הרפס - המדריך המלא!!!

הרפס - המדריך המלא!!!

הרפס הוא וירוס מאותה משפחה של אבעבועות רוח זוהי מחלה מדבקת!!! ברגע שהוא נכנס לגוף, הוא חי בו.... הוא חי על עצב, וכשהוא מתפרץ הוא נע לאורכו ומתפרץ בקצהו. לכן, הרפס מוגבל לאיזור ספציפי. יש שלושה סוגים: הרפס 1 - שכיח מאוד - מוכר כפצעי חום כיון שפעמים רבות מתפרץ בשפתיים או באיזור הפנים בזמן מחלת חום. יש אנשים שנוטים להתפרצויות מרובות, לפעמים מוגבלות לתקופה (חורף למשל...) הרפס 2 - הרפס גניטלי - מחלת מין. ניתן להידבק ביחסי מין עם אדם נגוע או במין אורלי עם אדם נגוע בהרפס 1. זהו הרפס קשה יותר, כיון שזהו הרפס 1 שהתאים עצמו לאיזור אחר. גם הוא מגיע בהתפרצויות... ההתפרצות הראשונית קשהההההה: חום, בלוטות לימפה מפשעתיות נפוחות, המון המון כאבים - עובר מעצמו. ההתפרצויות יכולות להיות שכיחות מאוד או נדירות מאוד, ועוצמתן יורדת עם הזמן. אין בעיה בהריון (לא פוגע בעובר). אישה עם הרפס ידוע, מתבקשת לדווח לרופא ולהיבדק החל מחודש שביעי. כל התפרצות בשלב האחרון של ההריון, היא אינדיקציה לניתוח קיסרי. לידה דרך תעלת לידה נגועה בהרפס תגרום להידבקות העובר וללידת ילד מפגר ועיוור. הפגיעה קשה מדי... אז נא לדווח ולהיבדק!!! בכל מקרה, ניתן לקחת טיפול מונע החל מחודש שביעי (בהמשך הודעה זו) ובכך למנוע את הסיכוי להתפרצות ואת הסיכון של ניתוח... שני הראשונים, מתפרצים כתגובה לטריגר פיזי או נפשי ובדרך כלל עוברים תוך שבוע - 10 ימים. הסוג השלישי נקרא: הרפס זוסטר והוא יושב על אחד העצבים שיוצאים מעמוד השדרה בערך בקו החזיה. ההתפרצות באה בחגורה על צד אחד מהגב לכיוון הבטן. זה כואב מאוד לאורך חודשים.... הרפס זה מתנהג אחרת מהשניים האחרים, אך זהו עדיין הרפס... איך זה נראה? אם הפצעים הם כמו של אבעבועות רוח (מתחילים כמו חצ´קון ונראים כמו כיב אח"כ - פצע של עור חשוף), זהו הרפס.... איבחון הרפס מאובחן על ידי לקיחת משטח מפצע טרי (פתוח) ניתן לאבחן גם בבדיקת דם לנוגדנים הטיפול הקונבנציונלי לא ממש יעיל, ופוגע בכבד. אני מכירה את התרופה: Zovirax, אולי מישהו מכיר אחרות? הטיפול היעיל ביותר בהרפס, הוא הטיפול התזונתי והוא ממש פשוט ובטוח... חומצת אמינו: ארגינין מעודדת התפרצויות הרפס חומצת אמינו: ליזין מדכאת התפרצויות הרפס בכל ספר על חומצות אמינו תוכלו למצוא את רשימת המזונות שכדאי להימנע מהן ואת אלו שכדאי להגביר... וחוץ מזה, לוקחים בערב לפני השינה חומצת אמינו L-ליזין, במינונים הבאים: 3 בזמן התקף, כשההתקף נחלש, יורדים ל- 2 ואז ממשיכים תקופה עם אחד התקף מחוסל מהר.... אפשר לחיות שנים בלי... אגב, טוב גם להרפס 1 וגם להרפס 2 אם מישהו מנסה את זה להרפס זוסטר, אשמח לקבל דיווח על מידת העזרה ומהירות הריפוי - לא יצא לי לטפל... למניעה: יש לקחת 1 בלילה לפני השינה, כל יום לאורך תקופה. אורך התקופה תלוי בתכיפות ההתקפים (חומרת המחלה בגופך בזמן נתון). אם רוצים למנוע התפרצות הרפס, בתקופה ללא התקפים, לוקחים שבוע, שבועיים כל יום ואח"כ אחת ליומיים, ואפילו אפשר לרדת לפעמיים בשבוע... זהו מזון, אז פחות חשוב "להקפיד על זמנים" המטרה היא לשמור איכשהו על איזון לטובת הליזין. אם את בהריון, אני ממליצה לקחת אחד ביום החל מחודש שביעי. חודש אחד ממש להקפיד על כל יום, כדי לוודא איזון חיובי בגוף. אחר-כך, לא נורא אם שוכחים לפעמים. מקווה שלא שכחתי כלום... נאוה נ.ב. יעל, אולי כדאי להוסיף למאמרים? זו בעיה שכיחה והטיפול בה לא ממש ידוע בציבור
 
רק תוספת אחת קטנה..

מקורו של ההרפס כפי שציינת הינו זיהום ויראלי ,אם ההתקפיים חוזרים ונשנים , הדבר מביע על מע´ חיסון חלשה . ע"מ למנוע התקפים עתדיים יש לחזק את מע´ החיסון הן בטיפול כמו דיקור או רפלקסולוגיה והן בצימחי מרפא ( פורמולה המכילה אסטרגלוס , פקעות ורדים, אכינציאה ) ותוספי מזון ( אבץ , ויטמין Cאו אסטרולה ) כמו כן ניתן לרקוח משחות עם שמנים ארומתיים שמקלים על האזור בעת התפרצות ההרפס ( משחה המכילה אקליפטוס, קמומיל,לוונדר ברוש ועוד).
 
ותוספת מעניית ופיצפונת

למיטב זיכרוני (תקנו אותי אם אני טועה) ל-90% מהאוכלוסיה יש הרפס (מסוג 1 דלעיל) במצב רדום. נולדים עם זה, או נדבקים מהר מאד, אבל המע´ החיסונית שלנו מתמודדת עם זה עפ"ר.
 
לא אינך טועה..

כל מי שנדבק באבעבועות רוח יש לו את הוירוס בצורה רדומה , כאשר מערכת החיסון נחלשת או בעיקבות טראומה וסטרס הוירוס הרדום מתפרץ להרפס .
 
מילת המפתח היא: STRESS

יעל, מבחינה טיפולית, גם עם מע´ חיסון חלשה, וגם עם המון STRESS אם קיים איזון חיובי לטובת הליזין - לא תהיה התפרצות של הרפס (זה פשוט יצא בצורה אחרת....) בלי שום קשר, חשוב לחזק את מערכת החיסון ולהפחית את רמת ה- STRESS ועוד משהו, אין טעם להקל בשיטות שונות, אם לקיחת הליזין פשוט מחסלת את זה מהר.... וגם מונעת התקפים חוזרים... אם בכל זאת מישהו רוצה להקל, עשו זאת במקביל לליזין - תרוויחו פעמיים...
וזה ייגמר מהר מאוד... נאוה
 

אסתי123

New member
הגורם להרפס

חשוב ורצוי לטפל בגורם להרפס. הטיפול בגורם ימנע התקפות נוספות. הרפס יכול להתפרץ לאחר מריבה קשה עם אדם קרוב, הרגשת בגידה, נטישה, געגועים, בדידות......ניטרול הגורם יחזק את המטופל ועם זה את המערכת החיסונית שלו. טיפול קינסיולוגי יאבחן ויטפל בגורם הריגשי.
 
למעלה