הרפס בשלביו הראשונים...

CaptainOok

New member
הרפס בשלביו הראשונים...

יש לי הרפס מהסוג הנפוץ, על השפתיים, זה כבר כמה שנים. זה בא והולך מתי שבא לו, בד"כ פעמיים-שלוש בשנה. הפעם הוא החליט לצוץ דווקא לפני סופ"ש שתכננתי עם חברה שלי בצפון
הוא ממש בשלבים הראשונים, בכלל לא יצא, אלא מתחת לעור מחכה לבצבץ... יש איזו דרך לעצור אותו אולי? כדי שלא ייצא ויהרוס לי את סוף השבוע?

dusa

New member
תנסה אולי

לקחת שן שום, לחתוך לחצי, ופשוט למרוח את המיץ שיוצא על המקום במשך דקה או שתיים. סביר להניח שיגרום ליובש אחר כך אז חשוב גם לשים שפתון (כזה ליובש לא לצבע). ייתכן שאפשרי אותו הדבר עם מיץ של בצל, פשוט תספוג מיץ של בצל בצמר גפן ותשים על המקום. זה מה שעולה לי, מקווה שיעזור.

CaptainOok

New member
הממ... טוב, אני אנסה ../images/Emo13.gif יש עוד

דברים, אולי, שאני יכול לנסות?

כן בדוק מנסיון

לקחת טיפות רסקיו לטפטף שתיים שלוש על האצבע ולשפשף אל תוך המקום שמתחיל להתנפח. אפשר גם לשים טיפה אחת של שמן עץ התה על איזור.

CaptainOok

New member
נראה לי שזה הצליח!../images/Emo24.gif

עשיתי מה שאמרת אתמול בערב, וגם היום בבוקר, ובשעות האחרונות עושה רושם שזה עובר והופך לגלד
אני לא יודע אם זה מה שעשה את הטריק, אבל תודה על כל פנים!

ה מוזה

New member
לפני שאתה נוסע לסופ"ש

אז איזו עצה בדיוק ניסית ? שום או בצל? שנדע.. להמליץ לאחרים , ושמחה שעזר,טוב לדעת

CaptainOok

New member
ובכן...

ביום ראשון בערב, לקחתי שום, חתכתי אותו לשניים, והחזקתי כל חצי בתורו צמוד למקום הפצע, תוך לחיצה על השום (כדי שהמיץ ייצא) אבל בלי להפעיל לחץ משמעותי על הפצע. כך כיליתי את שני חצאי השום (מיותר לציין שזה די צרב...). למחרת בבוקר עשיתי את אותו הדבר שוב, ובמהלך היום ראיתי שהמצב משתפר, וההרפס נעלם והופך לגלד. השפה די התייבשה, אך לא מרחתי שום קרם, מכיוון שפשוט לא היה לי אחד זמין... מה שכן, אתמול בערב, לפי עיצת חברתי, מרחתי טיפה שמן זית על המקום
זה עזר - היום בבוקר השפה פחות יבשה. בקיצור חבר'ה, מרחתי שום ושמן זית - תכניסו אותי לתנור, אני מוכן לאפייה!

גם חלב של עלה תאנה עוזר מאוד!

קוטפים עלה תאנה, יש מאין חלב כזה שנוזל ממנו, את זה שמים על הפצע. שמעתי מצ'כנה שזה עובד!

dusa

New member
אבל אני לא בטוחה שטוב לשים את החלב

של התאנה קרוב לפה. זה טוב ליבלות אני יודעת.

ה מוזה

New member
לא- לא לשים על הפה

חלב תאנה טוב לטיפול ביבלת,הוא רעיל לכן לא לשים בשפתיים גם ביבלת,מטפטפים בזהירות רק על היבלת,למקרה זה חלב תאנה אכן טוב הצ'כנה שלך,שמה חלב תאנה על הרפס בשפתיים ?..

למעלה