הרקדת נוסטלגיה בקריית-חיים

עמי כהן

New member
הרקדת נוסטלגיה בקריית-חיים

שלום לחברי/ות הפורום. אתמול התארח אצלנו היוצר אלי רונן במיטב ריקודיו, בנוסף הגיעו אליהו גמליאל, בנצי תירם ומשה תלם, הערב היה מוקדש לאלי רונן וריקודיו הישנים והיפים. במעגלים רקדנו את: "איך עף הזמן" "לפנות ערב" "שלשה תרנים לאוניה" "רוח צפונית" "את הגשם" בביצוע המקורי של השיר, רונן לימד אותנו ריקוד ישן ומקסים "אל תירא ישראל" (משנת 1982) בזוגות רקדנו את: "סופו של קיץ" "אמרו לי" "כי רב להושיע" "הפייטן" ולמדנו את הריקוד "אבל מחר אחזור" שלדעתי זהו אחד הריקודים המקסימים שיש לנו. היות וההרקדה היא נוסטלגית לא רקדנו מריקודיו החדשים יותר (בנוף ילדות, שירו של צנחן, בחיים הכל עובר, עלש ועוד...) ההרקדה אצלנו מתקיימת בכל יום רביעי כשמנצחים בהצלחה על המלאכה יאיר בינו ומשה אורון, אני מזמין את כולכם להצטרף אלינו לחוג ובטוחני שלא תתאכזבו. בברכת יום טוב לכם, מס´ הטלפון של יאיר בינו 050-368239 משה אורון 054-424897 עמי

בעיה1

New member
עמי כהן מתי חוג הנוסטלגיה ?

כתבת תאור יפה של ההרקדה "אתמול" - בקרית חיים. ולפי דעתי - החוג מתקיים ביום שלישי , בבית ההסתדרות, בקרית חיים. (רחוב בוסל) אתה כתבת בסיום מכתבך , שהחוג מתקיים ביום רביעי, ה י ת כ ן ? תמשיך להנות ולדווח לנו. תודה !

"אבל מחר אחזור"

לדעתי, ריקוד זוגות מעולה של אלי רונן שנרקד באופן קבוע בחוג שלי. לצערי, לא נתקלתי בריקוד הזה בחוגים אחרים בכלל, פרט לחוג הפתוח הנערך ב"ספורטק" בשבת. ממליץ לכל מרקיד ללמוד וללמד ריקוד זה. השיר יפה, והריקוד פשוט וקליל ומותאם מאד לקצב השיר. דבל´ה.

לידידי דבלה החביב. עניתי לך באריכות

יתר על שאלתך,אבל המחשב כעס ולא הסכים להכניס את כל מה שכתבתי. אין ספק שהסכמתי על כל מילה שכתבת.

כעת אנו לא יודעים.........

מה עזרא רצה לכתוב לדבל´ה ??? עצה לעזרא : כתב שוב, והפעם קצר ותמציתי, ואז המחשב לא יכעס עליך שוב. מירי.

עמי כהן

New member
לדבל´ה

מסכים איתך לכל מילה שכתבת, השיר בביצוע מקסים של עפרה חזה (ז"ל) גם בנוסטלגיה האחרונה אצל מישאל רקדנו את הריקוד.

לעמי כהן ולדבל´ה הנכבדים !

יש לכם טעם טוב. אני מסכימה איתכם כי הריקוד "אבל מחר אחזור" הוא ריקוד זוגות מצויין של אלי רונן וכמעט לא מוכר לציבור. אני מבקשת להקדיש לכם ולכלל חברי הפורום את מילותיו. בנוסף אציע כאן לאלי רונן שיביא ריקוד זה ל"חזרה" לאחת ההשתלמויות הקרובות, כדי שציבור המרקידים והרוקדים יתוודעו לריקוד מעולה זה : אבל מחר אחזור - זוגות - אלי רונן. מילים : עמי גלוסקא / לחן : אפי נצר / מבצעת עופרה חזה. א. דולק פנס בודד / והדממה יורדת / בשביל האפלולית / ורוח עוד ילאט, שוב אור פנס עומם / אני לבד עומדת / כמו הנה תבוא / רק התאחרת קצת. פזמון : השביל ואור פנס / והדממה כאמש / אתה שוב מאחר / אולי גם לא תזכור, ראה הן רד הליל / מזמן שקעה השמש / אמתין רק עוד מעט / אבל מחר אחזור. ב. לוהט כאז השביל / בעת שרב בקיץ / עלי שלכת סתיו / ברוח נערמים, הרוח עוד גודש / בשלולית המים / שוב פריחות אביב / בוקעות כמו תמיד. ג. יורדות שקיעות תמיד / עולים צללים של ערב / את שעת הדמדומים / אהבנו עד מאד, ולחש העלים / השביל מלא שוב חרש / ורק אתה אינך / ולא תלחש לי עוד. מירי

יבנאי

New member
למירי הידענית

כל הכבוד על הידע הרב בריקודים, בשירים, ביוצרים, ובכל הקשור לריקודי העם, מחמאות על הכל. עממי

אינני מכיר את הריקוד אך יש לי

שאלה: איך זה שריקוד כל כך טוב לא מוכר בחוגים? השאלה היא רצינית כיוון שפעמים רבות נכתב כאן בפורום שריקוד טוב תמיד נקלט וריקודים גרועים נעלמים. אני חולק על עמדה זו בגדול. לדעתי הצלחה של ריקוד תלויה קודם כל בשיר, אם קליט הוא, אם חביב ואם מושמע רבות ואח"כ ביכולת הדחיפה וקידום המכירות שמוענק לו. איכותו של הריקוד חשובה רק אחרי אלה.

פלורנס1

New member
לירון -דעתי בנושא

אמנם הצלחתו של ריקוד תלויה בשיר אך מעבר לכך היא תלויה רבות גם במרקידים , וזו תלויה בגורמים נוספים קודם כל בלימוד הריקוד- (לא פעם שמעתי ממרקיד שאומר שאין טעם ללמד את הריקוד שהשיר ירד מייד או שהוא קל מדי ואין טעם כלל ללמדו), נשאלת השאלה האם בחוגים אחרים הריקוד כן נלמד? גורם נוסף תדירות השמעת השיר , קהל הרוקדים ועוד... דוגמא לכך שעל הריקוד המדובר בפורום לא שמעתי עליו כלל !! (למרות שחודש ימים לא רקדתי אך קיבלתי עדכונים מה נלמד)

למעלה