הרצאות בתשלום - שאלה לגבי סטטוס עוסק

ashoval

New member
הרצאות בתשלום - שאלה לגבי סטטוס עוסק

שלום לאנשי פורום יזמות וניהול עסק

רקע קצר:
ישנו נושא מסויים שאני רוצה להתחיל להרצות עליו בתשלום. זאת לא תהיה משרה מלאה, אלא סדר גודל של כמה הרצאות בחודש בשעות הערב. כרגע אין עדיין מסגרת שבה אוכל לעשות זאת כשכיר בחברה (ייתכן זה ישתנה בעתיד) ונראה שבינתיים אני אתחיל לעשות זאת באופן עצמאי.
(אני מועסק כיום כחוקר במעמד פוסט דוקטורנט - כלומר אני לא מקבל משכורת אלא מלגה).

מהן הפרוצורות שאני צריך לבצע מבחינת רישום עסק\מס הכנסה? (אני מניח שההכנסה החודשית שלי ברוטו מההרצאות לא תעלה על 2000 ש"ח בחודש, לפחות לא בהתחלה).

אשמח לתובנותיכם

אסף

אני מניח

שאתה לא רוצה לפתוח עסק "ממש"

אם השומעים שלך הם ארגונים/ גופים מסודרים, יש פתרון הנקרא "שכר מרצים" ואתה יכול לעשות תיאום מס לגביו

אם השומעים שלך הם אנשים פרטיים (למשל, חוגי יום שישי), אין ברירה ותצטרך להקים עוסק ברשויות

סטטוס עוסק

היי אסף,

צריך לחלק את הדיון לשניים - מע"מ ומס הכנסה.
לצורך מע"מ, אם מי שמשלם לך עבור ההרצאה הוא עוסק מורשה, אתה יכול לבקש ממנו להפיק חשבונית עצמית ושהוא ישלם עבורך את המע"מ. אם לא, תצטרך לדווח על עסקת אקראי באתר רשות המיסים ולשלם את המע"מ בעצמך.
על הסכום שיישאר לך אחרי מע"מ תצטרך לדווח למס הכנסה בסוף השנה. כיום ניתן להגיש דוח מקוון באתר האינטרנט של רשות המיסים (במקום טופס 1301).

שים לב שרשות המיסים יכולה לקבוע חד צדדית שמתן כמה הרצאות בחודש עולה לכדי עסק של ממש, זה נושא שנדון בעבר בפסיקה והוא די סובייקטיבי. אם אתה מתכוון לעשות זאת באופן קבוע אני ממליץ למען הסר ספק והישמרות מצרות להירשם כעוסק מורשה. זה ממש לא סיפור גדול ולא כרוך בעלויות גבוהות. גם לא צריך רואה חשבון אם אתה יודע לדווח לבד למע"מ ולמלא דוח שנתי למס הכנסה.

למעלה