הרצאה ביפנית ובקשה

rowshi2

New member
הרצאה ביפנית ובקשה

שלום אנשים, היתה לי לפני יומיים הרצאה על ספרות יפנית, ויפנית בכלל, בבית ספר...ממש נהניתי, אבל נשארתי אם כמה שאלו, אני אציג שתיים: 1. המצרה אמרה שאין ביפנית זכר ונקבה, אלא רק סיומות של נה ורו (לבן ולבת), כאילו שבן אומר פועל, בסופו הוא יוסיף רו. זה לא נראה לי הגיוני, כי אני יודע ש"תעצור"-יאמרו, "תעצרי"-יאמנה. ושמעתי גם בנות וגם בנים אומרים את שנייהם. 2. אני יודע שזה קצת טרולי..אבל לא היה לי נעים לבקש מהמרצה.. אתם יכולים לכתוב לי כמה קללות ביפנית (בתעתיק לאנגלית, יש לי פונט יפני, רק חבל שאני לא יודע לקרוא אותו...:). ARIGATO GOOSAI MASO rowshi2

סגנונות דיבור

בקשר לשאלה הראשונה - באמת אין ביפנית זכר ונקבה. הסיומות שציינה המורה שלך באמת מציינות בכללי סגנונות דיבור שונים של בנים ובנות, אבל זה יותר בתיאוריה (או בספרות). האמת שגם כשמבוגרים מדברים (הכוונה לגילאי 40 ומעלה) אפשר לזהות את סגנונות הדיבור השונים, אבל אצל הנוער זה הרבה פחות מובחן. כיום הרבה פעמים בנות משתמשות בסגנון דיבור "גברי" ומן הסתם יש מקרים שגם להפך.

לא יכולה לתרום לך בענין הזה....

אם תעשי גזור והדבק למה שיש לך בפונט יפני, בטח מישהו יהיה מוכן לרשום לך את זה באנגלית...

Tonjin

New member
זאת אומרת שהיא חשבה שיש לך את

המילים שרצית ביפנית ואתה רק לא יודע איך לקרוא אותם....

rowshi2

New member
אה...לא, הכוונה הייתה

שאתם תלמדו אותי קללות ביפנית. המרצה סיפרה שאם נניח עובד רוצה לדבר לא יפה/לקלל את הבוס שלא, הוא פשוט צריך לדבר אליו ברמה נמוכה יותר של דיבור... לא סוג כזה, אני רוצה לדעת שתיים שלוש קללות נחמדות לא חייב להיות גס מידי. אני יודע שBAKA- זה טיפש. דברים בסגנון...

למעלה