הרצי התנצל לפני התצפיתניות שלא הקשיבו להן

שחר 676

Well-known member
לפי מה שנאמר לנו ב 7:30 הקפיצו את ביבי - היה לו המון המון המון זמן להציל אותן ולא עשה את זה.
אתה אשכרה עוד לא התבגרת , הא ?

מי ידע משהו בשעות הראשונות של המתקפה ?
היו רסיסי מידע , שברירי מידע , הטבח היה בעיצומו. לא התקבלה מינימום תמונת מצב על המתרחש בזמן אמת.

שר הבטחון גלנט ניסה לקבל מידע שלא היה נגיש עבורו בשלבים הראשונים של המלחמה (ע"פ גרסתו) שלא לדבר על כך שהניסיון הראשוני לגייס מילואים שיעניקו מענה ראשוני רק קרם עור וגידים והכל כשהשוטרים המסכנים ניסו להחזיק מעמד אל מול השואה.

אתה אשכרה מחופף לחלוטין , הא ?

אתה אשכרה עוד לא התבגרת , הא ?

מי ידע משהו בשעות הראשונות של המתקפה ?
היו רסיסי מידע , שברירי מידע , הטבח היה בעיצומו. לא התקבלה מינימום תמונת מצב על המתרחש בזמן אמת.

שר הבטחון גלנט ניסה לקבל מידע שלא היה נגיש עבורו בשלבים הראשונים של המלחמה (ע"פ גרסתו) שלא לדבר על כך שהניסיון הראשוני לגייס מילואים שיעניקו מענה ראשוני רק קרם עור וגידים והכל כשהשוטרים המסכנים ניסו להחזיק מעמד אל מול השואה.

אתה אשכרה מחופף לחלוטין , הא ?
ניסיון ביביסטי יפה,

"משום מה" כל מי שהיה לו פלפון ורשת חברתית ידע.

ברור שגלנט חלק מהקושרים כמו ביבי כמו לפיד וכל שאר ראשי המערכת הביטחונית.

שחר 676

Well-known member
ניסיון ביביסטי יפה,

"משום מה" כל מי שהיה לו פלפון ורשת חברתית ידע.

ברור שגלנט חלק מהקושרים כמו ביבי כמו לפיד וכל שאר ראשי המערכת הביטחונית.
מי ידע ?

על מה אתה מדבר בכלל ?

כל מה שהיה נגיש בשלבים הראשונים היו שמועות על גבי שמועות. שום מידע מאומת מפי גורם בטחוני בעל אמינות.

שום תמונת מצב כוללת חוץ מאשר "אנו מותקפים מכל הכיוונים".

לא נמאס לך לפטפט את עצמך לדעת ?

לגבי מערכת הבטחון ? אני לא מאמין שיש כאן קושרים. אני מאמין שיש כאן טיפשים קונספטואלים ממטכ"ל השמאלנים הצה"לי שבטיפשותם הקולוסאלית הביאו עלינו את הטבח הזה.

אני מאמין שיש כאן ראש ממשלה שלא הצליח ליצור גיוון דעות במטכ"ל צה"ל אבל כל בר דעת יבין שזו משימה כמעט בלתי אפשרית. מטכ"ל צה" הינו חלק ממעוזי הכח של השמאל כלומר מועדון חברים סגור שהכניסה אליו מותרת רק לאלו הנחשדים כשמאלנים או כאלו שהוכיחו עצמם בעבר ככאלה המוכנים להקריב את תפיסת עולמם האישית למען קידום בהירארכיית הדרגות בצה"ל.

נתניהו והדרג המדיני כולו לא הצליחו לגוון את מטכ"ל צה"ל אשר בפועל הורכב מפוליטיקאים שמאלנים במדים שהתחנכו על ברכי אוסלו.

אם יש משהו שניתן להאשים את הדרג המדיני בפאשלת השביעי לאוקטובר זה אך ורק נושא גיוון אותו מועדון חברים סגור של שמאלנים (מטכ"ל צה"ל) שהביא לקונספציה ואם אני מכמת זאת במשקולות אחוזים אזי הייתי מעניק 5 אחוז אחריות לדרג המדיני ו 95 אחוז אחריות לצה"ל ולשב"כ שטיפשותם ויוהרתם הביאו עלינו את הצרה הזאת.

שום תמונת מצב כוללת חוץ מאשר "אנו מותקפים מכל הכיוונים".
זה מספיק, באתו רגע אמורים להפגיז את התקשורת בזה שמתקיפים מכל כיוון,

לבקש מידע מהציבור ולשלוח חיילים כמה שיותר מהר.

וכמובן לא עשו את זה.

לא רק שלא עשו אלא אסרו על התקשורת לפרסם.

נתניהו והדרג המדיני כולו לא הצליחו לגוון את מטכ"ל צה"ל אשר בפועל הורכב מפוליטיקאים שמאלנים במדים שהתחנכו על ברכי אוסלו.
אוסלו כבר לא היה רלוונטי שנים,בסוף אוסלו זה או מו"מ או התנתקות שתיגמר במדינה.

שניהם לא היו על הפרק.

Harrington

Well-known member
מנהל
אבל מה היו עושים להם אם היו מנסות להעביר את המידע הלאה לראש הממשלה?
כואב הלב על ארי רוזנשטיין (אם אינני טועה בשם) ומה שנעשה לו :-(. אכן כואב לחשוב מה היו עושים לתצפיתניות אילו היו נוהגות כמו הנגד, אבל כואב לא פחות לחשוב שאילו היו עושות זאת, יתכן שלמעלה מ1,000 ישראלים עדיין היו מסתובבים בינינו.

ביטניקט

Well-known member
אבל מה היו עושים להם אם היו מנסות להעביר את המידע הלאה לראש הממשלה?
על זה נאמר מעט מדי ובעיקר מאוחר מדי. כי בגלל הפיקוד הבכיר השמאלני בצה"ל ובמטכ"ל נרצחו לא מעט תצפיתניות אמיצות שהתריעו בפני מפקדיהן השמאלנים ששמו עליהן פס. ולהן כבר שום סליחה ומחילה לא תעזור.

1ספי11

Well-known member
על זה נאמר מעט מדי ובעיקר מאוחר מדי. כי בגלל הפיקוד הבכיר השמאלני בצה"ל ובמטכ"ל נרצחו לא מעט תצפיתניות אמיצות שהתריעו בפני מפקדיהן השמאלנים ששמו עליהן פס. ולהן כבר שום סליחה ומחילה לא תעזור.
שמאל=כל מה שלא ביבי.
הימין מעדיף להשאיר את אותן תצפיתניות בשבי החמאס.

למעלה