הרצאה באספרנטו קלה להבנה

DoronModan

New member
הרצאה באספרנטו קלה להבנה

לענ"ד זו דרך מצוינת ללמוד אספרנטו. כלומר אפשר ללמוד כאן מילים חדשות, ולחזק בראש מבנים תחביריים נכונים.
זאת בזמן שהדובר כאן מדבר לאט וברור, אולי אפילו לאט מדי, ובאספרנטו מצוינת.
בקשר לתוכן - אם הוא מעניין או לא, זה תלוי במאזין.
https://www.youtube.com/watch?v=sd6aaSDyw4M

מיכי 10

Member
תודה על הרצון הטוב לעזור לנו בכל דרך. :)

חזרתי עכשיו, ומיד האזנתי לשלוש הדקות הראשונות בלבד.
מה אומַר ומה אדבר... הוא מדבר לא רק באיטיות מעצבנת (אפילו יותר גרוע ממני), אלא לפעמים דווקא פתאום במהירות. כלומר, מדבר במהירות לא יציבה, שאם היה נוהג כך, היו בוודאי מורידים אותו מהר מהכביש.
אשתדל להתרגל לזה איכשהו...

ומפריעים לי עוד שני דברים:
1. שלא רואים אותו, אלא סתם תמונות מתחלפות לפעמים. יותר קל להבין כשגם רואים את הבן אדם, ועוד יותר קל, כשיש לפחות כתוביות. אם כי זה, אולי כבר פינוק. (;
2. שומעים ברקע כל הזמן רעשים מעצבנים. יתכן שזה הד קולו, או שהדיבורים ברקע אינם קשורים בכלל להרצאה שלו. עכ"פ, טכנית, לא נעים היה לי להאזין לו ולרעשים.

אבל אחרי שאחזור מצעידה בעוד כחצי שעה, ואחרי שאכתוב מכתב חשוב, אנסה להאזין לו שוב, ביתר סבלנות.

ובכל אופן תודה. :)

מיכי 10

Member
התחלתי להאזין שוב מההתחלה, כדי להבין טוב יותר.

זה לא עזר, כי באותם מקומות שלא הבנתי קודם, לא הבנתי גם בפעם השנייה. הגעתי עכשיו עד שש דקות, אבל לצערי אני רק מתעצבנת. קשה לי עם הקריאה המוזרה שלו, ועם רעשי הרקע.
עדיף לי כבר להאזין לכתבות המהוקצעות של ER, אלא שהאספרנטו שם הרבה יותר מסובכת לי. ואם אני כבר מאזינה, משתדלת לבחור דווקא בכתבות של ג'אן פיירו שלנו. או בכתבות של אנטון, המייסד והמנהל. וכמובן, רק נושאים שמעניינים אותי.

תודה ולילה טוב.

שא12

New member
Nur miaopinie

Malŝparo de via tempo - ĝi estas tre malbona kaj ne serioza registrado.

למעלה