הרשאות ב שיתוף FreeNAS

Arielvista

New member
הרשאות ב שיתוף FreeNAS

בעקבות שרשור שלי מלפני כשבועיים, התקנתי FREENAS על מכונה קיימת (שני דיסקים של 50GB במירור עבור OS ושלושה דיסקים של 900GB בRAID5 עבור הנתונים)
כל הניהול שלו, מבחינתי, הוא דרך ה GUI (אני לא טוב בלינוקס). ישנו הלינק להתקנה ושימוש: http://doc.freenas.org/9.3/freenas.html
הגדרתי אותו לדומיין (דרך ה SHELL אני יכול לראות את כל היוזרים של הדומיין אז אני מניח שזה מןגדר נכון), יצרתי WINDOWS SHARE, נתתי לו שם, אני מגיע אליו מהתחנות אבל אני לא מצליח בשום אופן להגדיר הרשאות ליוזרים.
למשל:
אני יוצר תיקייה, רואים אותה, אבל אני לא יכול לשנות\לעדכן\למחוק כלום. למרות שבהרשאות של התיקייה (windows) אני מודגר FULL CONTROL.
אני לא יכול (או לא יודע...) לתת הרשאות לקבצים\תיקיות ליוזרים השונים.
מישהו יכול להפנות אותי למקור כלשהו שיתן הנחיות קצת יותר נרחבות על עניין השיתוף וההרשאות בסביבת Microsoft Active Directory?

lavifighter

New member
שיט לא ראיתי שכבר פרסמת... אבל לא נורא אולי תלמד משהו לעתיד

lavifighter

New member
תבדיל בין הרשאות שיתוף להרשאות קבצים

הרשאות שיתוף גם חלק מSMB/CIFS ומבוצע פר שיתוף, ומוגדר בדרך כלל במכונת הNAS ומשם משנים אותן. הן די פשוטות וכוללות קבוצות שיש להם הרשאות קריאה וכתיבה ושינויים(יכול להיות שפה הבעיה שלך, שאין לאף אחד הרשאות שינוי כאלה).
הרשאות קבצים הן דומות ולמעשה אמורות להיות כמעט זהות להרשאות NTFS רגילות, והן נשמרות בסוג של metadata בתוך הקובץ ומכונת הNAS אמורה לאכוף אותן בדומה לNTFS. שם כנראה יש לך full control. חשוב לציין שגם פה יש כל מיני פרמטרים במערכות NAS(ובכלל מערכות קבצים) שונות ולא כולם בדיוק אותו הדבר, למשל ראיתי במסמך שהעלית כמה מהן, וגם את זה צריך לדעת ולבדוק ששום דבר לא מנטרל אותך.
אז קיצר, אני ממליץ לך לבדוק הרשאות שיתוף ברמת הfree nas(צר לי אבל אני לא מכיר את המערכת הזאת ספציפית) ולשנות אם יש צורך.
עוד דבר, הרשאות קבצים הן לרוב למיטב הבנתי יותר "חזקות" מאשר הרשאות שיתוף מכל מיני סיבות ועדיף להשתמש בזה ככל האפשר למעט מקרים בודדים שאי אפשר(לדוגמה, הroot של מערכת הקבצים אם יש לו שיתוף).
בנושא ההרשאות והAD אין לי מקור מידע ספציפי, אני יכול לחפש בגוגל אבל מאמין שאחרים יעשו זאת יותר טוב ממני שאולי הם כבר מכירים משהו טוב. גם פה חשוב להבדיל בין נושא הקבוצות והיוזרים בAD לבין הרשאות של הקבצים עצמם, שהם דברים קשורים זה בזה אבל לא אותו הדבר ומי שיודע לעבוד עם זה לא בהכרח יודע לעבוד עם זה.

Arielvista

New member
אני אשאל אותך שאלה אחרת:

האם יש דרך להעתיק את התיקיות והקבצים מהשרת windoes server 2008 R2 הנוכחי אל השרת NAS (שהוא לינוקס) ועדיין לשמור על ההרשאות AD המקוריות של הקבצים והתיקיות?
האם copy/paste רגיל יעשה את העבודה? אולי איזו תוכנה צד ג'?

lavifighter

New member
אפשר עם robocopy(אמור להיות מובנה בווינדוס נראה לי)

זה שהשרת הוא לינוקס זה לא מעניין, הfreenas אמורה להתייחס לקבצים באופן דומה לווינדוס מבחינתך אם אתה ניגש בSMB.
גם אם תעתיק בהעתק-הדבק לדעתי ישתנה לך הowner ואולי גם שאר ההרשאות, תעשה ניסוי ותבדוק.
שים לב שגם עם רובוקופי שהוא CLI (בCMD של ווינדוס) צריך לסמן פרמטר ספציפי כדי שיועתקו ההרשאות.
כמובן שיש תוכנות צד שלישי אבל אני לא מכיר ולא רוצה לסמוך על תוכנות חינמיות שאין לי ניסיון איתן ולגבי תוכנות בתשלום אני מאמין שאתה לא בקטע...

למעלה