הרצאה על בעיות הלכתיות בשתל

צלף

New member
הרצאה על בעיות הלכתיות בשתל

ומכשירי שמיעה בשבת. הודעה על ההרצאה ובעיות בהנגשתה כאן.

צלף

New member
ההרצאה היא ב- 10:40 מחר

יום רביעי 12/05 במרכז שמע קולנו ברחוב עובדיה בירושלים (34?) לפי מה שנמסר לי יהיו כתוביות, אינני יודע אם זה תמלול או משהו אחר...

צלף

New member
היה נחמד, אבל לא מה שלא ידעתי קודם

שמעתי היום שני הרצאות אחת על השתל הקוכליארי מאת פרופסור אלידן - מנהל מחלקת אא"ג בהדסה עין כרם, והשניה על הלכה ומכשירי שמיעה מאת הרב נויבירט, מחבר שבת כהלכתה... בשתל הקוכליארי לשם שינוי הפרופ' דיבר על הצד המדעי והפסיולוגי של מבנה האוזן וניתוח השתל (כולל צילומים של הניתוח, לא לרגישים
) מה שלא ידעתי קודם בדיוק. 1) לילדים שיש להם חרשות מוחלטת - עדיף לעשות ניתוח כמה שיותר מוקדם, היות ולרוב העצבים שקשורים לשמיעה אינם נפגעים בכלל אבל הם מתנונים אים הם לא מקבלים גירויים שמיעתיים. 2) השתל אינו מחזיר שמיעה מוסיקלית היות ויש לו רק 22 מקומות גירוי וחיבור לעצבים בתוך השבלול בעוד שבאוזן טבעית יש אלפים מקומות גירוי לעצב (והבחנה בתדירויות בהתאם). 3) הפרופסור אמר שהמיכשור של השתל הקוכליארי הוא הכי מתקדם והכי מסובך מבחינה רפואית לעומת כל המיכשורים הרפואיים האחרים, קיבורגים יקרים ברוכים הבאים. ההרצאה השניה היתה של הרב נויבירט - מחבר הספר שמירת שבת כהלכתה על על הצד ההלכתי של החרשות. קודם כל זה נפתח במעין שיר הלל לעושים בקודש שמוציאים חרשים ממצב שלא היו בני דעת ןהופכים אותם ליהודים מחויבים בתורה ומצוות לכל דבר, הוא דיבר על מה שכתבתי בעבר בהזדמנויות קודמות פה ובפורמים אחרים, שחרשים ברגע שיודעים לדבר ויש להם שפה, אז הם מחויבים במצוות לכל דבר כמו כל אחד, דיבר והשיב לשאלות מהקהל על הפעלת מכשיר שמיעה ושתל בשבת (מותר לכוון עוצמת קול אסור לכבות או להדליק), וכמה שאלות מצד השומעים על האם מותר לדבר ליד מכשיר שמיעה בשבת (מותר לדבר למיקרופון סתם וגם למכשיר שמיעה...). אבל יש מה לתקן: הערתי למכר שלי כבד שמיעה שהוא צריך להיות חצוף ולשבת בשורה הראשונה, והוא אמר לי אתה צודק אבל התבישתי...

למעלה