הרצת תוכנה באובונטו

הרצת תוכנה באובונטו

לצורך מחקרי נחוצה לי תכנה מסויימת, שנוצרה באוניברסיטה אמריקאית (מדובר בקבוצה של כמה תוכנות קטנות המאוגדות תחת שם אחד), שלמרבה הצער קיימת רק בגירסת לינוקס. לפיכך על מערכת חלונות 7 התקנתי וירטואל בוקס ובתוכה אובונטו. הכל נראה בסדר כולל שיתוף קבצים, אבל אחרי שפתחתי את קובץ הארכיב, והגעתי לתוכנות עצמן איני יכול להריץ אותן. הן מזוהות ע"י המערכת כאקסקיוטבלס ויש לי זכות להריץ אותן, אבל כשאני לוחץ על רן לא נראית תגובה. מה אפשר לעשות? אודה על עזרתכם.

שוּלה

New member
אז זה בטח רן קפולשניק, מIBM. תלחץ עליו עוד, בסוף הוא יודה

אני מריץ תוכניות מהטרמינל:
&nbsp
programfile/.
&nbsp
כלומר - נקודה סלאש ושם התוכנה
&nbsp
מנהלי הקבצים ב-GUI בלינוקס לדעתי לא ברמה מספקת לשימוש רציני, מקסימום כדי להעתיק כמה תמונות מפה לשם.
יש שם יותר מדי מוזרויות ודברים שצריך לדעת לפני שמשתמשים בהם...

התוכנה רצה, אבל יש לי בעיה נוספת בפתיחת קובץ נתונים

תודה על התשובות. הן גרמו לי להבין שהדרך הנכונה להריץ את התוכנה היא מהטרמינל ולא דרך ממשק גרפי לא קיים. לפני זמן קצר הרצתי את הפקודה בטרמינל. התוכנה עבדה, אבל לא הבנתי זאת, ורק בעזרת העתקת התשובה לגוגל, מצאתי מישהו שכבר עבד איתה והסביר איך להכין לה קובץ הוראות. בעזרת הקובץ הפעלתי אותה וקיבלתי את התוצאות שרציתי על קבצי הנתונים שהיו לי. נותרה לי עוד בעיה אחת. חלק מהנתונים לתוכנה מצויים בקובץ gpg. עכשיו כבר ברור לי, שחייבים לפתוח אותו דרך הטרמינל, ואכן כך עשיתי, אבל אחרי שכתבתי את הסיסמה במקום לקבל קובץ לא מוצפן, קיבלתי את הודעת השגיאה הבאה:
gpg: fatal: zlib inflate problem: invalid distance too far back
secmem usage: 2080/2272 bytes in 5/6 blocks of pool 2272/32768
מה השגיאה ומה אפשר לעשות כדי לפתוח את הקובץ?

שוּלה

New member
לא אמרתי ש"חייבים" להשתמש בטרמינל,

לי זה יותר נוח, ברוב הסיטואציות.
(וחוץ מזה מנהל הקבצים לא יעיל עבורי ולא עושה את מה שהייתי מצפה ממנו).
&nbsp
GPG נשמע כמו קובץ מוצפן, מסוג הדברים שהייתי מצפה לקבל באימייל או להוריד מהאינטרנט, ולא כפלט של תוכנה.
&nbsp
אני לא מכיר את השגיאה הספציפית. אין לי דרך לדעת מה בדיוק השתבש, מתי ואיך כי לפי השגיאה זה יכול להיות כל דבר: תהליך הפענוח של הקובץ, היצירה של הקובץ, טעינה, הורדה מהאינטרנט, גירסה של GPG, פרמטרים לא נכונים ל-GPG, ועוד.
&nbsp
כמו שBRAVOMAN אמר - צריך לדעת מה התוכנה ו/או לחפש הוראות שימוש.
&nbsp

הבעיה כאן אינה קשורה לתוכנה שיצרה את הנתונים בקובץ

הקובץ המוצפן מכיל נתונים של התוכנה, אבל את הדחיסה וההצפנה עשו כמובן תוכנות אחרות, שאיני מכיר. את הקובץ הורדתי מהאתר של האוניברסיטה לפי הנחיות יוצריו.

BravoMan

Active member
לתוכנה הזו יש הוראות שימוש?

אולי הקבצים שהורדת הם ללא ממשק גרפי, אלא ממשק טקסטואלי, ועליך לבחור "רן אין טרמינל" או בשפה נורמלית "run in terminal"?
&nbsp
קשה מאוד לעזור לך כשאתה מבזבז יותר מילים על להצטער שהתוכנה לא יכולה לעבוד תחת Windows, מאשר לספר לנו איך באמת קוראים לתוכנה או לספק קישור עליה, כדי שנוכל לדעת במה מדובר ולספק עזרה שימושית באמת...
&nbsp
שים לב גם, שייתכן שלתוכנה הזו יש "תליות" רכיבי תוכנה חיצוניים שעליך להתקין לפני שתוכל להשתמש בה.
אבל כמובן, בלי לדעת מה זו התוכנה הזו, אף אחד לא יוכל לעזור לך...

למעלה