הרצאה מעניינת על סוכרת, אולי מעניין מישהו

mrkorr

New member
אכן מעניין, אך מעט דמגוגי

בהרצאות כאלו, המרצים תמיד מציינים את העבר הפרה-היסטורי של האדם ומסיקים ממנו שאנו לא טורפים ולא אמורים לצרוך בשר.
בהרצאה הזו, הוא ניתלה בשיניים, במהירות, בחוש הריח והראייה שאנו כבני אדם לוקים בחסר כדי להיות טורפים יעילים כמו אריות (למשל).
את התות לא צריך לרדוף ולכן הוא כן מיועד לנו.
אבל מה לגבי חוש הריח? גם כאן אנו לוקים בחסר לעומת החיות. הן יכולות לזהות פירות רעילים (לפעמים) בהרחה - זה אומר שאנו לא אמורים לצרוך פירות?
הן יכולות לזהות טורפים באמצעות רחרוח ולברוח באמצעות מהירות - זה אומר שהיינו אמורים להיכחד.

הנקודה היא שאנו התפתחנו...
אין לנו טופרים וציפורניים חדות - כי יש לנו כלים.
השיניים לא חדות כי לא צריך לקרוע את העור מהבשר בשיניים - יש ידיים וכלים
ועוד ועוד... אנו כאן בגלל המוח שלנו ולא בגלל התכונות האחרות שבעלי החיים זקוקים להן בהיעדרו.
מבחן הארנב למשל, דמגוגי לחלוטין - התינוק לא יירצה לזנק על הארנב, כי התינוק שבע והמח שלו זקוק לדברים אחרים מהארנב (ואין לי חתול אז לא עשיתי את המבחן הזה עם חתול, אבל אני חושד שלא כל החתולים יטרפו את הארנב, אפילו לא רובם).
אבל אם תשים אותנו בטבע, ללא אוכל מספר ימים ותניח לידנו ארנב - נעשה מה שצריך כדי לשרוד - בדיוק כמו הטורפים האחרים.
אז להכניס לדיונים על תזונה את העבר הפרההיסטורי זו דמגוגיה.
יכול להיות כמובן שהבשר גורם לעורקים להיסתם, אבל אולי גם הציפס, הפיתות, העוגות, הרוגלך, הבקלוואה, הקפה עם השמנת (כולם לא בשריים).
ז"א שמה שדפוק בתזונה שלנו, זו התזונה שלנו ולא רק הבשר, כפי שהוא מציג זאת.
ואם נמשיך לאכול את הדברים התעשייתים, המתוקים, מלאי שומן ופחמימות, לא יעזור אם הכותרת שלנו היא "טבעוני" או "צמחוני" או "קניבור".
חבל שהוא צריך את הדמגוגיה הפשוטה (המשעשעת) והלא רצינית הזו, כדי להעביר את הנקודה: אנו חייבים לשפר את התזונה שלנו.
(תודה על הקישור והסירטון בכל מקרה!)

אבו זקן

New member
לו זה היה נכון...

אני מסכים עם mrkorr. אם צמחונות היתה באמת הגביע הקדוש שמרפא סוכרת, היינו יודעים את זה מזמן (פשוט, רופאים היו שמים לב שאין להם חולים סוכרתיים צמחונים, וזה היה מאושש חיש קל במחקרים). ברור שיש כאלה שבעקבות צמחונות יורדים במשקל באופן רציני, ולירידה במשקל יש השפעה טובה על הסוכרת, אבל באופן כללי מה שעולה מכמה וכמה מחקרים שפורסמו לאחרונה, לדיאטה מעוטת פחמימות יש עדיפות על דיאטה מעוטת שומן בכל הנוגע לסוכרת. נדמה לי שפה ושם הבאתי לפורום לינקים למחקרים כאלה (אגב, למתעניינים, לאחרונה אני שולח את הלינקים לפורום הסוכרת של "כמוני", נראה לי ששם הם זוכים ליותר תשומת לב). מצד שני, בהחלט מומלץ לכל אחד לנסות שינויי תזונה לזמן מסויים. מאחר והתגובה היא אינדבידואלית כנראה יש כאלה שיכולים באמת להיטיב את מצבם מתזונה צמחונית.
&nbsp
מבחינה מסוימת אני קצת מקנא באנשים עם עודף משקל שסובלים מסוכרת, נראה שיש להם דרך יעילה - אם כי לא קלה - לשפר את מצבם הבריאותי.

shron17

New member
אם זה היה מרפא סוכרת,הרי שלא היינו צריכים רופאים בקופ"ח,,,

כידוע, לקופות החולים אין תקציבים מיותרים לטיפול בסוכרתיים,
ואם אכן היה נמצא הפתרון היעיל לבעייה,הרי שאז ,
לא היו מאות אלפי חולי -סוכרת נזקקים לקבל אינסולין בקופ"ח,
ולא היינו בכלל יודעים מקיום המחלה הזו ,שהייתה נעלמת בכזו מהירות מהעולם.
&nbsp

FashionKitty

New member
תתפלא

אבל בתור אחת שאחד החתולים שלה הביא לה 2 ארנבונים קטנים בקיץ, ארנבון בהכרח מפעיל איזשהו חוש צייד אצל כל החתולים. הם מיד באים לקחת ביס בו ולשאת אותו הרחק.

mrkorr

New member
למרות האינדוקציה החזקה - אני מעדיף להישאר ספקן

למעלה