הרצון לשינוי ההתנהגות מצד המתאמן או,לשקף לשאול אם הוא מזהה את התנהגות כהרמת ידיים ולאתגר אותו לחזור לתכניתו המקורית ולא לוותר? שאלתי איך אתם הייתם מתייחסים לנושא? תודה.

tlingit

New member
אני רוצה להאיר עוד אפשרות

להבנה של העניין: בירור הסיבות ל"הרמת הידיים", וכדאי לבדוק כמה מקרים ספציפיים שהיו לו. מה קרה שם, מה היו התחושות, אולי מה המחשבות עכשיו במבט לאחור על כל מקרה, וכן הלאה אם המנחה מאיר לו שהוא עומד לסבך את עצמו בפרוייקט שבסופו של דבר עיקרו הוא ההגשה, רוב הסיכויים שהמנחה רואה שיקולים טובים מאד לעצה לרדת מהעץ הגבוה. אולי הוא גם נותן למתאמן הזדמנות לבדוק התנהלות שלו. למשל - האם הוא נוטה לקחת על עצמו יותר מהנדרש או יותר ממה שהוא יודע שיוכל לעשות?

Yin

New member
מצויין

אולי במקום נטייה להרים ידיים (מה שיכול, בטעות, להשמע שלילי) אפשר לומר שיש לו נטיה להקשיב לעצמו ולהחליט מהר? מי אמר שחייבים להתמודד מול קשיים. הדבר הכי נכון הוא שהחיים ילכו בקלות ובשמחה. עדי

ליפט

New member
באיזה הקשר?

המתאמן שלך בחר להביא אל זירת האימון את הסוגיה הזו, שהוא קורא לה: "הרמת ידיים". ואם הוא העלה את הענין, מן הראוי לשאול אותו, האם זו סוגיה לאימון, מבחינתו? מדוע זה עולה? מדוע בהקשר הזה של מפגש האימון הנוכחי? אם יענה באופן שלילי ועדיין תחושי כמאמנת שזוהי סוגיה תוקעת בתהליך, את יכולה לבחור להעלות אותה שוב. באופן אישי, כמאמנת, אני חושבת שזו אפילו תהיה מחובתך לעשות כן. הביטוי "הרמת ידיים", עצמו, אינו ברור מאליו. יכול להיות שהוא נוטה לוותר לעצמו ומכאן לחוש חוסר סיפוק מעצם אי השגת מטרות ומימוש. אך יכול להיות שהרמת הידיים היא סימפטום/תוצר של פרפקציוניזם, נטייה לשים לעצמו רף גבוה מדי ואשר מוביל אותו בסופו של דבר לחוסר עשייה. ישנן הרבה שאלות שניתן ורצוי לשאול כשמבקשים לגעת בסוגיה הזו.

תודה על התגובות

בדקתי את התהליך שלו. הוא העלה את הנושא כהרגל שיש לו והוא מודע אליו. מצד שני לא היתה בקשה מפורשת לשינוי. זה לא מביא אותו למקום טוב מבחינתו אלא לבינוניות. בחזון שלו הוא הוא מדבר על דברים באמת גדולים שיצריכו ממנו עבודה מרובה. החלטתי לאתגר אותו כן לצאת מאזור הנוחות. תודה על הארת העינים ועל הפרספקטיבות.

princessy

New member
פרספקטיבה נוספת לסוגיית הרמת הידיים

כאשר מתאמן מעלה, גם כבדרך אגב, סוגיה כזו כמו "הרמת ידיים" אני מאמינה שזה מפריע לו והוא מגשש גם אם הוא עדיין לא נראה מוכן לעשות את המאמץ כדי לשנות. אני הייתי עובדת איתו על כיוון של "מה המחיר שאתה משלם בגלל זה בחייך?" לא הייתי הולכת לחפש ישירות את הסיבה כי זה מזמין תירוצים ומעודד את השדונים מבפנים ולכן הייתי שואלת בכיוון "מה אתה מרוויח מזה ?" בהצלחה !

מעניין

כי נתתי לו לעשות רשימה של רווח במחיר עם הבחירה במצב הזה. כרגע מה שמתאים לו זה להשאר באזור זה. בד בבד בתחום אחר הוא עשה פריצת דרך יפה. כנראה שהיה צורך לעשות שינוי בתחום זה קודם. ואני מאמינה שאחד משפיע על השני. תודה על נקודת המבט.

למעלה