הרצאה בנושא תאונות דרכים

shlish2004

New member
הרצאה בנושא תאונות דרכים

בפורום תאונות דרכים, ובפורום אופנועים לגעת בסאגה הועלתה הרצאה שאני מעביר בתי ספר לזכרה של אחותי, גילי ברקאי ז"ל, שנהרגה בתאונת דרכים לפני שנה. מצורף לינק להרצאה.

isra533

New member
כואב ומצער על מה שקרה לכם

על האובדן והריקנות. כאשר אתה מעביר את ההרצאה בבתי הספר, מה המסר שאתה מנסה להעביר לנוער?

shlish2004

New member
ישראל

ראשית עליי לתקן אותך - את האבדן אנו חשים כל יום אך ריקנות כלל וכלל לא, וזאת מהסיבה שבחרנו לחיות ואנו משתדלים לעמוד בכך. אין הרגשת ריקנות אבל יש הרגשה של חוסר וגעגוע. שנית לגבי המסר שאני מנסה להעביר ולדעתי גם מצליח - המסר הוא שכאשר הנערים יעלו על הכביש כנהגים או רוכבי אופנועים ובכלל כמשתמשים בדרך יחשבו טוב על התנהגותם בדרך ויזכרו כי לכל מעשה שלהם יהיו תוצאות שעלולות להשפיע על המשפחה הקרובה להם ועל המשפחה של חבריהם. על פי תגובות שקיבלתי דרך המורים אני יודע שהצלחתי כי מספר נהגים כבר יצרו עמי קשר ואמרו כי בעקבות ההרצאה שהם שמעו הם שינו את האופן בו הם מתנהגים בכביש, וזה נראה לי מדד טוב. שבת שלום ותודה על התגובה עמית

isra533

New member
האם כאשר אתה נוהג

אתה חושב בכל רגע על המשפחה שלך ובכל מהלך אתה מכניס את חישוב הנזק שעלול להגרם לאנשים שיקרים לך? האם אתה חושב שאפשר לנהוג כל הזמן בהרגשה מה יכול לקרות אם נעשה טעות הנהיגה? גם כאשר נהג מקבל קנס הוא משנה את התנהותו למשך תקופה קצרה אבל בחלוף הזמן צורת הנהיגה חוזרת למה כפי שהייתי לפני הקנס. אני שמח שמספר נהגים שינו את צורת הנהיגה שלהם ולא כולם היו אטומים לדברים בהרצאתך אבל גם אלה ששינו את התנהגותם, לכמה זמן השינוי ימשך. אני מברך אותך על כל שינוי שאתה מביא בצורת הנהיגה במיוחד אצל נהגים חדשים ויחד עם זאת דרוש משוב מלא מכל משתתפי ההרצאה כדי לקבל משוב אמיתי וצריך גם לבדוק איך הדברים משפיעים לאורך זמן.

shlish2004

New member
אכן מתקיים משוב

ישראל שלום המורה לחינוך תעבורתי שאצלו הרצאתי את רוב ההרצאות עד כה עורך משוב לאחר ההרצאה שלי, כמו לאחר כל הרצאת אורח שהוא מביא לשיעורים. בנוסף אני בקשר עם אותו מורה משני טעמים - אחד הוא שכן שלי ומכיר אותי ואת הוריי כבר שנים רבות. השני הוא ואני פעילים באזור בו אנו מתגוררים בנושא מניעת התאונות, ומתעתדים להצטרף לפורום שמוקם בימים אלו במועצה האזורית לנסות ולמנוע תאונות שיורכב מתושבים ואנשי מקצוע. ואשר לשאלתך הראשונה - אני כן שיניתי את דרך נהיגתי אבל אינני עסוק כל הזמן במחשבות אלא מנסה לנהוג נכון ולשים לב כל הזמן מה קורה בדרך, אני מנסה לנהוג באופן שאעשה כמה שפחות טעויות באופן נהיגתי. עמית

isra533

New member
תרחיב בבקשה

באיזו מועצה אזורית מדובר ואילו אנשי מקצוע בכוונתך לשתף, בכל מקרה כל הכבוד על הפעילות, אשמח להשתתף ולו רק בתור צופה מהצד. בקשר לנהיגה שלך, למה כוונתך ששינית את דרך נהיגתך כדי לעשות כמה שפחות טעויות בנהיגה.

shlish2004

New member
הרחבה לפי בקשתך

ראשית מדובר במועצה אזורית מנשה, אני אינני מקים את הפורום אלא המועצה עצמה יחד עם גב' עדנה צונץ - דוברת עמותת "אנשים באדום" ועוד אנשים טובים. כרגע אין לי מידע מי יהיו אנשי המקצוע אבל אחד מהמצטרפים הוא מורה לנהיגה, שמלמד גם נהיגה לנכים. בקשר לנהיגה שלי - כיום כאשר אני עולה לרכב אני ראשית הרבה יותר רגוע ואינני מתייחס לכביש כאל הזירה בה הגבר צריך להוכיח את גבריותו. אני הרבה יותר סלחני לטעויות של אחרים, מה שפעם "הייתי מנסה ללמד אותם לקח" אני עירני הרבה יותר ומשתדל לצפות הרבה יותר מוקדם מה שעלול לקרות לפני או מצדדיי. בצעירותי הייתי נוהג לעתים כאשר הייתי עייף ואילו היום כאשר העייפות רק מבצבצת אני מחפש תחנת דלק קרובה או שוליים מספיק רחבים ונרדם בצד הדרך או סתם נח למשך חצי שעה ואז ממשיך בנסיעה. בצמתים למשל, לא מנסה להיות הראשון שיתחיל בנסיעה אלא מציץ קודם כלפי הנתיבים האחרים ומחפש את המשוגע שיעבור באדום. יכול להיות שחלק מהשינוי נובע מהנסיון והגיל אבל החלק הארי של השינוי בדרך הנהיגה שלי החל לאחר שאחותי נהרגה.

isra533

New member
תודה על הסובלנות

ועוד יותר תודה על ההרחבה שניתן ללמוד הרבה ממנה. בכל זאת בלי התיחסות אי אפשר. אני למד מדבריך שאתה נוהג במודעות סביבתית ועל זה צריך לברך. לצערי אנחנו מפנימים את הדברים בדרך כלל רק כאשר מתחולל עלינו אסון ואני מודה לך מקרב לב שמצאת כח כדי ללמד אחרים את מה שלא הפנמת לפני האסון. אשמח לשמוע עוד על הנעשה אצלכם באיזור ובמיוחד על המשובים אחרי ההרצאות שלך. תודה

מחזק אתכם! ../images/Emo24.gif ../images/Emo189.gif ../images/Emo7.gif

מבקש לחזק אתכם בכאב הגדול ובאסון המיותר. סיפורך האישי והנוגע ללב מוסיף סיבה להמשיך בפעילות למניעת אסונות נוספים כאלה. מן הסתם אנו צריכים להפנים סיפור כזה ולעשות הכל על מנת למנוע נוספים כאלה, גם בתור נהגים - בדיוק כמו הנהג מונית, בעת הנהיגה לחשוב שהנהג לידך יעשה איזו שטות, ולקרוא את הכביש, אתה נוסע ויש לך ירוק - תחשוב שעלול להיות איזה פסיכי שיחצה את הכביש באדום, יש לך זכות קדימה בכיכר - אל תהיה בטוח שיכבדו זאת. במקביל להמשיך ללא לאות בפעילות להפחתת הקטל הנורא. עמית, חזק ואמץ המשך בפעילות וחשבו על גילי השמחה והמאושרת במהלך חייה היפים. תודה!

shlish2004

New member
תודה רבה גיא

גיא שלום המניע לכל הפעילות שלי היא המחשבה התמידית והזכרון של גילי השמחה והמאושרת. זה הדבר היחיד שמחזק אותי במהלך ההרצאה ונותן לי כח להמשיך בכך. אנחנו בחרנו לא ליפול לבורות שחורים ומצליחים בכך לא רע. תודה על התמיכה עמית

למעלה