הרשמה לגן עירייה

הרשמה לגן עירייה

איזה פחד קיבלתי השבוע מכתב מהעירייה שעד סוף ינואר ההרשמה לגני עירייה לשנת הלימודים הבאה הלכתי לבקר בגן אחד כדי להתרשם וגיליתי שיש שם קבוצה רב גילאית - בני 3-6 בגן הספציפי הזה הכיתה נורא קטנה ומלא בלגאן והמון ילדים רעשניים הזדעזעתי. האם זה ככה בכל גן? מה עדיף? לרשום לגן עירייה או לגן פרטי? ממה שהבנתי בביקור האחרון הזה שכדאי לי בכל מקרה לחפש גן של קבוצת גיל 3-4 (הגיל של הקטנה שלי) בעירייה אמרו שלא בהכרח יש הנחות לחד - הוריות מי יודע יותר על פרוצדורת ההנחות... אשמח לעיצות

Mon951

New member
זה מאוד מאוד מוזר

בגני עיריה הילדים מחולקים לפי קבוצות גילאים. טרום טרום חובה, טרום חובה וחובה. מאוד מוזר לי שבגן הזה היו ילדים בני 3-6.פעם ראשונה שאני שומעת דבר כזה. אני לא יודעת מה לגבי הגן הספציפי הזה אבל כשהבן שלי היה בגן הוא מאוד נהנה, היה ממש אחלה. תבדקי אם יש לך גן עיריה אחר קרוב לבית. בקשר להנחה זה תלוי בהכנסה שלך. אני אישית שילמתי פחות מ-100 ש"ח לחודש.

תודה על התשובה

מתי שילמת סכום כזה? בן כמה בנך היום? ההנחה מותנית בגובה הההכנסות נכון? יש לך מושג באיזה סכומים נותנים הנחה? אני אבדוק עוד כמה גנים כדי להתרשם בעוד אפשרויות אגב = בשיחה עם הגננת לפני שהגעתי לבקר בגן הזה שציינתי ה- 10 משפטים שהיא אמרה היא עשתה בערך 5 טעויות לשון (מה שהעיד על כך שלא במקרה היא התבלבלה אלא טועה כרונית והופכת לשון זכר עם נקבה) אני באופן אישי ממש הזדעזעתי. יש לי ציפייה מאשת חינוך (אפילו שזה רק הגיל הרך) שלפחות תדבר נכון לא? או שאני מגזימה?

Mon951

New member
את ממש לא מגזימה

גם אני הייתי מזדעזעת במקומך. לא נתקלתי בתופעה כזאת שלגננת יש טעויות לשון. הבן שלי עוד מעט בן 8, בכיתה ב' אבל לפי הבנתי המחירים לא השתנו מאז. אני לא מכירה את הקריטריונים שלהם אבל אני חושבת שבנוסף להכנסה שלך אולי הם לוקחים בחשבון גם הוצאות כמו שכירות למשל...אני לא ממש זוכרת. את ההנחה שקיבלתי הייתה בגלל שלא עבדתי וחייתי מהבטחת הכנסה שזה היה משהו כמו 2.100 שח לחודש. אז אני קיבלתי הנחה מלאה אבל יש כל מיני הנחות, כמו שאמרתי לפי גובה ההכנסה שלך ואולי גם ההוצאות.

גני ערייה בגילאים 3-6 גנים דתיים

גנים חילוניים אין את העירבוב הזה- הילד שלי בגן ומאוד מרוצה -ואחותו גם הייתה באותו גם ואותן גננות אחלה -אם הילד מתעורר בבוקר ביום שבת ודורש ללכת לגן ומהגן לא רוצה לחזור הבייתה -בקיצר אני נפלתי על גנים נהדרים עם יחס חם ממש בית שני... נסי מקסימום אפשר להחליף גן עם לא טוב לילד אפילו לאחר חודשיים או יותר אני עשיתי זאת עם שני הילדים שלי שהיו בגן דתי מהסיבות שהכי קרוב לבית זה היה גן מגילאי 3-6 והיה עד שעה 3 וחצי זה היה לי נוח בגלל שעבדתי באותה תקופה.... לצערי נפלתי בחרא של גן עם התעללות בילדה מצד הגננת -בקיצור סיפור ארוך... את תראי לפי הילד עם טוב לו או לא-בכי בבוקר וכ"ו.. בכל אופן בהצחלה

מצטרפת ושואלת גם../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

מישהו יודע לענות כמה יעלה גן עיריה טרום חובה(או שאולי טרום טרום אין לי שמץ) לילדה שתהיה בת 4 במידה וההכנסה שלי היא בסביבות ה4 אלפים שקלים?

ושאלה נוספת לגבי צהרונים../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

האם אמהות חד הוריות(מפרנסות יחידות ללא מזונות) שעובדות אמורות לקבל הנחה בצהרונים של גן עיריה?

Mon951

New member
לגבי הנחה לגן עיריה רק בעיריה עצמה יוכלו

להגיד לך אחרי שיעשו את החישובים. לצהרון אין הנחות בכלל.

Mon951

New member
עד כמה שזכור לי

הצהרונים פשוט לא שייכים לעיריה אלא למשרד החינוך או לגוף פרטי (לא זוכרת לאיזה מהם) לכן אין םמכות לעיריה לתת הנחות.

בוקר טוב בנות ../images/Emo24.gif

שנה שעברה ביתי היתה בגן חובה בתשלום { כלומר ילדי גן חובה + ילדי טרום חובה גילאים 4-6} אני שילמתי את מלוא הסכום כלומר דרגה 10 , 682 ש"ח משכורת ברוטו של 5000 ש"ח . ההנחות בצהרונים ניתנים להחלטת העירייה או המועצה . אכן לא היה זול בכללללללללללללל . 682ש"ח + 850 צהרון . השנה היא בגן חובה {תודה לאל } יום טוב אני עפההההההההההה למכללה

Mon951

New member
עד כמה שידוע לי לצהרונים אין בכלל הנחות

אני ביררתי כשבני היה בגן בשבילו וזאת התשובה שקיבלתי.

../images/Emo207.gif היי שאלה גם שנושא הגנים ../images/Emo206.gif

היי נעים מאוד אני אלמנה דתייה אמא לתאומים בני 4 (לאחד מהם עם נכות קלה אך הוא נמצא בגן רגיל). השנה הצלחתי להשיג אישורים לפנים משורת הדין והם נשארו בכיתת גן (על אף שהם ילידיי ינואר) אשר הייתה במעון שלהם. אני ממש אובדת עצות לגבי שנה הבאה. השנה לשניהם שילמתי בגן עד השעה 16:00 כ- 900 ש"ח לחודש. בשנה הבאה אני אמורה לרשום אותם לגן עירייה. לצערי הרב באיזור מגורי (קריה דתית) אין גן אשר כולל בתוכו צהרון עד שעה 16:00 אלא אך ורק גנים החל מ- 07:30 ועד 13:20. אני עובדת כ- 8 שעות ביום וזה אומר לרשום אותם גם לצהרון פרטי מאחר והצהרונים "שמסובסדים" ע"י העירייה עולים כ- 900 ש"ח לילד. יש לי משכורת יחסית יפה של כ- 6000 ש"ח וזה אומר שמבירור שלי בעירייה גן עירייה עולה כיום כ- 700 ש"ח לילד ובגלל הכנסתי תהיה לי הנחה של כ- 30% ז"א כ- 500 ש"ח לכל ילד גן עירייה שלא נדבר גם על צהרון פרטי לשניהם זה עוד אלפיה במקרה הטוב. אז נכון יחסית המשכורת שלי יפה אבל מה עם שכר-דירה, להחזיק רכב, תשלומי דירה אוכל וכו'... אנחנו לא אמורים לחיות?? יש לכם/ן פיתרונות עבורי????
ו -

m i c h a l i

New member
אגב, אצלי העדפתי להשאיר אותה בגן פרטי

עד גיל חמש כך שהיא מעולם לא היתה בגן עירוני. היה שווה כל שקל מבחינתי.

למעלה