הרשות לעסקים-גם הם רוצים....כ-ס-ף:-

C o o l e r

New member
הרשות לעסקים-גם הם רוצים....כ-ס-ף:-

בתור יזם צעיר החלטתי להרחיב קצת אופקים ולעבור איזה קורס שהרשות לעסקים מציעה אצלה באתר. התקשרתי למט"י רעננה וקיבלתי את פרוט הקורס בפקס: 11 מפגשים 55 שעות תמורת 990 ש"ח בשלושה תשלומים שווים של 330 ש"ח. תקנו אותי ואני טועה, הרשות היא לא גוף ציבורי או ממשלתי שאמור לתת את המקסימום לאזרח תמורת מינימום דרישות. 1000 ש"ח כמעט זה יחסית לא קצת כסף למה אי אפשר לבוא לקראת אזרחי המדינה ובמיוחד חברה צעירים שרוצים קצת יותר מאשר לעבוד בתור מלצרים או מתדלקים ולהרוויח קצת פחות על חשבוננו. כבר הייתי יותר מפעם אחת ביעות במט"י השונים לא רק שהם ממש לא עזרו לי הם רק ישבו הנהנו בראשם,ואמרו אמממ אוייי, רעיון מצויין,נחמד,זה דווקא יכול להצליח ובלה בלה בלה........שיט דיי כבר. אני יודע שהרעיון שלי טוב אבל אתם לא עוזרים לנו.על כול פגישה שילמתי 80 שקל בערך וזה לחצי שעה שבסוף אתה יוצא בלי כלום. אזרחים תמימים שלא יעבדו עלכם. אולי יש להם אתר שעושה להם יחסי ציבור נחמדים אבל מעבר לאתר יש אוכלי חינם. ותסלחו לי מראש על השפה כי לי זה באמת נשבר!!!!!!!!!!

amramg1

New member
קורסים וכסף

השאלה הראשונה שעליך לשאול את עצמך האם הקורס הוסיף לך ידע בתחום העסקי ואם היה מועיל ולא לקונן על עלותו. דווקא משום שמט"י הוא עמותה (בד"כ) שנסמכת על הקופה העירונית, הממשלתית ולפעמים הסוכנותית היא גובה את ההפרש בין העלות בפועל לבין סך התקבולים שלה מהגופים שהוזכרו (וגם אלה מצטמצמים בתקופה זו).לגבי טיב היעוץ, אני חושב שאתה טועה. כיועץ במט"י ירושלים אני יכל להעיד שאף יזם לא שמע ממני את הקולות והסימנים שהזכרת. מאידך לא פעם מגיעים יזמים עם רעיון אבסורדי(שלא לומר טפשי) ותפקיד היועץ הוא לנסות ולהוריד אותו מהרעיון. עדיף להפסיד 80 ש"ח בפגישה מסוג זה ולא 80 אלף. אינני אומר שזהו המצב אתך אך קצת ביקורת עצמית לא תזיק.

C o o l e r

New member
אינך אוביקטיבי ככה שזה לא ממש משנה.

ומה קשור כאן ביקורת עצמית?! אני מנסה להגיד כאן שבתור עמותה שבא לתת יד/עזרה/תמיכה היא לא אמורה לקחת כאלה סכומים(הקורס) מאנשים שגם ככה הולכים להשקיע את עתידם וכספם באותה עת.אז אתם אמורים לנסות ולהקל עלינו ולא להכביד!!! הציעו לי למשל במט"י לבנות לי תוכנית פיננסית קצרה (לא תוכנית עסקית) ב-400$, אז על זה אני עוד יכול להגיד נו מילא. מהתחלה פניתי לרשות בשביל לנסות ולהוציא כאן איזה ערך מוסף שאותו ראיתי בדמות אנשים טהורים שלא מנסים לעשות על גבי כסף ,זה לפחות מה שאני מבין אחרי כל פעם שאני יוצא מי מט"י ובידי חשבונית בסכום זה או אחר. קפיש??? אני בטוח שהקורס יכול להעניק לי ידע אומנם ידע בונוס כי את הרוב אני יודע אבל בכול מקרה ללמוד זה ללמוד אף פעם אי אפשר להפסיד אז ככה שיהיה ברור לי שאני מקבל משהו בתמורה(כמובן שעוד לא עברתי את הקורס ככה שאני לא יודע בדיוק) אבל אני בהחלט מקונן על עלותו!!! מקווה שהבנת את הנקודה. בקשר לביקורת עצמית אני משתדל תמיד לנסות ולראות אולי גם אני קצת טועה אבל דווקא אתה כחלק מגוף שבא לרווחת האזרח אמור להפנים את דברי ולנסות ולהעביר אותם יותר גבוה. בברכה

הפניה הועברה למט"י רעננה להתייחסות

באופן כללי נוכל להגיד כי הקורסים שמועברים במרכזי טיפוח היזמות הם ע"ס מודולים שהותאמו ישירות ליזם ובעל העסק הקטן ועל בסיס נסיון של עשרות אלפי מודרכים בשנים האחרונות. מחירי הקורסים נמוכים ממחירי השוק בצורה משמעותית.

תגובת מט"י רעננה

מ.ט.י רעננה טיפל בהצלחה גדולה מאוד במאות יזמים אשר יצרו מאות סיפורי הצלחה. כמערכת המטפלת בהרבה לקוחות ישנם לפעמים מעידות אך הן אינן מייצגות את רצוננו ואופי פעולתנו. לגבי עלות ההכשרות אתם יכולים להיות בטוחים שהתעריפים נמוכים מאוד ואינם ברי השוואה לשום מסגרת הדרכה מקצועית בשום מקום אחר. לצערנו רמת המחירים היא נגזרת של התקציבים הציבורים המועברים למערכת. אנו בוחנים כל פעם מחדש את מדיניות התעריפים ובמידת האפשר מוזילים את השירותים. ראוי לציין כי ישנה מדיניות של הנחות בהתאם לקריטריונים שנקבעו. ממליץ למי שמחפש חומר ראשוני ומאמרים בנושא להיכנס לאתר מט"י רעננה.

mluggy

New member
רק אם אפשר להוסיף שאלה

למרות שאני חושב שמגיעה לכם בהחלט תמורה כספית ישירה מהיזם, לי לא ברור מדוע במט"י רעננה גובים תשלום על שיחת ייעוץ ראשונית, בעוד שבסניפים אחרים (כמו תל-אביב), התושבים פטורים. האם חלק מסובסד מהעיריות? זה העניין? בכל מקרה, ולמען הסר ספק - אני בעד התשלום הסמלי - הוא מראה רצינות וההתייעצות עם אנשים מקצועיים בהחלט מוסיף! (אם זכור לי נכון, בחור בשם עדי ממט"י רעננה - תודה רבה!)

תשובה

למט"י קיים תעריפון מקסימלי לגביה מהלקוח. עם זאת, למט"י יש גם חופש לשחק עם המחירים למטה כחלק ממדיניות קידום ושווק. אני בדיעה כי יש לגבות דמי רצינות גם בעבור פגישה ראשונה.

C o o l e r

New member
תודה רבה על טיפולך בעיניין

אני מעריך את זה מאוד למרות התשובות הנ"ל. יום טוב

למעלה