הרעת תנאים בעת שמירת הריון

LIMORMI

New member
הרעת תנאים בעת שמירת הריון

שלום רב! אני בשמירת הריון מזה כחודשיים וחצי. כשבועיים לאחר הכניסה לשמירת ההריון, התקשר אלי המעסיק שלי כדי להודיע לי כי זקוק לרכב החברה שקיבלתי בשל תפקידי (תפקיד ניהולי). הרכב הוא חלק מחוזה ההעסקה שלי! כמו כן- לא שילם את ביטוח המנהלים שלי- שוב גם כן סעיף בחוזה ההעסקה שלי האם מותר לו לעשות כך?????????

siv30

New member
אינני יכולה להגדי בוודאות מאחר

ואינני עורכת דין (את יכולה לבדוק בקישורים יש הפניה לאתר של עו"ד מאיה צחור בשם עובדת ושם את יכולה לקבל יעוץ), אבל אני משערת שאם הדברים מעוגנים בחוזה העסקה, יהיה לו קשה להצדיק את מהלכיו בפני בית הדין לעבודה. במיוחד לגבי ביטוח מנהלים שבוודאות את יכולה לתבוע ממנו כיסוי חובותיו (כי אתם נמצאים ביחסי עובד ומעביד). אני חושבת שזה ניצול ציני של מצבך וכל שופט יוכל לראות את ניצול לרעה שעושה המעביד. אני חושבת שאת צריכה לפנות לפחות ליעוץ משפטי ראוי. בהצלחה, מקווה שסייעתי לך ונשמח אם תחזרי לעדכן.

beky1

New member
לגבי הרכב ,

אין לדעתי למעסיק זכות משפטית לעשות זאת. לגבי ביטוח מנהלים , בזמן חופשת לידה את למעשה לא עובדת ולא מקבלת שכר מהמעסיק אלא מהמדינה וכן הוא לא חייב לשלם לך את ביטוח המנהלים , בדרך כלל מה שעושים הוא משלמים את חלק הריסק כדי לשמור על תאריך תחילת הביטוח ואז הזכויות לא נפגעות במידה ולא משלמים את הריסק מבצעים הזזה קדימה של תאריך תחילת הביטוח בשלושה חודשים לכן אני מציעה שתצרי קשר עם סוכן הביטוח שלך במיידי לתאום פעולות לגבי נושא הביטוח. בהצלחה. אין לראות בעצות שלי יעוץ כלשהו למען הסר ספק.

siv30

New member
צודקת , אבל היא בשמירת הריון לכן

הם עדין במערכת עובד - מעביד.

beky1

New member
אם היא עדיין בשמירת הריון

יש לה את כל הזכויות של עובדת מול מעביד, לגבי הביטוח יש לברר מול הסוכן המטפל בפוליסה. ניתן לחפש מידע נוסף בנושאי עבודה באינדקס המקושר.

שש שבע

New member
לפי מה שנראה לי

הרכב, הוא יכול לדרוש בחזרה, כי הוא צריך אותו להעסקת מחליף לך, והוא נועד לשימוש בעבודה, ולא לך בשמירת הריון, זה שאת בשמירת הריון זה לא גורם ליצירת הכנסות למעביד, והרכב נועד ליצירת הכנסות ולא לפינוק העובד. ולגבי ביטוח מנהלים, הוא צריך להמשיך לשלם לך. אלא אם כתוב אחרת בחוזה.

למעלה