הרצאה של שמואל

bensha1

New member
הרצאה של שמואל

אתמול התקיימה הרצאה מאלפת של שמואל בן-שחר על מבצע העלאת יהודי סרייבו ארצה, במהלך המלחמה בשנת 1992. שמואל נסע פעמיים, בהתנדבות לבוסניה להעלות יהודים ארצה, בפעם הראשונה בשנת 1991 העלה קבוצה של כ 72 ילדים שהוריהם שלחו אותם מהתופת ארצה בכדי להציל אותם והפעם השניה בשנת 1992 הוא חדר לתוך סרייבו, תוך סיכון עצמי רב, ארגן קבוצה של כ 200 איש (4 אוטובוסים) והעלה אותם לארץ. ההרצאה התקיימה בבית ביחד בת"א. וכל מי שלא בא הפסיד בגדול! כל משתתף תרם 20 ש"ח לקרן לעזרה לסטודנטים, עולים חדשים.

סיפור מדהים ומרגש !!!! שמחה שהסכים לבוא

ולהרצות לנו !!!! אדם מדהים, מעניין ואיזה אומץ וקור רוח ............................. אני חושבת שהיה צריך לקבל איזה פרס מהמדינה או מאיזה גוף ממשלתי, לפחות מההתאחדות ! .... אם דברים ישתנו בהתאחדות, צריך לחשוב על דרך שההתאחדות תכין ערב לכבודו ! לחפש את אלה שעזר להם והעלה אותם ארצה !!!

והנה מייל ששלחתי לכל חברי הועד והעושים על

המלאכה : מודה לכם ששיתפתם איתי פעולה וכיבדתם בנוכחותכם את הרצאתו המענינת ומרגשת של שמואל בן-שחר. בעזרתכם ובעזרת שאר המשתתפים, עשינו שתי מצוות : א. אספנו 300 שח' (פחות החזר הוצאות כבוד של : 29.75 שח') שימסרו לסטודנטית העולה החדשה, י ....... כמלגה. ב. העולה החדש, האומן ב. ס, הציג את עבודותיו ואף הצליח למכור 18 מיצירותיו ! שבת שלום מירי

לא בעיה..... נשלח מייל

אפנה לכאלו שאני מכירה ואולי מכירים אחרים.... נצליח לאתר ! אם איתרתי בכל מיני חורים בעולם קרובי משפחה נעלמים , האמן לי שנמצא חלק נכבד מאלה אותם שמואל העלה.

האם ניתן לארח את שמואל בן שחר כאן בפורום?

אם כן, אודיע להנהלת תפוז שתפרסם לכל הגולשות והגולשים. נעלה תקציר של פועלו ונקבע מועד (תאריך ושעה) בו יהיה ספון בביתו סמוך למחשב האישי ויענה על פניות הגולשות והגולשים ככל שיוכל. לצערי לא התאפשר לי להיות נוכח בהרצאה ואני מצר על כך, אך הייתי מאוד רוצה לשמוע על קורות פועלו האציל בהצלת יהודי בוסניה. אני מניח שכמוני ישנם עוד.

bensha1

New member
אני אפנה אליו

אבל למיטב הבנתי הוא יוכל להתפנות רק לקראת סוף ספטמבר, משהו כזה?

אודה על התיאום לספטמבר

נחכה עד שיתפנה וימצא זמן לאירוח בתפוז. אם יענה בחיוב אזי נפרסם את תקציר פועלו ואם יחפוץ בכך גם את תמונתו. בכל מקרה עדיף לתאם לפחות חודש מראש.

למעלה