הרצון

The Warrior

New member
הרצון ../images/Emo168.gif

רציתי להגיב לפעמונית הגשם בענין הסיפור האינדיאני שהיא הביאה, אבל המערכת לא נתנה אפשרות להגיב, אז פתחתי
ידוע שבכח הרצון הננו מסוגלים לעשות את הכל...נכון רק שנעשה
מה שאמרה החפרפרת מופיע כבר במקום אחר. במסכת סנהדרין דף ס"ה עמוד ב' נאמר: "אי בעו צדיקי - ברו עלמא", כלומר לוּ רצו הצדיקים, היו בוראים את העולם. כיון שהעולם מתחדש כל הזמן, אתה ואני אחראים בכל רגע לכך שהוא נראה כפי שהוא. עלה למעלה עלה כי כח עז לך יש לך כנפי רוח כנפי נשרים אבירים אל תכחש בם פן יכחשו לך דרֹש אותם - וימצאו לך מיד ! רזים צריכים להיות מוסברים ומובנים על ידי רזים דוקא, ולא על ידי דברים גלויים.

ש ו נ י

New member
היי אמיץ שלנו../images/Emo39.gif

אז הכל תלוי בכוח הרצון ואין דבר העומד בפני הרצון האמנם? ??? ? האם קרה למישהו מכם שרציתם באמת רציתם משהו ולא הצלחתם להשיגו למרות הכל? יש גם מציאות כזאת? אני למשל, עד כמה שאני זוכרת לא רציתי הרבה דברים כלומר לא סימנתי הרבה מטרות כי... מעצלות בעיקר אני חושבת כי לסמן מטרות זה אומר לקום להגשים ברצינות אבל אם יש משהו שאני רוצה וכך היה עד עכשיו גם ייחרב הכל אני אשיג אותו ואם לא השגתי אותו למרות הכל בסוף עושה רושם אולי אני טועה אבל עושה רושם שלא ממש הייתי צריכה אותו ולא ממש רציתי אותו וזה היה לטובתי אבל ... איך זה אצלכם? תודה לך נשמה על ההודעה שלך! זה נותן קצת רוח במפרשים לא מזיק!

כוח רצון המפתח לכל../images/Emo182.gif

אני מאמינה שאם רוצים משהו אז מזיזים את ה....אם ממש רוצים
השאלה אם רוצים... ואילו כשלא רוצים אז מתעצלים... ואומרים אולי זה לא היה צריך לקרות... אצלי זה עובד אם אני ממש רוצה משהו...אני עושה את המכסימום!!!

The Warrior

New member
כן ../images/Emo70.gif

...כלומר לענין כח הרצון. העין הוא שצריך לפתח אותו, וגם שהוא יהיה טהור יותר. למשל אם אני רוצה שוקולד, זה לא אומר שאשיג מיד, כי אולי לנשמה ישנן מטרות נעלות יותר כעת. לעומת זאת, אם זה מה שאני זקוק כעת, אז זה יגיע די מהר. יש שילוש כזה של כח הרצון, הידע והיכולת. כלומר שלפעמים בכדי להוציא את הרצון אל הפועל, זקוקים לידע מסויים (הבנה ונסיון) והתוצאה המידית היא אז יכולת. יש עוד נקודה שהיא אולי חשובה יותר, וזה שמבחינת האמת ברגע שהאדם מחליט על משהו זה כבר נעשה. במובן מסויים ההחלטה (המחשבה) היא כבר עשיית הדבר בעצמו. לכן הרבה פעמים לא כדאי לדבר על דבר מראש, כי עצם הדיבור כבר מוציא אותו אל הפועל, דבר שימנע את התגשמותו בעולם החומרי הנראה לעין. ...אז הרצון פועל כל הזמן, ומוציא דברים אל הפועל, והדברים כבר פועלים, גם אם הם לא נראים לעין. הרצון הפנימי הוא לא מה שאנו משארים בדמיון שלנו, כי גם הוא לא מפותח מספיק. לכן, כח הרצון שייך בצורה בלתי אמצעית להבנה והכרה עצמית. ככל שחודרים יותר, כח הרצון מתגבר. אז הרצונות הפשוטים כבר התמלאו, ואז פועלים במעגלים רחבים יותר, שגם הם שייכים לרצון עצמו. ונכון מה שרשמת שלפעמים מסתבר שמשהו שרצינו ולא השגנו, לא היינו זקוקים לו בכלל. לפעמים זה רק דמיון, ורצינו משהו אחר. אז אין דבר העומד בפני הרצון, שאלה היא רק עד כמה הרצון מפותח
בברכת שבת שלום

אנילה1

New member
כח רצון

מה זה בעצם רצון. זה אותו כוח שמניע אותנו להשיג משהו בכדי שנרגיש יותר טוב. אם משהו חסר לנו, או שאנחנו חושבים שחסר לנו, בעזרת הרצון אנחנו משיגים אותו. אם אלה דברים קטנים, כגון קניות מכל סוג, אין בעיה להשתמש בכוח הרצון. פשוט קמים ונוסעים לקניון, או נגשים לחנות וקונים. אנחנו נוטים יותר לחשוב על כוח רצון כשמדובר על פרויקטים גדולים. למשל לימודים, קניית דירה, מעבר למקום מגורים שונה. מדברים הרבה על כוח רצון בהקשר לדיאטות הרזיה. בדברים גדולים, לא מספיק כוח הרצון. צריכים להתקיים עוד תנאים, צריכה להיות אנרגיה כספית זמינה, וצריכה להיות אנרגיה נפשית חזקה. והכל בו זמנית. לזה אני קוראת עיתוי. כשעיתוי מתאים הדברים נעשים מהר וחלק. הרצון מקבל מענה פיזי במהירות. לפעמים אנחנו רואים סרט על חיי עשירים, וגם אנחנו "רוצים" לחיות חיים כאלה, להראות כך ללכת למקומות שלהם. כי אנחנו חושבים ששם האושר. בסרט אנחנו כאילו מציצים לחיי העשירים, ומרגישים החמצה. כשאנחנו שבים לביתנו כוח הרצון שבא בעיקבות הסרט נחלש כי אלה לא דברים שמתאימים לנו. אנחנו לא גדלנו לחיות חיים כאלה, ואנחנו לא יודעים איך להשיג אותם. במשך הזמן גם נשכח מהרצון שנוצר בסרט. אולי נעשה משהו קטן ממה שהראו בסרט. נלך להתפנק בספא למשל. נרגיש שעתיים כמו העשירים. אבל זה כמובן לא רצון שמניע את החיים בגדול. זה כמו לקנות בגדים, אוכל מיוחד ומעוצב וכאלה. אנחנו לא ממש צריכים את זה, אבל כיף שיש לנו. יש אנשים שלא מסוגלים להפעיל את כוח הרצון. אולי הם חסרים אנרגיה כספית אולי הם חסרים אנרגיה נפשית. בלי שני אלה ביחד אי אפשר לממש את כוח הרצון. יש אנשים לעומת זה, שתי סוגי האנרגיה זמינים להם, והם אכן מבצעים הרבה מרצונותיהם. הכי חשוב לדעתי שתהיה אנרגיה נפשית, על מנת להניע את כוח הרצון.

../images/Emo182.gifכוח רצון...רצון ..כוח

אולי כוח רצון לא מתאים ? אולי רק רצון..אם יש רצון יש כוח ? אולי אם אני ארצה משהו מאד מאד.ויהיה לי רצון..אני =אשיג= כוח? הכוונה לכוח נפשי כמובן.

אנילה1

New member
פעמונית, אנחנו רוצים מאוד מאוד

המון דברים. אבל משיגים רק חלק קטן מהם. לא תמיד רצון מביא כוח. לפעמים רצון מביא מפח נפש. כי אם רוצים מעל היכולת הנפשית, הרצון לא יתממש כי אנחנו במו ידינו נחבל בזה. אתן דוגמא לרצון ולחבלה. נניח שיש למישהו מישרה ממש טובה והוא מרגיש בה טוב ועושה אותה מצוין. אבל היא משרת שירות. האיש רוצה להתקדם ולהיות מנהל, כי יש בזה יוקרה, התקדמות, ומה לא. ואז הוא מפעיל את כל מי שהוא יכול כדי להשיג את משרת המנהל. בסופו של דבר הוא משיג. אבל לתדהמתו הוא ממש שונא להיות מנהל. הוא צריך להתעסק עם העובדים, הוא צריך להיות קצת פסיכולוג, קצת מנהל, קצת גננת, וקצת מפקח. הוא ממש מתעב את העבודה הזאת. אז הוא מתחיל לחבל בעבודה. נעשה אדיש, או צעקן, או לעגן. בקיצור מנהל טוב הוא לא. והוא כבר לא נהנה מהעבודה. המטרה הבאה היא לעשות הכל שיפטרו אותו. ישלמו לו פיצויים יתנו דמי אבטלה ומה לא. והכל למה? כי נפשו לא יכלה להכיל את רצונו.

אני לא כל כך מסכימה...../images/Emo182.gif

אני אתן לך דוגמא אישית...עשרות פעמים התחלתי לעשות דיאטה...היה לי רצון עז, לא היה לי כוח נפשי [חשק נקרא לזה]...נכשלתי בכולן. לפני כמה שנים החלטתי שוב לנסות...רצון היה לי וגם כוח נפשי...ואכן הצלחתי לרדת במשקל 25 קילו!!! ועד היום לא עליתי בחזרה. יש רצון ויש כוח ושניהם חייבים להשתלב.

seeyou

New member
רצון=נוצר!!../images/Emo24.gif- בגבולות ההגיון!

ראשית...ברכותיי!! זה לא מספיק רק הרצון בלבד צריך לבדוק את הנתונים האישיים שלנו ו/או את התוצאות... לא כול אחד יכול להיות כ-מדונה...או לא כול אחד יכול אפילו להיות כאתי איילון! Keep smiling יוסי

FireBat

New member
לדעתי זה לא רק רצון

זו תפיסה בכלל. עצם הידיעה והאמונה שטמון בנו פוטנציאל עצום מעבר למה שמשוער כ"בני אדם". אמרת - רצון = נוצר בגבולות ההגיון? אז בני אדם, כשהם נבראו, הם לא הזדקנו בקצב של היום, הם היו חסינים לכל מחלה (יש גם היום הרבה אנשים שלא חולים - זה תלוי בידע של בנאדם כדי להבריא עצמו), שלטו בחומר בעזרת מחשבה (כמו כיפוף כפיות) והיו מודעים כל רגע למתרחש סביבם. רובנו איבדנו את זה. מה שאני אומר זה שאין הגיון, כי הגיון מבוסס על הנתונים הפיסיים של היקום כשלמעשה הם מעוותים לגמרי ע"י המדענים.

אנילה1

New member
לפי האמונה שלי, נשמה בוחרת להגיע

לגוף של אדם. היא יכולה גם לבחור תקופת חיים מסויימת. יש לנשמה תפקיד בכדור הארץ. התפקיד הוא לשפר את המודעות שלה. יכול להיות שחיית בתקופה ההיא ואתה ממש חש אותה עדין מהגילגול הקודם. עכשיו בחרת בתקופה הזאת, קח את הטוב שיש בה. יש הרבה טוב. צריך רק לראות אותו. בתקופה שלנו יש המון אופציות לבחירה. תבחר את האופציות הכי טובות לך ותחייה טוב.

seeyou

New member
הכוונה שלי היא אחרת-../images/Emo140.gif

לא נוצר כלום ללא רצון של אותו גורם! אם מאמינים ב-ה' אז היה לו רצון וכך נוצר הבן אדם אם היה רצון לחלק מהעם היהודי להקים מדינה אחרי כ-2000 שנות גלות אז נוצרה המדינה פעולה ותגובה בפיזיקה!

אנילה1

New member
פעמונית, במקרים שלא הצלחת לרדת

במשקל, העיתוי לא היה מתאים. רק כשהעיתוי היה מתאים, כשהאנרגיות הנפשיות היו זמינות, כוח הרצון התחבר אליהם והצלחת להשיג את מה שרצית.

rimanu

New member
כח הרצון

מה שהיה חסר שם זה בדיוק - כח רצון- זאת דוגמה מצוינת של דברים שאפשר להשיג בכח רצון - בתנאי שמוכנים לשלם את המחיר

rimanu

New member
כח רצון

האם בדוגמה שלך הוא באמת רצה להיות מנהל? הוא רצה דברים אחרים שכדי להשיג אותם יש צורך להיות מנהל, הוא לא לקח בחשבון את המחיר.

אנילה1

New member
rimanu איך הוא יכול היה לדעת

מה המחיר אם מעולם לא התנסה בלהיות מנהל? שום דבר לא עובד בתיאוריה. יש צורך בהתנסויות.

Sam Anand Nityo

New member
שמעתם פעם את הביטוי

"Where there's a Will - There's a Way" - "כשיש רצון - יש דרך" רצון הוא הנקודה הפותחת. ההתחלה של הכל. רצון הוא אנרגיה מניעה בפני עצמה. בספירה של אלוהים והמלאכים -משם אנו באים - המחשבה יוצרת מיד. אין עולם פיזי עם חוקי זמן. לעולם הזה, בכדי להתמודד עם העובדה שכל דבר דורש זמן, באנו מצוידים ביכולת הסבלנות. רצון לאט לאט צובר אנרגיה נוספת, עד שמגיע למסה קריטית של אנרגיה, שמספיקה כדי להגשים את הרצון הראשוני. עד כאן הכל בסדר. אבל יש דבר נוסף שמסבך קצת את העניינים. הנפש שלנו, היא פונקציה של חיינו בעולם הזה. הנפש והשכל שלנו. לכן לעתים "נרצה" דברים שאיננו רוצים באמת. כשהרצון אינו אמיתי, כלומר האני האמיתי לא רוצה, הרצון לא צובר אנרגיה מספקת. לעתים השכל/נפש מפריעים לדרכו של הרצון הגבוה, האמיתי. נוצרים ספקות, חששות, חוסר בטחון... דברים שמונעים את הפיכת הרצון להגשמה. לכן יש צורך באמונה. יש צורך בהתרכזות ברצון הראשוני. לסיכום - רצון + אמונה + ריכוז + אהבה + כנות + סבלנות = מציאות ברת-קיימא.

רבי נחמן אומר...

שרצון זה אותיו צנור. כך שע"י הרצון אתה מושך את השפע מהצנור הרוחני שבו יורד השפע. בגלל זה כדאי להוציא את הרצונות והכיסופים שלך בפה. ובכלל כדאי לרקוד הרבה!!!

ש ו נ י

New member
להוציא בפה את הרצונות והכיסופים

באופן מסוים או... ככה, באופן כללי?

למעלה