הרעה בתנאי עבודה

מצב
הנושא נעול.
הרעה בתנאי עבודה

הרעה בתנאי עבודה
שלום, אני בחודש החמישי להריוני הראשון. אני מתגוררת בת"א, אך עובדת בירושלים ונוסעת כל יום את הדרך הלוך וחזור (כ- 140 ק"מ). לאחרונה התברר לי שעקב שינוי יזום על ידו (הסניף הירושלמי נשאר כתיקנו)המעסיק מבקש להעביר אותי לסניף בבאר שבע, שזה הרבה יותר רחוק. כמו כן הוא העלה אופציה של חיפה . אני לא מעונינת לעבור לא לב"ש ולא לחיפה. המעסיק מצידו לוחץ על ב"ש. מהן זכויותי החוקיות הן לגבי ב"ש והן לגבי חיפה?

שיר ורד

New member
זכויותיך

הרעה בתנאי עבודה
שלום, אני בחודש החמישי להריוני הראשון. אני מתגוררת בת"א, אך עובדת בירושלים ונוסעת כל יום את הדרך הלוך וחזור (כ- 140 ק"מ). לאחרונה התברר לי שעקב שינוי יזום על ידו (הסניף הירושלמי נשאר כתיקנו)המעסיק מבקש להעביר אותי לסניף בבאר שבע, שזה הרבה יותר רחוק. כמו כן הוא העלה אופציה של חיפה . אני לא מעונינת לעבור לא לב"ש ולא לחיפה. המעסיק מצידו לוחץ על ב"ש. מהן זכויותי החוקיות הן לגבי ב"ש והן לגבי חיפה?
זכויותיך
לסרב לקבל הרעה בתנאי העבודה. במידה והמעסיק מורה לך לעבור סניף, יש לתת את הודעת הסרוב בכתב ולדרוש להמשיך לעבוד בסניף הנוכחי או בסניף קרוב יותר לביתך. במקרה זה המעסיק רשאי לפטר אותך, אך בגלל הריונך (אם הודעת לו) עליו לקבל את אישור המפקחת על עבודת נשים במשרד התמ"ת. אם ישכנע את המפקחת שהפיטורים נובעים מסרובך לעבור מקום עבודה והעברה היא הכרחית( למשל כי אין מספיק עבודה בירושלים ובגלל שמבין עובדי הסניף תוספת זמני הנסיעה שלך יהיו נמוכים מאשר של יתר העובדים את המועמדת להעברה) יתכן שיתקבלו הפיטורים. אפשר גם לנסות להגיע להסכמה עם המעסיק שתוספת זמני הנסיעות ומחיר הנסיעות תחול על המעסיק. כלומר , את תעבדי שעה פחות אך תקבלי את השכר הרגיל בתוספת ההפרשים בדמי הנסיעה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה