הרע הוא הנורא

הרע הוא הנורא

אם זכור בעבר כתבתי על היחס הרע מצד הבוס עכשיו זה פרויקט זמני עוד מספר חודשים נגמר ובנתיים אני שומעת שהוא דואג ללכלך עלי בפניו של המנכ"ל הוא דואג להאשים אותי בכל דבר גם כשהדברים לא עברו דרכי וקשורים אליו בלבד אמרתי לו פעם אחד שהבנתי שאני כאן רק כדי שיהיה את מי להאשים יש לי כמה שאלות - איך איך אני אמורה לשרוד כך? - במידה ואתפטר האם יש לי עילה לפיצויים ? הגעתי לפרויקט זמני שהמשיך מעבר למה שתוכנן האם זאת סיבה??? - אני לא עומדת בצביעות הזאת שלו בעיקר נפשית - סובלת מנדודי שינה בגללו!!!

הגר שקד

New member
הטוב, הרע והמכוער

האידיאל של כולנו הוא לעבוד ולחיות במקום נעים, מפרה ומספק. מבחינה זו, הנכון ביותר הוא לשהות כמה שפחות זמן במקום עבודה שגורם לך לסבל ונדודי שינה. אך למשוואת האידיאל יש להכניס גם נתונים מציאותייים, כגון - האם את יכולה להרשות לעצמך לעזוב מהיום למחר ולהישאר ללא עבודה? ה"אור" שבקצה תקופות רעות, כפי שאת חווה כעת, הוא שהן מאפשרות לנו ללמוד על עצמנו. ומאחר שמדובר בעבודה שכך או כך תסתיים בעוד מס' חודשים, נסי לנצל את התקופה הקרובה להפקת לקחים ותובנות, ובהתמקדות בחיפוש אחר עבודה חדשה שתענה על צרכייך המקצועיים והאישיים. תוכלי למשל להכין לעצמך רשימה של דברים שגורמים לך להנאה ולסיפוק בעבודה, דברים עליהם לא תהיי מוכנה להתפשר ודברים שכן תהיי מוכנה להתפשר עליהם. רשימה כזאת תתן לך תמונה מלאה יותר ותעזור לך להתמקד, לבחון את בחירותך ולהגיע להחלטה נכונה עבורך. באשר לפיצויים - בעיקרון הזכאות לפיצויים היא במידה ופוטרת אחרי שנת עבודה אחת לפחות. קיימים כמובן גם סייגים, אבל זה כבר תחום לעורכי דין. בהצלחה!

קודם כל

המון תודה על תגובתך צודקת בהכל לאור העובדה שאני שכירה כבר שנים רבות אני יודעת בוודאותש אני לא יכולה להתפשר על יחסי אנוש אבל ביננו זה הדבר האחרון שמגלים אותו במקומות עבודה ורק לאחר שמתחילים כבר לעבוד ולחשוב שהוא אומר לי " אני אתחיל להאמין שעבדת במקומות מעולים כל חייך?! אפילו עם זה יש לבוס שלי בעיה!

הגר שקד

New member
שלום לך "שאלה"

בעצם ההעמדה של יחסי אנוש במקום גבוה עשית צעד חשוב לקראת מטרתך. השאלה היא - כפי שציינת - איך מגלים זאת לפני תחילת העבודה במקום חדש. אכן, לא תמיד אפשר במבט ראשון לפענח את אישיותם של בני אדם, אבל יש כלים שיכולים לעזור לנו גם בזה. שני הכלים החשובים לדעתי הם: 1. ניסיון העבר שעוזר לנו לבחון בעין טובה יותר דברים כגון סגנון דיבור, התנהלות הצוות במרחב העבודה, שפת גוף ועוד. למשל - אם תעשי השוואה בין הבוס הנוכחי לבוס עימו עבדת בעבר שהיה אדם הגון ונעים הליכות, בוודאי תוכלי לעמוד על ההבדלים. 2. אינטואיציה - אחד הכלים החשובים ביותר שבורכנו בהם, ושפעמים רבות אנחנו נוטים לדחוק לפינה ולהתעלם מהזהרותיו. נסי להיזכר - האם היו דברים שחשת "בבטן" כבר בתחילת העבודה והתעלמת מהם? מה הם היו? כלי נוסף שניתן להיעזר בו הוא לשוחח קצת עם עובדים בחברה לפני ההחלטה (אם ניתן), או ללמוד יותר על המקום בתקופת החפיפה (למשל - מה הסיבה שהאדם אותו את מחליפה עוזב). כדי לחדד את הדברים עם עצמך - אני מזמינה אותך לכתוב מה המשמעות של יחסי אנוש טובים בעינייך. אם יש לך דוגמאות מחייך ליחסי אנוש טובים כתבי מה יש בהם, כיצד הם באים לידי ביטוי, איזה ניואנסים היו במערכות אלה שהרגישו לך נכון כבר בתחילתן? בשלב השני, נסי לדרג: מה במכלול של מה שאנו קוראים "יחסי אנוש" חשוב לך ביותר? - עם מה תוכלי לחיות בשלום ועל מה לא תהיי מוכנה להתפשר יותר? פירוט ומדרג של סדרי עדיפויות יתן לך תמונה רחבה של צרכייך ורצונתיך, וגם בו תוכלי לעשות שימוש בבחינת מקום עבודה חדש. המון הצלחה, הגר

חפצי7

New member
הבוס ויחסו אלינו

ומה בכוחנו לשנות ביחסו אלינו , ואיך לעשות זאת.. מפתיע!!!

למעלה