הרפתקאנים בדבר הבא

הרפתקאנים בדבר הבא

אני חושב להיות הרפתקאן בדבר הבא, טבל אני לא יודע איך השיטה (בקשר להרפתקאנים) תעבוד. האם חוקי ההרפתקאנים ישתחררו בקרוב?

הרפתקאנים - העיקרון

הרפתקאן הוא אדם המתפרנס מהרפתקאות. יש לו ארץ מוצא, יש לו דת, ויש לו מנהיג - ממש כמו כל דמות אחרת. יכול להיות הרפתקאן ´חובבן´, שבחייו הרגילים הוא רוכל, רקדנית, בנקאי, נפח, ושלפעמים הוא ´מתגרה במזל´. אין מה לחכות לחוקים, ולהפך. אם לא יהיו הרפתתקאנים חלוצים שיקדמו את הנושא - לא יהיו חוקים להרפתקאנים עד לרגע האחרון לפרסום. מכיוון שהרפתקאנות היא מקצוע - מדובר לדעתי בגילדה, ממש כמו כל מקצוע אחר. אך כמובן - שאתם הקובעים.

אתה מדבר בחידות

בוא נשאל את זה ככה. אני רוצה להיות לוחם, אבל להתפרנס מהרפתקאות. מה יהיה ההבדל בין להיות לוחם (כמקצוע. ירוויח לחמו משודי קברים, שודי אנשים וכו´), לבין להיות לוחם הרפתקאן (על בסיס XP)? או שמא כולם חיים על בסיס XP, גם הסוחרים, הקוסמים, הלוחמים, הגנבים...?

חידות... + XP

על דיבור בחידות אני מסכים איתך שאני לא נותן תשובה ישירה. יש לזה סיבה. ברגע שאהפוך למקור התשובות הבלעדי, אז יתקיים בי מה שעומר-כץ קורא לו ´נהנה מהערצת בני לוויתו´ ו´ללוש בם לדמותו´ וכן הלאה. המסר שלי אליכם הוא שאתם בני אדם, עם שכל, יצירתיות ומרחב ניסוי וטעיה לגיטימים. מהנסיונות של אחרים - בין אם הצליחו או לא - הם לימו אותי הרבה יותר ממי שבא לתת עצות, וללא קשר לרמתם התפעולית. יותר מזה - 80% מהרעיונות שאני משתמש בהם אינם שלי כלל, אלא קוים ונקודות שאימצתי מכלל הדעות והרעיונות שאליהם נחשפתי, כל שכל מי שחושב שאני איזשהו גאון או מהפכן - לא, אני בסך הכל מנסה להקשיב, ולקחת מהמוצע בחינם לכל אוזן. על XP אנחנו מנסים ליצור מימד של ריאליות. אז בוא נשאל ככה: איך זה בחיים האמיתיים?

אז מה שאתה אומר לי בעצם

זה: אתה רוצה הרפתקאנים, צור הרפתקאנים. אבל אין לי כוח ליצור הרפתקאנים. אם מישהו אחר יקים אותם אני אשמח להישתתף, אבל ליצור - קטונתי. למישהו עם יוזמה בא להיות הרפתקאן?

taotawish

New member
100%,מאז לידתך,אבל מי סופר...

80% מהרעיונות שאני משתמש בהם אינם שלי כלל, אלא קוים ונקודות שאימצתי מכלל הדעות והרעיונות שאליהם נחשפתי, כל שכל מי שחושב שאני איזשהו גאון או מהפכן - לא, אני בסך הכל מנסה להקשיב, ולקחת מהמוצע בחינם לכל אוזן.

למעלה