הרצאה של עמרי במצפה הכוכבים בגבעתיים.

מיכי 10

Member
הרצאה של עמרי במצפה הכוכבים בגבעתיים.

אולי היה עלי לציין
בכותרת, אבל היו לי סיבות לא לעשות זאת:
1. המרצה היה עמרי, יו"ר אל"י.
2. הוא הרצה (בעברית), לחברי האגודה הישראלית לאסטרונומיה, על הנושא "חיים בעולמות רחוקים", והשתמש במילה אחת באספרנטו (proksima)

3. היו בהרצאה שתי אספרנטיסטיות: נאוה עם בן הזוג שלה, ואני עם אחותי.

עמרי דיבר על כוכב הלכת הקרוב ביותר, פרוקסימה (proksima) קנטאורי b, ועל הכוכבים הננסיים האדומים ועל השמשות שלהם, על מערכת השמש, והשוואות שונות של כוכבים לכדור הארץ.
וענה על השאלה אם יתכנו חיים בחלק מהכוכבים. כי בחלק מהם ברור שלא. הכל תלוי בתנאים השונים בכל כוכב, מבחינת הטמפרטורות, המים, החמצן, הפוטוסינטזה.
לא אחזור על ההרצאה, אבל היא היתה מעניינת מאד, ועם מצגת יפה ומעניינת.
היינו כ-45 אנשים, כולל לפחות שלושה ילדים די קטנים.

[מה שהיה חבל, שהקהל לא הסתפק בכ-10, 15 דקות של שאלות, כמקובל.
חלק מהאנשים, חושבים שאם הם לא ישאלו לפחות שאלה אחת, ועדיף כמה שאלות, לא כולם יבינו עד כמה הם חכמים].

amri

New member
10 למיכל

לפני ההרצאה מיכל אמרה שהיא חוששת שלא תבין כי... ההרצאה אינה באספרנטו (והיא רגילה לשמוע אותי רק באספרנטו). לפי הסיכום נראה שהבינה מעולה... אז תודה על הסיכום המצוין, וגם על העידוד לפרסם את ההרצאה ברשימת אל"י (גם אני חששתי שאולי הנושא
, למרות ה-Proksima :)
ההרצאה הוקלטה ובקרוב יעלו אותה ליוטיוב, ואז אשלח קישור. בינתיים אני מצרף קישור לכתבה שלי בנושא http://www.hayadan.org.il/are-there-life-on-proxima-centauri-b-2608161

מיכי 10

Member
תודה, עמרי. ניסיתי גם לצלם כמה תמונות. הבעיה שישב לפני

זוג מבוגרים: היא עם צמה דקה ואפורה באורך כ-60 ס"מ, והוא עם קרחת ענקית וקוקו קצר, דקיק ואפור. אחותי שאלה אותי בשביל מה הם צריכים את הצמה והקוקו שלהם, וזה הצחיק אותי מאד.
כי להבדיל, אפילו נכדי בן השלוש, דרש בשבוע שעבר מאבא שלו שיספר אותו, כי "אני לא צריך את הקוקו!", ועכשיו הוא נראה כמו הודי קטן וחמוד.

אז לא נותר לי, אלא למחוק את התמונות, ולראות אם התמונות של אחותי, מוצלחות יותר.

היא צִלמה אותך בעיקר עם כל הנוגע לכוכב נוגה, בגלל נכדתה נוגה. :)

את הכתבה ב"הידען", התחלתי לקרוא כבר קצת, בינתיים.

Eldad S

New member
תודה רבה, עמרי,

על הקישור לכתבה שלך, וגם לעתיד, על הקישור שתפרסם בפורום כאשר ההרצאה תעלה ליוטיוב.

הצטערתי שלא יכולתי להגיע גם כן כדי לשמוע את ההרצאה שלך, אבל עבדתי ביום חמישי, משעה מוקדמת מאוד (למעשה, ברצף מיום רביעי), והייתי מאוד עייף.

למעלה