הרס עצמי

הרס עצמי

איפה המשמעות, איפה. בשביל מה אנחנו חיים? זה הרי לא בשביל יום שישי, ולא בשביל הבילויים האלו, הם הרי רק אקמול, שנועד להעביר לנו את הזמן עד שנמצא. את האהבה, האת המשמעות, את הפאקינג אושר הזה שלא קיים. אפשר פשוט לתבוע בזה ולשכוח הכל... הרס עצמי? כי כשאתה הורס את עצמך, אתה מרגיש חי. אתה יודע שיש מה להרוס... אני מניח זו הסיבה שבתת מודע מסיטה אותנו לאלכוהוליזם, עישון, סמים, אנורקסיה או אכילה כפייתית... מזוכיסט קטן שנמצא בכל אחד מאיתנו. אם זה מה שיש לחיים להציע עם אופי חלש, ודפוק ופגיע. אם זה כל מה שיש, אם ככה החיים. מה נשאר עוד לבקש?

koryz

New member
היי קשיש

(מוזר להגיד את זה לבחור בגילך) צודק יש לך שאלות מעולות... משחר ההיסטוריה אנשים דנים במשמעות החיים. אין ספק שגם כאב הוא סוג של הרגשה, שחזקה לפעמים יותר מהאפתיות, מחוסר הרגש. והאכילה הכפייתית וכל דומיהן רק מרחיקות אותנו. מהכאב הישיר לסוג של הדחקה. אני אישית אהבתי את השיר של קרן פלס "אם אלה החיים" - פילוסופי במידה. מכיר אותו? בבוקר דברים נראים איכשהו אחרת, בדרך כלל. (במיוחד אם ישנים בלילה). יש שאומרים שהאושר בנוי מעשיה, מכך שאין לנו זמן לתהות על משמעות החיים לו ידעתי את משמעות החיים, הייתי שמחה להכריז בזאת ולהוציא לאור ספר חדש, ועל הדרך להסתדר לנצח כלכלית ולבינתיים, יש לך מה לחקור, אם תרצה. יום טוב. נ.ב. בסופו של דבר איננו מוכרחים לדעת ביולוגיה על מנת לנשום ופיזיקה כדי לרוץ.

קיי ריס

New member
צודק ....אבל ( תמיד יש אבל)

אדם יכול לנצח הכל...... לכבוש עולמות להפיל מדינות להרים חברות ולנטוע צרות ומלחמות והאדם יכול לנצח בכל מלחמה שהוא יבחר. אבל אדם לעולם לא ינצח כשהוא ילחם בטבע שלו. הטבע שלנו הוא לשרוד ולהתפתח. אני חושב שאתה מפספס את מהות החיים...... לפי דברייך אתה רוצה לראות תוצאות. את מבחן התוצאה תשאיר למוות ידידי, כאן אנו חיים את מבחן הדרך. אין אושר בחיים האלו כי כאן זה כנראה לא סוף הדרך אבל יש רדיפה אחרי אושר והרדיפה עצמה נותנת לך אושר שזאת המהות בחיים =הדרך :)

קיי ריס

New member
לא סתם אומרים בדת - עלמה דשיקרא

עלמה דשיקרא = עולם השקר אבל אל תשכח שגם השקר הוא הכרחי לקיום האמת. שקר הוא מבחן שאתה צריך לעבור. אי אפשר להיות ישר המלך יש שלבים לכל דבר וגם להבנה המהותית שלנו לחיים ולרגע שבו נפגוש את האור והאושר שכולנו מייחלים לו. אתה בדרך הנכונה ידידי :)

קיי ריס

New member
ציטוט

הרס עצמי? כי כשאתה הורס את עצמך, אתה מרגיש חי. אתה יודע שיש מה להרוס... תחשוב על המשפט הזה. זה נכון לגביי אדם עיוור או אדם שעוצם את העיניים: כשאתה רואה חומה אתה יודע שהיא קיימת , אבל כשאתה עוצם עיניים אתה צריך להתנגש בה כדיי לדעת שהיא קיימת ההחלטה היא האם לרצות לראות או לעצום עיניים. ונכון בכל אחד יש מזוכיסט קטן אבל אל תשכח שהוא קטן , לעומתנו.

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
מזכיר לי סצנה במועדון קרב....

כשבראד פיט מסתכל על איש עם שרירים ואומר- "טיפוח עצמי זה אוננות, אבל מאידך הרס עצמי...." *אני כמובן לא מעודד הרס עצמי אלא בנייה עצמית-שלא יהיה ספק!!!

למעלה