הרצאה לבסוף מוצאים אהבה בת.ל.מ. ת"א

הרצאה לבסוף מוצאים אהבה בת.ל.מ. ת"א

הנכם מוזמנים להרצאה חינם לגולשי תפוז בנושא "לבסוף מוצאים אהבה" מרצה: דאנה תבור, M.A. פסיכותרפיסטית ההרצאה בנושא קשר וזוגיות , ע"פ גישת האימגו. גישת האימגו ע"פ ד"ר הרוויל הנדריקס, נותנת מענה שלם ומרגש לשאלות שעולות בנו לעתים בנוגע לקשרים שלנו בחיינו: כיצד אנו בוחרים בן זוג, מה קורה ביחסים ביננו, איך זה שאנחנו שוב ושוב חוזרים על אותם דפוסים ולאן דרכנו מובילה. על פי גישת האימגו- הקשר הזוגי הוא מסע רוחני ונפשי המתחיל מרגע ההתאהבות וממשיך דרך מאבק כוח לגילוי עצמי, לצמיחה אישית ולבניית קשר אינטימי בוגר ומספק. הקשר הזוגי הוא הזדמנות חיינו לריפוי פצעי ילדות ולצמיחה אישית דרך מפגש מחודש עם חלקים אבודים של אישיותנו ודרך קבלתה. ההרצאה תדון ב"מסע הקשר" בחיינו מילדותנו והלאה, בקשרינו עם אנשים בכלל ובן זוג בפרט, ותחשוף את הכלים שמעמידה הגישה להתפתחות אישית וזוגית. ההרצאה תתקיים בת.ל.מ. ת"א - המרכז לטיפול פסיכולוגי, ייעוץ ואבחון ביום ג' 23/5/06 בשעה 20:30. הרשמה מוקדמת חובה בטל' 03-6990511 או במייל [email protected] קופון יתפרסם ע"י תפוז אנשים ביום א' WWW.TELEM.ORG.IL

Betterfly

New member
ריפוי פצעי ילדות וצמיחה אישית

זה מעניין שמדברים פה על הנושאים הללו. אני למשל מרגישה שבקשר שלי פצעי ילדות צפו ועלו בכל עוצמתם וקיבלו חיזוק. צמיחה אישית? ממש לא. יותר קטילה אישית ובלבול והתרוקנות. אני מרגישה שבכל הקשרים שלי חיפשתי איזשהו ריפוי והכרה בערך בגלל כאבים שמקורם בילדות. אז מה, אולי זוהי המשמעות של קשר ואהבה? סתם ניצל"שתי.

יש לי לומר על זה הערה מרושעת מאוד

שההרצאה הזאת לא מיודעת לנשים הטרוסקסואליות. אני לא רואה גבר מתחבר לדברים כמו "צמיחה" "אינטימיות בקשר" וכל המילים המיסטיות הללו. אבל זה בטח מרוע לב פרטי שלי....

Betterfly

New member
וואו אני ממש לא חושבת ככה

ועוד לא דיברנו על דברים פאזיים ונעימים שיגרמו לכל גבר לרצות לברוח...
צמיחה ואינטימיות זה לדעתי משהו שכל בנאדם יכול להתחבר אליו.

לצאת מהארון?

אתן רוצות לדעת מה אני חושבת על "גברים" בימים טובים? זהירות, זה נוטף ארס! רק אם תבקשנה.... אבל, וכמה אנחנו יודעות את זה, אני אוהבת "אותם" בטירוף באמת. טוב, נו, את אלה שאני אוהבת... ובכל זאת.

Betterfly

New member
תמיד עצוב לי לשמוע את זה

כל כך הרבה שנאת חינם... באמת... אני לא מסוגלת להסתכל על זה ככה. אפילו לא שנאת חינם, בכל זאת, שנאה, להתעסק בשלילי, זה לא טוב בשביל עצמך.

SEXOHOLIC

New member
מחכה לשמוע קצת ארס

הי נורית. אני מסכים עם באטרפליי עם כל הקושי וכל הכשרים העלובים שחנן אותי האל בתור גבר, עדיין, עם מעידות ורעידות וספקות וקשיים - אני במניעה, בגמילה , בצמיחה ואני מציב לי כיעד, רחוק אמנם, אבל נכסף, לדעת אהבת אמת, אהבה ללא תנאי, אם יש דבר כזה, ואם לא, או לפחות אינטימיות אמיתית קשר ריגשי ונפשי ורוחני. מאחל לי בהצלחה.

או קי תצטלבו לכם להנאתכם

ובלבד שיהיה כאן מי שאפשר להטיף לו על שנאת חינם. הפעם זה תורי. כזאת וכזאת תאכל חרב המלחמה. ולא, זה לא משנה את העובדה שאני חושבת שכוח משחית , וכוח אבסולוטי משחית באופן אבסולוטי. אני לא חושבת שאלוהים חנן אותך בכשרים עלובים, אלוהים או מה שזה לא יהיה שם, חנן אותנו פחות או יותר באותו דבר, אני פשוט חושבת הסדר התרבותי והחברתי העניק לך ולבני מנך מתנות, הקלות ונסיבות שנשים יכולות רק לחלום עליהם. להאשים את אלוהים זה ממש להקל על עצמך.

E D G Y

New member
אני מסכימה שאין שום דבר חיובי

שיוצא משנאת חינם.. אני לא חושבת שיש טעם בלשנוא גברים. להם יש את ההתמודדויות שלהם ולנו את שלנו וכל מקרה לגופו. מפריע לי שנכתב פה שלגברים אין יכולת לאינטימיות וכו'.. זה חוטא לחלקם ובהחלט לא מצמיח אותנו.. לפסול חצי מאוכלוסיית העולם? מה טוב יצא לנו מזה?

על הכוח שבהתבוננות סובייקטיבית

אדג'י, תקראי בבקשה את המאמר הזה, על נשים מתבוננות בעצמן. מה שאמרתי למעלה היה קצת ציני ונאמר בגישה קצת פחות רצינית מתמיד. אבל אם אנחנו רוצות מקום עמוק לשוחח עליו , הנה הוא....

E D G Y

New member
קראתי ובאופן אישי לא התחברתי....

כי אני מרגישה שהאדם היחיד שמגביל אותי הוא אני עצמי ולא שום גבר..

אז זהו, שזה באמת לא "גבר" שמגביל

זה לא אדם ספציפי (אלא אם כן את מצליחה לראות שם את אבא) מהמין הגברי שאת יכולה לזהות אותו כ"משעבד" . זאת התרבות הזאת שבנויה על ערכים גבריים ולמען גברים. שוק העבודה בנוי בשבילך? חיי נישואין בנויים לרווחתה של האישה? עצם העובדה שמצפים מנשים להינשא וללדת ורק אחר כך להיות משהו אחר , עצם זה שמה שאת עושה הרבה פעמים פחות חשוב מאיך שאת נראית...!?! זה לא דיכוי? הוא באמת לא מכווון ספציפית אליך כישות סובייקטיבית , אבל הוא מגדיר מושגי נשיות שאף אחת מאיתנו לא מסוגלת לעמוד בהם - זה נראה לך בסיס לבטחון עצמי ? מנגנוני התעשיה סביב מושג היופי הבלתי הומאני - מתייחסים אלייך כאל אדם? האם קיימת תעשיה אדירה שמעוניינת לספק לך חומרי אוננות במחיר השפלה וביזוי של גברים? הדיכוי אינו ישיר הוא חל גם על גברים , במיוחד אלו שלא מתאימים לסטראוטיפ המצ'ואיסטי. לדיכוי התרבותי הזה קוראים פטריארכיה (פטר=אב בלטינית) וכמו תמיד במערכת הירארכית אכזרית: מעט מזעיר נהנים והרוב סובלים. בתחתית, נמצאות לרוב , הנשים. לפעמים אנחנו לוקחות על עצמנו משהו שלא שייך לנו, אלא בהחלט למציאות....

או קי - מכאן אני יכולה להתחיל

עם החלק היותר רציני של הטיעון שלי על "גברים ואינטימיות". אני חושבת שדורות על דורות של חינוך להיות "חיילים" - או בקרב באמת או במערכת החיים שתמיד מוסברת על ידי גברים במונחים של מלחמה. במונחים של מי יהרוס את מי - החינוך הזה ביקש למחוק כל תכונה שתגרום לגבר להסס לפני שהוא יורה במישהו, או עושה טייק אובר לחברה והורס 300 משפחות שמתפרנסות ממנה. פתאום אנחנו מתחילות לדבר איתם במונחים של "חיבור" "צמיחה משותפת" "קשר" "היחד שלנו" "זוגיות" וכל השפה הזאת שנשים חושבות שהיא מייצגת בשביל גברים בדיוק מה שהיא מייצגת בשבילן. אז בלי להיות בוטה - מבחינת מרבית הגברים זה במקרה הטוב סינית ובמקרה הרע חרא שהם צריכים לבלוע מנשים בשביל לקבל זיון , סדינים נקיים וילדים שנושאים רק את הגנים שלהם..... גברים לא בחרו בזה , הם נולדו לתוך זה. אבל כיוון שהתרבות שלנו משכנעת אותם באלפי דרכים שאלה החיים - במיוחד כיוון שהיא חושפת אותם רק לתכנים מסוימים שנחשבים "גבריים". ובמקביל מסממת אותם בכוח ופריוולגיות - אין להם דחף עמוק לשנות אותה. ולכן, גם פחות אחריות. זה קצת שטחי ומהיר - אבל בתמצית - זה מה שעומד מאחורי הספקנות שלי לגבי שיתוף הפעולה הנלהב של גברים עם חיבורים ואינטימיוות....

Betterfly

New member
למה לא?

או שחשבת שאני רק מסוגלת לראות קשיים ומכאובים?
זה לא שאני כזו אופטימית מטבעי, פשוט יש גם רגעים שאני לא שונאת את כל העולם. באמת. וברגעים שאני כן זה כל כך מרוקן ומיותר. מעדיפה לא לשנוא גם את מי שמגיע לו אלא להמשיך הלאה לדברים טובים יותר.

Betterfly

New member
וואללה

תאמיני לי שלא איבדתי, אני פשוט לא מוצאת את זה ספציפית מצחיק.

למעלה