הרניה סרעפתית

גלי1205

New member
הרניה סרעפתית

החתולה שלי עברה אתמול ניתוח בעקבות הרניה סערפתית. הניתוח עבר בהצלחה, החתולה עדיין עם צינור ניקוז נוזלים מבית החזה. אתמול בערב הלכתי לבקר אותה. היא מאוד התרגשה (וגם אני) נראתה בסדר יחסית לחתולה שעברה ניתוח גדול 12 שעות לפני. הבוקר יש עדיין נוזלים בבית החזה, היא לא אוכלת בכלל ואני ממש מודאגת. מפחדת שתהיה החמרה במצבה, מתלבטת אם לבקר אותה גם היום או שזה יעשה אותה עצובה שהיא לא יכולה לחזור איתנו הביתה. בקיצור אני עצובה, מודאגת, מתגעגעת אליה בטירוף ומתה שהיא תחזור הביתה בריאה

Yukita

Active member
מנהל
רק בריאות!

בהרניה סרעפתית, למיטב הבנתי, מדובר במצב בו יש בקע שבניתוח מחזירים את האיברים שנדחקו דרכו למקומות הלא-נכונים וסוגרים את הבקע. האם החתולה מצליחה לנשום בצורה תקינה לבד, בלי הנשמה, או שהיא עדיין נושמת בצורה בלתי תקינה (פה פתוח, קולות מחרחרים וכדומה)?
&nbsp
מאחר שהיא עברה ניתוח ומטופלת, חשוב לנהל שיח עם הוטרינר המטפל, להבין איפה כל העניין עומד ומה חושבים שהולך להיות. יש נוזלים בבית החזה - האם צינור הניקוז פועל להוציא אותם? האם זה אומר שיש עדיין בעיה שגורמת לנוזלים להצטבר? האם נתנו לה נוזלים כדי שלא תתייבש ומה הם חושבים על עניין האכילה, האם היא אמורה כבר להתחיל לאכול? בקיצור, יש דברים שקשה לדעת בלי לדבר עם הוטרינר. אם יש מישהו פה בפורום שעבר סיפור דומה - הוא או היא יוכלו גם הם לספר לך מה היה במקרה שלהם ואיך זה עבר.
&nbsp
באשר לביקורים, בעקרון חשוב לבקר ולעקוב אחרי המצב, אלא אם כן החתולה היא באופן יוצא דופן טיפוס שמגיב בצורה קשה (מתחילה לבכות, לא נרגעת, משתוללת בצורה שיכולה להזיק לה לבריאות ולמנוע החלמה של תפרי ניתוח). המעקב שלך, בין השאר, הוא אחד הדברים שעוזרים לדעת מה מצבה ואם צריך להביא משהו מיוחד לתשומת ליבו של הוטרינר המטפל - את הרי מכירה אותה. כמובן חשוב להתנהל בצורה שלא מפריעה לטיפול רפואי בחתולה הזו או בפציינטים אחרים

&nbsp
כל הכבוד על הטיפול והדאגה - אנחנו כאן מחזיקים אצבעות להצלחה והחלמה מלאים! אל תהיי עצובה מדי: החתולה שלך נמצאת בטיפול, נכון שעכשיו לשתיכן קשה אבל זה במטרה לפתור קושי גדול יותר. יש לקוות שאוטוטו היא חוזרת הביתה ותוכלו להמשיך בחייכן ביחד!

גלי1205

New member
קודם כל תודה על העידוד

אני אכן הקשר עם הוטרינרית כל כמה שעות (מפחדת כבר להיות מציקה). לחתולה לא היו בעיות נשימה (גם הוטרינרית התפלאה), באנו בגלל שהיא הפסיקה לאכול ולשתות וחששתי שתתייבש. היא נושמת לבד אבל עדיין עם ניקוז. היא מקבלת נוזלים, אנטיביוטיקה ומשהו נגד כאבים. היא לא אכלה מיום שישי בבוקר, גם ככה היא קטנטונת והיא ממש רזתה.
היא כל כך חסרה בבית ואני כל הזמן חוששת שהיא תחשוב שעזבנו אותה, שתכעס עלינו

דגלמנגה

New member
בנוסף למה שכתבה יוקיטה

בררי עם הווטרינר אם את יכולה להשאיר לה חולצות ספורט שלך, או כל בגד אחר שנלבש ישירות על הגוף, משומש לפני כביסה. הריח שלך ירגיע אותה. אני נהגתי כך עם ג'יני, ששכבה 5 ימים במרפאה, עם אינפוזיה, בהחלמה מפארוו-וירוס. אז נכון שג'יני היתה כלבה, ונכון שהצווארון האליזבתני לא מאפשר להתחפר עם האף, אבל חוש הריח עבד וזה הכי חשוב.

למעלה