הרפיה באמצעות "כניסה" לאגדה

בורה

New member
הרפיה באמצעות "כניסה" לאגדה

לאחר שכל שיטות ההרפיה המדיטטיביות שניסיתי נכשלו, עלה לי רעיון חדש: הרפיה באמצעות דמיון, כלומר להכנס לפנטזיה שאני דמות מתוך ספר או אגדה (רצוי מרגיעים אבל אפשר גם סתם אסקפיסטים). הבעיות: 1) רוב האגדות הסטנדרטיות הן סקסיסטיות - מה שדי מקפיץ לי את הפיוז. 2) הדמות הנבחרת צריכה להיות לא עגולה ועמוקה מידי (כדי לתת מקום לאלמנטים שאני אכניס לאופייה), אבל מצד שני לא שטוחה וטיפשית מידי. 3)הספר או האגדה צריכים לעבור את מחסום הציניות. שפיותי מונחת פה על הכף, לכן אשמח לכל הצעה הערה או תובנה בנושא. תודה וביי

Idan91

New member
נשמע רעיון טוב, ../images/Emo157.gif

ואכן, אגדות רבות הן "סקסיסטיות" או בעלות מאפיינים מעצבנים אחרים. אבל... א. לא כל האגדות (למעשה, אנחנו מדברים על מעשיות) הן לגמרי כאלה, קחי לדוגמה את "עמי ותמי" או את "כיפה אדומה". לא אטען שב"כיפה אדומה" אין שום מאפיין סקסיסטי, אבל במקרה שכזה אפשר גם לומר שזה תלוי איך את מסתכלת וכל זה... בנוסף, בעצם זה שאת "נכנסת" לאגדה בדמיון, את גם יכולה לשנות אותה ולעשות בתוכה מה שתרצי לפי ראות עיניך, מה שמעניק אפילו איזו שהיא מעלה לאגדות הסקסיסטיות. אפשרות נוספת היא לנסות להכנס לסתם דמות מספר שקראת ואהבת, לאו דווקא אגדה, ואולי זה ילך יותר טוב, בלי מאפיינים שיקפיצו לך את הפיוז..

Idan91

New member
א. אני בת ../images/Emo157.gif (הא הא..

איזו שנינות יצאה לי בכותרת. לא חשוב.. ) ב. (והפעם יש ב', לא כמו בהודעה הקודמת בה כתבתי רק "א") לא נראה לי שיש דבר כזה "ספר מופת" במקרה הזה. תחשבי על ספרים שקראת ואהבת, ותיכנסי אליהם. בשביל הגיוון וגם בשביל ההתנסות ולשם יצירת התאמה מירבית להעדופתיך, הייתי ממליצה לך לנסותא ת זה על ספרים מסוגים שונים.

את יכולה לנסות לקרוא ספרי פנטסיה

ממליץ בחום על סדרת רומח הדרקון או על סדרת אמבר של זילאזני :) הגמד

WallFlower

New member
אני מציעה לכתוב אחת...../images/Emo19.gif

ככה יהיה לך הכי קל בעולם להיכנס לדמות - את תבני אותה... וחוץ מזה את גם לא צריכה לכתוב יפה כי את היחידה שתקראי את זה... את יכולה לקחת דמויות ממספר רב של אגדות או שאת יכולה להמציא דמויות או שאת יכולה לקחת אגדה ולשנות אותה (נגיד - לאחר ששלגיה מתעוררת מהתרדמת היא יכולה ללכת למסע בעולם במטרה למצוא את אימה החורגת ולשלול ממנה את כוחות הקסם הרעים שלה ואל תתני לדימיון שלך גבולות...

למעלה