הרצון לעוף

הרצון לעוף

חשבתי על משהו כבר הרבה זמן. תמיד כשמדברים על חיות בעלות כנפיים במובן אבולוציוני מדברים על שלבי הביניים, על כנפיים קטנות וכו' אבל אף אחד אף פעם לא ענה לי על השאלה: כיצד בגוף החיה באופן התחלתי נוצר "הרצון" האבולוציוני לעוף. וכיצד "הרצון" הזה מתבטא במונחים פיזיים. כאילו אני מבין למה כשקר בחוץ הגוף מצמיח שכבה נוספת של הגנה הרי היא השיער וכו' אבל איך נוצר הצורך אצל החיה לעוף. צורך זה אינו חיוני כי אם היה חיוני כל החיות בסביבה גם היו מצמיחות כנפיים. ולמה דווקא כנפיים? האם המוח הוא אחראי על ההיווצרות. זה כמו שעכשיו אם 2000 דורות של בני אדם ממש ממש ירצו כנפיים יצמחו להם? מישהו מוכן לשפוך קצת אור על הנושא...

אמנון כ

New member
זה לא עניין של רציונאל

העובדה שאתה רוצה משהו לא תגרום לך לשנות את הביולוגיה. אם תצטרך משהו - אז הסיכוי הוא שזה יקרה. במילים אחרות, נניח שמסיבה מסוימת בני אדם יאלצו לעוף על מנת להישרד - רק אז אולי יהיה שינוי מסויים בכיוון. עם זאת - מדובר בדומגה גרועה למדי, כי על מנת שבני האדם יוכלו לעוף, נדרש שינוי לא הגיוני. ניקח לדוגמא עטלפים - הם למעשה עכברים מעופפים. במילים אחרות לעכבר ולעטלף יש אב משותף, אבל בשלב מסויים נוצרה מוטציה מסוימת שהיו לה קרומים על העור ונוצר לה יתרון על החיות האחרות בכך שיכלה לקפוץ למרחקים ארוכים יותר. עם הזמן היתרון האבולוציוני הוכיח את עצמו, והקרומים הפכו לגדולים יותר ויותר עד שהפכו לכנפיים של ממש. ושוב - אין מדובר במצב בו העכברים "רצו" כנפיים, אלא במצב בו נוצר בהם צורך קיומי. מי שלא היו לו כנפיים פשוט לא שרד, בעוד שמי שהיו לו כנפיים גדולות יותר הצליח לצוד יותר, לחיות יותר זמן, להוליד יותר צאצאים, וכך להעביר את הגנים שלו (גנים בעלי כנפיים גדולות יותר) לדורות הבאים.

SilentMike

New member
תקפוץ

עכשיו תקפוץ יותר גבוה. עכשיו יותר גבוה. עכשיו יותר גבוה...

tssben

New member
לא עניין של רצון

ה"רצון" של הציפורים לעוף נבע כנראה משינויים אקלימיים באזור שבו הן חיו, לכן כדי לעבור מרחקים גדולים הן פיתחו בסופו של דבר כנפיים, חלק מהן כנראה למד להסתגל לתנאים באזור מסויים ולכן לא כולן נודדות, כנפיים גם הפכו אותן למטרות קשות ללכידה והפכו אותן למושכות יותר (הזכרים) ובכך הבטיחו לדורות הבאים כנפיים, לבסוף הציפורים ללא הכנפיים חוסלו ע"י טורפים או מתו ממזג אוויר.

SilentMike

New member
שני דברים.

קודם כל למה אתה מגיב לי? ושנית זה לא נכון (לא הסבר מוצלח בכל מקרה).

למעלה