הרשמה לגן

הרשמה לגן

הבנתי שההרשמה לגנים הפרטיים נמצאת בסיומה. האם זה באמת נכון ? האם אפשר להתחיל גן פרטי גם בתאריך מאוחר יותר מה 1 בספטמבר ? מה טווח המחירים של גן פרטי ? והכי חשוב... מה לבדוק כשאני באה להתרשם מגן ? תודה על כל תשובה שלא תהיה. מאד מצפה: שירי

אל תכעסו שאני פונה שוב - אני לחוצה

כי כנראה ביום ראשון אני אתחיל במסע החיפושים אחר גן ואם אפשר אשמח לדעת מה שואלים ומה בודקים כשבאים לגן ואיך בסופו של דבר מחליטים מהו הגן הטוב ביותר תודה שירי

anat30g

New member
גן פרטי - כשמו כן הוא

גנים פרטיים בישראל פועלים בהסתמך על חוקי מדינת ישראל ולרוב בהסתמך גם על "חוזרי מנכ"ל" - אבל בסופו של דבר כל גננת עושה בגן שלה מה שמתאים לה. דהיינו - גם אם ההרשמה לגנים הפרטיים "הסתיימה" - גננות רבות יסכימו לרשום את הילד שלך - כי עדיין יש להן מקום פנוי או להכניס אותך לרשימת המתנה. אפשר להתחיל גן פרטי בכל חודש בשנה - תנאי שהגננת מוכנה לקבל את הילד ויש לה מקום בגן. גן צריך להיות מקום נעים, הגננת והצוות המטפל צריכים להיות אנשים נעימים ונחמדים - ההתרשמות הראשונה שלך צריכה להיות מהדברים הנראים לעין - אם הניקיון בגן לא מוצא חן בעיניך או הגננת מדברת בצורה לא נעימה - המשיכי הלאה. דברים שאת צריכה לשים לב אליהם - גודל הגן ביחס לכמות הילדים. גודל הצוות המטפל ביחס לכמות הילדים. האם יש חצר או גינה. מצב הציוד של הגן (לא חייב להיות חדש - אבל צריך להיות בטיחותי). ניקיון והגיינה (איך נראים השירותים למשל, איפה מחליפים לילדים חיתול). ויש עוד דברים... השלב השני - אחרי שמצאת גן שעל פניו נראה טוב ונעים - לברר אצל הורים של ילדים אחרים בגן על הגננת והגן. לשאול מה טוב בגן ומה רע בגן. לקפוץ לבקר בגן בשעות "לא מקובלות" - זה יתן לך תמונה אמיתית לגבי הגן. לשאול שכנים של הגן איך הגן... שכנים הם בדרך כלל מקור טוב לדעת מה קורה בגן כי הם רואים ושומעים. השלב השלישי - איטואציות של אמא - אם אחרי שיש בידייך את כל הנתונים את מרגישה בבטן שזה הגן הנכון - אז רשמי את הילד לשם - משהו מפריע לך חפשי עוד. חשוב לומר שאין גן מושלם (חוץ מגן עדן וזה בשמים) - מאוד קשה להפקיד ילד צעיר בידים של מישהו שלא מכירים. לכן זה תהליך לא פשוט - אז בהצלחה- ענת

jole

New member
גן פרטי

שירי יקרה, קודם כל לבוא לגן כשהגננת לא ממש מצפה לך בכדי שלא תאורגן שום "הצגה " עבורך. לדעתי הילדים בגן יתנו לך אינדיקציה ראשונית וחשובה ביותר, האם הם שמחים, נינוחים, ובכלל האוירה בגן. חשוב היחס מטפלת/ילד בגן, ז.א. כמה עוזרות יש לה. דברי עם הגננת- לדעת כיצד מתנהל הגן, במה היא מאמינה בענין חינוך, התנהגות, כללים, מה הקווים האדומים שלה, מה ההכשרה שלה (למרות שזה לא ערובה לגננת טובה יותר או פחות), מה התכנים שהיא מעבירה במהלך השנה. תבדקי מה יש בגן מבחינת אביזרים, משחקים, חצר. הבטיחות בגן ומחוצה לו ולצערי בימים טרופים אלו מה סידורי האבטחה בגן. האם יש מישהו בגן שיודע עזרה ראשונה והחייאה (שלא נדע)ותיק עזרה ראשונה בגן. מה המדיניות בענין מחלות, רמת שיתוף הפעולה של ההורים ואיזה משקל יש להם לגבי מה שקורה בגן. אפשר לשאול אימהות שהילדים שלהן היו בגן אם כי צריך לזכור לקחת על מה שנאמר בערבון מוגבל מכוון שזה יכול להיות מושפע גם ממערכת יחסים כזו או אחרת שהיתה להורים עם הגננת ולא בהכרח יהיה רלוונטי לגביך. לצערי לגבי מחירים לא אוכל לעזור כי הבן שלי היה בגן פרטי בארה"ב וכשחזרנו הוא היה בגן מועצה, אני משערת שלמיקום יש משקל גדול בעניין. מקווה שעזרתי קצת. בהצלחה.

התחלתי במסע עבור הגן הנבחר

ואני רוצה לציין שממראש יצאתי מנקודת הנחה שאין גן מושלם.. אבל..בכל זאת עברתי כבר 4 גנים..שאף אחד מהם לא ממש נראה לי.. הדברים שחשובים לי: שהגן יהיה במרחק הליכה מהבית.. יחס של מטפלת לארבעה ילדים כמובן שהגננת והמטפלות יהיו חמות,מנוסות ואמהיות. בגן הראשון..המטפלת ניגשה אליי והיה עסוקה בלחייך ובלהיות נחמדה, כשהילדים בעצם נשארו לכמה רגעים בלי השגחה..וזה לא עשה עליי רושם טוב במיוחד.. הגן השני היה עמוס מידי לטעמי.. בגן השלישי..כשנכנסתי היה ילד שקיבל "עונש"..מושג שיש לי בעיה קשה איתו.. והגן הרביעי..היה רחוק מהבית יחסית..והמחיר היה יקר..ביקשו ממני 2200 ש"ח מרבע לשמונה עד שלוש ורבע... קשה לי לייעץ..רק מספרת רשמים מנקודת הראות שלי.. שיהיה בהצלחה!

vered4

New member
מטפלת ל-4 ילדים? באיזה גיל מדובר?

בדרך כלל בגילאי 2-4 היחס קרוב יותר ל 7-10 ילדים על מבוגר. לגבי המלצות של הורים, אני מציעה לשאול בדיוק ממה הם מרוצים. לפעמים הדברים שהם שמים עליהם את הדגש, בכלל לא חשובים לך, ולהפך. הבן שלי היה בגן שעשה רושם בסדר, אבל הסתבר שהגננת ממש טיפוס לחוץ. זה התבטא למשל במסיבות של חגים וסוף שנה. הפקה מלחיצה ומוגזמת. תשאלי אותה איך היא מגיבה לאלימות בגן, ומה היא דורשת מהילדים (למשל כמה זמן ריכוז וכו´).

תודה על התשובות מאירות העיניים

ואשמח לשמוע עוד. (לחץ לחץ לחץ, איך אני יוצאת מזה...) שירי

רותי ע

New member
קודם כל קחי נשימה עמוקה..

בחירת גן היא אמנם צעד חשוב אבל כואב ברבה פחות ממה שנראה לך כרגע. מעבר לכל העצות הנהדרות שנתנו לך כאן אני מציעה לך לעשות חיפוש כי הנושא עלה כמה וכמה פעמים. יש מנוע חיפוש נהדר-לחצי על חיפוש מתקדם ומשם הדרך קלה. העצה הכי טובה שאני יכולה לתת לך מנסיון של אם לילד שנמצא שנה שניה בגן- עשי לך רשימה של הדברים החשובים ביותר בגן. אחרי שאת חוזרת מביקור בגן בדקי מה נראה לך ומה לא באותו גן. אח"כ תעברי על הדברים השליליים ותבדקי על מה אפשר להתפשר ועל מה לא. כי את חייבת לזכור אין גן מושלם ! השאלה על מה מתפשרים.. אני לדוגמא התפשרתי על צעצועים חדשים. התפשרתי על מה אוכלים בארוחת 4. לא התפשרתי על בטיחות. לא התפשרתי על יחס חם ואהבה. על דרך הטיפול באלימות. על מדיניות אי הענישה וכו´.. בהצלחה.

למעלה