אהלן
כרכת מספר מצבים שאינם בהכרח דומים. 1. שינוי מין - אפשרי לשנות מין גם בגיל מבוגר 2. ניתוחים פלסטים - בחברה שלנו מי שלא מרוצה מאיך שחלק מסוים מגופו נראה נקרא "לקוח" (של קוסמטיקה, של מכוני כושר, של מכוני הסרת שיער, של ניתוחים פלסטים וכך הלאה). 3. רצון שינוי למצב שאינו אפשרי, למשל שינוי על פני גיל (למשל מזקן לנער), או אי שביעות רצון מתמדת מאבר מסוים למרות שאיש אינו רואה את ה"פגם" אני אתיחס מכאן והלאה רק לסעיפים 2 ו3 - יש אפשרויות רבות לסיבות, המשמעויות שהאדם משייך למצב הנוכחי והמשמעויות שהאדם משייך למצב הרצוי, בפרט בתוך חברה מסוימת, אבל - השם פחות משנה, מה שמשנה זה ההפרעה לתפקוד והסבל הרב. המתעקשים על מונח מקצועי יכולים לחפש חומרים על BDD אבל גם שם מה שמשנה זה רמת הסבל והעיסוק הכפייתי בפער בין המצוי לרצוי שלא ניתן להשגה. במצב של סבל רב (ולא חייבים לחכות למצב של סבל רב לשם כך) אני מציעה לפנות לטיפול וכשמדובר במחשבה כפייתית חוזרת רצוי להתיעץ בנוגע לנטילת תרופות העוזרות במניעת מחשבות כפייתיות חוזרות. אני כותבת זאת כי לפעמים מחשבות כפייתיות חוזרות יכולות להיות במגוון תחומים, ואפשר למשל לחשוב על מונחים והסברים פסיכולוגים ופילוסופים (וגם סוציולוגים) לפחד מחיידקים הגורם לשטיפת ידיים חוזרת ונשנית, או לחשש שהדלת נותרה פתוחה ובדיקת דלתות וחלונות אינספור פעמיים אבל לפעמים הבעיה נעוצה לא בתוכן (יש יתרונות לשטיפת ידיים, לנעילת דלתות, והרבה היו רוצים להיות צעירים יותר או עם גוף שנראה קצת אחרת בפרט בחברה שלנו) זה יכול להיות דבר מובן ואפילו נפוץ אלא במינון כלומר בכפייתיות - בנפח של העיסוק בזה, הסבל מהעיסוק בזה, הפגיעה בתפקוד מהעיסו'ק בזה.