הרסו לי את החיים

הרסו לי את החיים

בשנת 1952 קניתי מגרש בעיר ראשון לציון. קניתי דווקא את המגרש המסוים הזה מפני שהמגרש מצוי באיזור שאסור לבנות בו בתים מעל 3.5 מטר גובה. עם הזמן אנשים נוספים הצטרפו לשכונה ובנו את בתיהם הפרטיים כמוני. אני ואשתי גידלנו בבית זה, את ילדינו והקמנו בו את מפעל חיינו. בבית שלי ארבעה כיווני אוויר, רואים ממנו את זריחת השמש ואת השקיעה ואין שום מחסום משום כיוון שיסתיר את המרחב הרחוק. לפתע, העירייה יזמה תוכנית תוכנית והגישה אותה לועדה המחוזית. על פי התוכנית מותר יהיה לבנות בנייני רבי קומות. בכל דונם יהיה ניתן לבנות 48 יחידות דיור. האדמה שלי היא בדיוק 3 דונם. הגשתי את התנגדותי לתוכנית המתאר במועד, אולם העירייה ניפנפנה אותי בועדה המחוזית ובמקומית. הפסדתי. בנו באיזור שלי, אבל רחוק מאוד מהבית שלי, בתים רבי קומות. זה לא הפריע לי מפני שזה לא מסתיר לי כלום. הבית הפרטי שממולי מושכר לשוכרים ולא יכולתי להעלות על הדעת, שבעליו ביקשו תוכנית בניה כדי שקבלן ירים בניין. אם בונים מולי אין לי שמש וכל הבית שלי כבר לא שווה. הלכתי לעירייה וביקשתי מידע כדי להגיש התנגדות ואמרו לי שהאישורים כבר ניתנו. בעלי הבית הפרטי שמולי, כבר מכרו לקבלן שהרס את הבית הפרטי. אם הייתי יודע שכך יהיה (שבאיזור שלי יהיו בניינים ושיהיה מותר לבנות יותר מ 3.5 מטר גובה), אז לא הייתי קונה מלכתחילה כאן את המגרש ולא הייתי משקיע כל כך הרבה כספים בשביל לבנות כאן את הבית שלי. האם אני יכול לדרוש פיצוי מהמדינה על הנזק שנגרם לי ? פצעתי את עצמי, וכנראה שלא אהיה מסוגל להחזיק מעמד ואתאבד בעקבות הבניין שעומדים לבנות מולי כי הוא יהרוס לי את כל הבית שלי ואת החיים שלי. העירייה, והועדות לתכנון ובניה של המדינה, הם לא מקום שעזר לי למנוע את הנזקים האלה. מה אני יכול לעשות והאם אני יכול לחייב את המדינה עצמה להפסיק עם זה ?

איכות חיים

שלום רב, אני יכולה להבין את המצוקה שאותה אתה חש כרגע. לצערי, אין בידי לסייע לך, היות והגעת לפורום נפגעי גוף מתאונות. יש באפשרותך לפנות למגוון פורומי התמיכה בתפוז, ולענין ההבט המשפטי להפנות אותך לפורום חוק ומשפט ופורום נדל"ן. בברכה,

למעלה