הרצאה על האבולוציה של האדם מחר באת"א ב16:00

Wolverchenus

New member
הרצאה על האבולוציה של האדם מחר באת"א ב16:00

כותרת ההרצאה: "מקומה החדש של לוסי בטבע- תצפיות ותגליות חדשות מאתיופיה" הרצאה של פרופ' מנחם יואל רק מהפקולטה לרפואה (מומחה לאבולוציה של האדם) ההרצאה בחינם בבניין בריטניה חדר 014. אני אהיה שם ומקווה שגם אתם.

Wolverchenus

New member
וגם הרצאה על הפילוסופיה של המדע

גם חינם בבריטניה 014. בשעה 13:30. פרופסור מנחם פיש (מדעי הרוח) "על סטנדרטים של מדעיות ולידת המדע המודרני - המקרה המוזר של קופרניקוס" כנראה ואני אהיה רק בחלק מאוד קטן ממנה אם בכלל.

בפעם הבאה

תשתדל לארגן הרצאות אחרי השעה 20:00 או בימי שישי. בהיות ומרביתנו אנשי עבודה ושלום. שכאשר רואים עבודה, אומרים שלום

angela8

New member
אולי למען העובדים

והבלתי תל אביבים בעליל שמביננו, תעביר לנו אחר כך תמצית של דברים חשובים? פלייז (עושה עיניים של במבי חמוד)

רוצה תקציר של ההרצאה הזו?

יש לי מלפני חודש. אותה הרצאה ניתנה בכנס של העמותה הישראלית לפרהיסטוריה.

הנה

"מאז גילויו של המין אוסטרלופיתקוס אפארנזיס, שלוסי היא נציגתו המפורסמת, ההתייחסות אליו היתה כאל אחד המינים הפרימטיבים בעץ התפתחותו של האדם. חזותו הפרימטיבית וגילו הקדום איפשרו להתיחס אליו לא רק כאל מין המהוה אב קדום לאדם המודרני אלא גם כאל אב לענף נוסף בעץ התפתחותם של ההומינידים: ענף האוסטרלופיתקים המגושמים. מעמדו זה כנקודת פיצול, אב משותף לשני ענפי הומינידים חשובים, היה מקובל על רובם המכריע של החוקרים. תגליות חדשות של א. אפארנזיס חשפו פירטי אנטומיה יחודית בלסת, אותם הוא חולק רק עם הא. המגושמים. אנטומיה זו, אין למוצאה לא בלסתות האדם ולא באלו של השימפנזים. אצל שני אלו, האנטומיה זהה. מציאות כזו מחייבת להסיט את א. אפארנזיס מקו התפתחותו ולהציבו על הענף המוביל לא. המגושמים." תקציר הרצאתו של יואל רק מתוך חוברת התקצירים של הכנס השנתי התשעה-עשר של העמותה הישראלית לפרהיסטוריה. דצמבר 2007.

למעלה