הרניה חוזרת - ניתוח

רגב123

New member
הרניה חוזרת - ניתוח

שלום רב, אני בן 35 ולפני כחודשיים עברתי בחו"ל (שם אני מתגורר כרגע בגין עבודתי) ניתוח לתיקון הרניה (בגין ניתוחים קודמים שעברתי בעבר במע´ העיכול, בעיקר מדובר על צלקות של ניתוחים לפרסקופיים אותם עברתי בבית חולים איכילוב) לציין כי מדובר על ניתוח הרניה שני אותו עברתי מאחר ובניתוח הראשון (גם הוא בוצע בשיטה המסורתית) לא הושמה לי רשת וכחודש לאחר הניתוח ההרניה שוב חזרה (הניתוח הראשון בוצע לפני כשנה). בפועל בניתוח בוצע לי חתך מרום הבטן ועד למתחת לטבור (חתך באורך של כ-13-14 ס"מ) והושמה לי רשת לכל אורך התפר/חתך ברוחב של 10 ס"מ, לדברי המנתח שרירים רבים היו "פגועים וחלשים" לכן נאלץ לשים רשת כזו גדולה המכסה כשליש מהבטן שלי. העניין הוא שעדיין כיום כחודשיים לאחר הניתוח אני עדיין חש בכאבים פנימיים המתמקדים ב-2 אזורים שונים לאורך ובסמוך לצלקת. הכאבים מתעצמים בעיקר בעת ביצוע מאמץ פיזי (כולל עמידה ממושכת והליכה), התעטשות/השתעלות ואפילו בעת מתן שתן. לעיתים אני חש בכאסים אף במהלך השינה, לציין כי בדר"כ בבוקר איני חש במיוחד בכאבים אלו אך הם מתגברים במשך היום ובפועל לא נראה לי שהמצב משתפר. מבקש לדעת האם בעצם מדובר על מהלך טבעי ותקין שלאחר ניתוח או שמה יש לכך סיבה אחרת. מתנצל מראש על אריכות שאלתי, ולתשובתך אודה, רונן

לצערי זהו הרבה פעמים המהלך

הניתוח שאתה מתאר יכול לכאוב חודשים רבים, תלוי באיזה רשת משתמשים ובאיזה טכניקה היא מקובעת לדופן הבטן. בכל מקרה, רצוי להבדק שוב כדי לוודא שהבקע לא חזר.

למעלה