הרצוי מול המצוי

tailka

New member
הרצוי מול המצוי

אני בונה תוכניות אימון לילדים -12-16 ואני תמיד בלבטים עם עצמי ... יש את האופציה העדיפה עליי שהיא תרגילים מורכבים ותרגילים עם מישקולות חופשיות - אני תמיד מרגישה שבגלל שהם ילדים הם צריכים אקסטרה השגחה- בשל חוסר קורדינאציה חוסר דגש על בטיחות זה שפיתאום הם מרגישים שהם יכולים להרים הרבה משקל ... ועוד כל מיני ולא תמיד אני \ מדריך אחר מסוגלים לתת - כי לפעמים רק מדריך אחד נמצא במשמרת \ מדריך בודד מסתובב והשני בונה תוכנית ויש את האופציה שפחות עדיפה עליי - להושיב אותם על מכונה , ואני לא אוהבת את זה כי אני לא מצליחה לראות איך אני וילד בן 12 יכולים לשבת על אותה מכונה ?? כאילו מכונות בחדר כושר מותאמים לאנשים ממוצעים לא גבוהים מידי ולא נמוכים מידי נכון ? כששאלתי מדריך ותיק הוא אמר לי שאני צריכה להושיב אותם על מכונות ואני לא שלמה עם התשובה שלו תאירו את עיניי

עידוקי

New member
אנסה לעזור לך מנקודת מבטי

הסוגיה שאת מעלה פה היא דילמה של רוב מדריכי חדר כושר טווח הגילאים שעליו את מדברת הוא כמו שאת יודעת מאוד בעייתי ההמלצה שלי בנושא היא שאם מדובר בילד בגילאים 12 עד 14 אם כבר נכנס אחד כזה לחדר כושר למרות שהחוק מתיר רק לילדים מגיל 14 ומעלה להכנס, תכנית האימונים שהייתי בונה לו הייתה מורכבת אך ורק מתרגילים בהתנגדות של משקל הגוף, תרגילים לפיתוח קורדינאציה שיווי משקל וחיזוק בסיסי עם גומיה או שוב כנגד משקל הגוף ההמלצה לילדים בגילאים האלה היא לא להכנס לחדר כושר אלא לעסוק בכמה שיותר סוגי ספורט כדי לעודד צמיחה, שיפור קורדינאציה וחיזוק לכן אם הגיע אלייך מתאמן כזה רצוי שזה מה שתעשי איתו בחדר כושר - כמה שפחות מכשירים כמה שפחות משקולות חופשיות. לגביי ילדים בגילאי 14 ומעלה ההמלצה היא מאוד דומה אבל את יכולה למצוא ילדים ענקיים בגילאים האלו ואף רובם כאלה, אני הייתי משלב יותר עבודה עם מכונות במקרה הזה מכמה סיבות רוב המכשירים מספקים תמיכה לגב ושרירים המייצבים כך שאם המתאמן יחליט לעשות בהם שימוש מיותר הוא יוגבל, דבר נוסף הוא ציר תנועה פשוט ומקובע ויש עוד... אני מסכים איתך שיש נטיה להתפתות לעבודה עם משקלים גבוהים מדיי כשמדובר במשקולות חופשיות וזו עוד אחת מהסיבות שלדעתי עבודה עם מכשירים עדיפה למתאמנים מתחילים ובעיקר צעירים. זו דעתי ומקווה שעזרתי

tailka

New member
תוכל לתת

דוגמא לתוכנית אימונים שהיית בונה לילד מגיל 12-14?ודוגמא לתרגילים לפיתוח קורדנאציה? תודה עשית איזשהו סדר בראש

הר ניר29

New member
החוק מתיר לילדים מגיל 6!

ולילד אין בעיה לבצע תרגילים עם משקולות בהעמסה מתאימה. דווקא תרגילים עם משקל גוף יכולים להיות בעייתיים, כי הכוח היחסי של הילד בגילאים מסויימים אינו מאפשר לו להשלים את התרגיל כנדרש.

עידוקי

New member
זה פורום תמיכה לא פורום התנשאות

 סעיף 5(א) לחוק זה קובע: "קטין יוכל להתאמן במכון כושר רק לאחר שימציא גם הסכמה של נציגו. ההסכמה יכולה להינתן לאימון אחד או לסוגים של אימונים". סע' 5(ב) מציין: "קטין שלא מלאו לו 14 שנים לא יתאמן במכון כושר". אני לא יודע איך החלטת שילד מגיל 6 יכול להתאמן בחדר כושר אם הוא לא חדר כושר מיוחד לילדים, אבל אם אתה רוצה להפנות אותי למקור חדש אני אשמח תמיד טוב ללמוד. אני לא אמרתי שלילד יש בעיה לבצע תרגילים עם משקולות והעמסה, אני מכיר כמה ילדים שיכולים לדחוק יותר ממני וממך ביחד מה שכן אמרתי היא שההמלצה לילדים היא לקחת חלק בכמה שיותר פעילויות ספורט וכושר שונות על מנת לפתח יכולת קורדינאטיבית ויכולות אחרות שיהוו בסיס לשיפור כוח ואת זה אתה יכול לבדוק עם כמה אנשים שמבינים דברים קצת יותר לעומק מאיתנו, זו הייתה ההמלצה שלי וככה אני הייתי נוהג אתה לא חייב להסכים. כמובן שתרגילים מורכבים המערבים מספר קבוצות שריר ותרגילים פונקציונאליים עם הדרכה נכונה הם מצויינים עבור ילדים.

הר ניר29

New member
לא הגבתי באופן אישי

אלה באופן ענייני... ואם השתמעו דברים אחרים אני מתנצל. בשנת 2005 אם איני טועה, יצא תיקון לחוק הספורט המתיר לקטין להתאמן בחדר כושר. כמובן ששימוש במכונות התנגדות ומכונות אירובי מצריך, שהמכשיר נבנה ותוכנן לאימון קטינים. בכל שימוש אחר לרבות משקל חופשי, כעיקרון, אין צורך במכשור מיוחד. וכל מדריך שעבר קורס בשנים האחרונות ייכול לאמן קטינים. "אתה יכול לבדוק עם כמה אנשים שמבינים דברים קצת יותר לעומק מאיתנו" לרגע לא אמרתי שפעילות רחבה אינה מתאימה לילדים, אין לי מושג מאיפה הבאת את זה, בנוסף, תנסה להגיב לגופו של עניין ולא למי שכותב זה סתם מתיש. הקובץ המצורף מראה את התקנות בחוק הספורט. שים לב למסומן באדום.

עידוקי

New member
המטרה שלי מלכתחילה הייתה להגיב באופן ענייני

זכותך המלאה לקבל, לא לקבל ולהוסיף את השקפתך בכל נושא אך לא לשלול דעה של איש מקצוע

Dark Muse

New member
את צריכהל שם לב לדבר אחד חשוב

וזה יכולת מנטלית. אם הילד מתנהג כמו ילד טיפש שבא לשחק, תני לו מכונה - גורמי סיכון קטנים. אם הילד קשוב לך ועושה מה שאת אומרת, אין שום בעיה שתתני לו משקולות חופשיים. אני מאוד בעד זה ונתתי לילדים בגיל 14-16 לעשות תרגילים מורכבים (שחקני כדורסל). הם עשו זאת בצורה טובה ועד שסגרו לי את המכון הם אף הצליחו להתחזק בהם. זאת עצה אגב שאפשר לייחס לכל אדם בלי קשר לגילו.

הר ניר29

New member
תוכנית

1. ללמד ילד לבצע כמה שיותר תרגילים מורכבים פונקציונאלים. 2. להקפיד יתרה על שלב הלימוד. 3. העמסה בטווחי 10-15 RM כאשר שליטה בתרגיל מספקת. 4. ניתן ורתוי להתחיל עם סט בודד, ומגוון גדול של תרגילים. 5. להשתמש בשיטות אימון היוצרים גיוון רב, במיוחד בגילאים קטנים יותר. 6. בכניסה לגיל ההתבגרות לנסות לצמצם את ההיבט התחרותי - "גם נגד עצמי". 7. להיות ער לקושי לבצע תרגילים בדרישה לכוח יחסי למשקל הגוף, עד גיל ההתבגרות לבנים ומעבר לגיל ההתבגרות לבנות. 8. גלאים מתקדמים - 15 לערך וצפונה, לאחר סיום שלב למידה ושליטה במיומנות, ניתן להעלות עומסים לכיוון 8RM. 9 תדירות גירוי שבועית מתחילה מ פעמיים בשהוע לאימוני כוח ועד 3 פעמים בשבוע. משקלים חופשיים אינם הבעיה, ולא מכונות... זיהוי פוטנציאל הנזק, תלוי ביכולת שלך להעריך את המתאמן ואת אופיו. בגלל הפוטנציאל לשימוש לא נכון במשקלים חופשיים, שלטי באימון ושלטי בקשב המתאמן. ואם המכונות אינן מותאמות לשימוש של קטינים, פשוט אל תשתמשי בהם. מעבר לכך, כל אמצעי התנגדות רלוונטי ומומלץ.

הר ניר29

New member
אין בעיה...

לא דיברתי על קושי לכיוון הפציעה... לפי מחקרים שאני מכיר טווח חזרות של 10-15RM מוביל לשיפור גדול יותר במרכיב הכוח המוחלט ובסבולת כוח. בשלבים המוקדמים של יכולת פיתוח כוח, המרכיב העצבי חזק יותר, (כפי שבטח אתה יודע) היפרטרופיה מאימוני כוח מועטה לפני גיל ההתבגרות. טווח חזרות שכזה מטיב עם מערכת העצבים בגילאים כאלו גיל 15 אינו חוק... יתכן ש 13 כבר יכול להיות רלוונטי. תלוי בהיסטוריה האימונית וכ"ו

tailka

New member
שאלות של מתחילה

1. אפשר כמה רעיונות לתרגילים מורכבים פונקציאלית? 2. איך (זאת לא המילה הנכונה) מצמצמים את היבט התחרותי אני מול עצמי / מול החברה? 3. יש לך רעיונות לאיך למקד את הקשב של הילדים לפעמים אני באמת מרגישה שהם מתעופפים לי לאיזה מיימד אחר? 4. מהו המדד להערכה "מוצלחת" של המתאמן (מבחינת האופי) , זה שהוא מתמיד בתוכנית אימון זה שהוא בא למכון בקביעות? 5. שאלה שקשורה אליי- מה אני עושה עם זה שלפעמים ילדים לא מקבלים את התיקונים שלי ? כזה מבוגרים אז אני מתקנת פעם אחת וקיבלו בסדר לא קיבלו בסדר גם , אבל לילדים אני אחראית ?

Dark Muse

New member
תשובות

1) סקוואט, דדליפט, לחיצות חזה וכו' 2) למה לצמצם זאת? צריך לשלוט בזה פשוט. שלא ינסה לקפוץ מעל היכולות שלו. 3) תרימי קצת את הקול! תפיגני סמכותיות. אין שיטה אחרת, זה עובד גם על מבוגרים. 4) זה שהוא עושה מה שאומרים לו לעשות. 5) למה ילד לא מקבל את התיקונים שלך? הוא אומר שאת לא מבינה ועושה מה שהוא רוצה? אני חושב שאם זה ככה אז תני לו לעשות מה שהוא רוצה, רק תשגיחי שהוא לא הורג מישהו בדרך ואת עצמו. אם הוא לא מבין את ההסברים שלך, תנסי שוב. עדין לא מבין? תני לו מכונה.

למעלה