הרפתקאות דנידין בארץ הפייסבוק

• פותח הנושא amitp
  • פורסם בתאריך

amitp

New member
הרפתקאות דנידין בארץ הפייסבוק

שלום לכולם ותודה על הקריאה.

לאחרונה "נעלמו" מהפייסבוק, מבחינתי, שני משתמשים. ז"א, אני לא מסוגל למצוא אותם יותר בחיפוש, לא רואה פוסטים שלהם ולא רואה תגובות שלהם בדיונים. לפחות אחד מהם לא היה "חבר" שלי, לגבי השניה לא נעים להודות אבל אני לא בטוח
... נצא מתוך נקודת הנחה שגם היא לא.
עכשיו אין לי בעיה מיוחדת לא לראות פוסטים שלהם, אבל כשאנחנו חברים באותה קבוצת פייסבוק, ובדיונים שלמים בקבוצה לא רק שאני רואה רק חצי מהדיון, אין מבחינתי גם שום סימן שבכלל _יש_ חצי שני שאני לא רואה, זה כבר קצת מוזר בעיני.
השאלה היא האם מדובר בהכרח על כך שהמשתמשים הללו חסמו אותי ישירות, או שיכול להיות גם שהם פשוט שינו את הגדרות הפרטיות שלהם, כך שלמשל "לא חברים" לא יוכלו לראות את התגובות? (אני לא יכול אפילו לשלוח אליהם הודעה כדי לשאול, כי אני לא רואה אותם בחיפוש...)

בכל מקרה אני חושב שזה שפייסבוק מאפשרים להם להיות "רואים ואינם נראים" גם בדיונים בקבוצות (להבדיל, למשל, מפוסטים שלהם עצמם) זו מדיניות קלוקלת. BUT THEN AGAIN אני חושב שכל פייסבוק הוא לא המוסד החכם ביותר בעולם...

shoosh2607

Member
מנהל
לא, לא

הם חסמו אותך. הם לא רואים ואינם נראים.
כולם רואים אותם מלבדך ומצד שני, הם לא רואים אותך גם.
חסימה זה כאילו אין לך פייסבוק בכלל ולהיפך. החשבון לא קיים.
כך שהם לא דנידין. הם גם לא רואים

amitp

New member
אם הם משתתפים בדיון בקבוצה, וכולם רואים אותם מלבדי

הייתי אומר שזה די סוג של דנידין. טוב, אולי לא דנידין, אולי רק דין, בלי הדני?
אבל בכל זאת, איך זה הגיוני?
&nbsp
(עכשיו גם צריך להבין למה למען השם שמישהו מהם ירצה לחסום אותי, זה כבר בכלל מוזר)

shoosh2607

Member
מנהל
נורא פשוט

כשאני חוסמת אותך, אני לא רואה כלום שקשור אליך (ולהיפך).
מבחינתי אין לך פרופיל פייסבוק.
זאת אומרת שגם אם אתה כותב משהו אני לא אראה כי אני לא יכולה לקרוא משהו שכתב מישהו שלא קיים למעשה.
אותו דבר יקרה גם הפוך - אם אתה תכתוב, הם לא יראו.
למה שיחסמו? זה כבר נשגב מבינתי

&nbsp

argamon

Member
amitp אני רוצה להציע לך משהו:

אני מהשואלים כאן ולא מהמשיבים ובמקרה ראיתי את השאלה שלך ויש לי הצעה בשבילך: אם אתה חושב שאין שום סיבה בעולם שתיחסם על ידי אלו שנחסמת, אז שלח מסר למספר חברי קבוצה שאתה לא חסום אצלם ותבקש שישאלו למה אתה חסום אצלם. אני למשל חסום בדף גדול ציבורי אחד ומעולם לא כתבתי להם משהו לא ראוי שיתן להם רצון לחסום אותי. לא הייתה לי אפשרות לשאול אותם את העניין אפילו במסרים ולכן ביקשתי מחברת פייסבוק שתבקש בשמי תשובה.
לא עברו יומיים וטכנאי של הדף שלח לי מסר שהם בדקו ואני לא חסום אצלם וכנראה זו תקלת פייסבוק. שלחתי שאלה לפייסבוק בעניין ואני ממתין לתשובה.

נטעליג

New member
זה מסביר רצף של תגובות לפוסטים של חברים שלא נראה

הגיוני. מה שלא הגיוני לי- שמישהו ירצה לחסום אותי, אני לא פעילה כמעט ורוב השיתופים שלי מוגדרים לקבוצה מסויימת מתוך התחשבות.

למעלה