הרשמה ללימודים אחרי דכאון....

tikvati

New member
אני חושבת שבכל סוג עבודה יש אנשים קשים

מעניין אותי יותר ספציפית למה את מתכוונת?
ואיך אנשים שאני עובדת איתם אמורים לדעת מה עברתי אם אני לא אספר?

לגביי חלומות

אני הייתי מעדיפה בכלליות להתייחס לעיסוק כשאיפה ולא כחלום , בפרט לעיסוק המורכב שלנו.
אינטואיטיבית הייתי רוצה להסכים איתך לגביי מה שרשמת על כך שלא נכון להפחיד בהכנסה לפינה עקב היסטוריה פסיכיאטרית, אני תקווה שלא תעמוד זו לרועץ לא בקבלתו של איש ולא במשך לימודיו כמו גם במשך העסקתו של אדם במקצועות הבריאות.
ובכל זאת, גם אנשי מקצוע בעלי רישיון חווים משברים נפשיים , טיפול ואף אשפוז. כל עוד מבחינה מקצועית "הכל בסדר" אז כביכול אין בעיה בהנחה שועדת תעסוקתית אישרה כשירות.
אם זאת יש להביא בחשבון מה תהיה ההתנהלות במצב של אירוע חריג במידה ויהיה כזה (אירוע חריג יכול לקרות לכל עובד כמובן). אין לי תשובה לשאלה הזו, היא רטורית והתשובה תלויה בכל המשתנים הספציפיים למקרה, אבל אי אפשר להתעלם מזה ויש עניין אמיתי לחשוב על כך. אגב בהרבה ממקומות ההעסקה יש ויתור על סודיות רפואית לצורכים ביטוחיים בדרך כלל., והצהרה בריאותית שכוללת עבר פסיכיאטרי יכולה לעמוד לרועץ בכל תחום בסופו של דבר., ובכך העיסוק בסיעוד אינו נבדל.

tikvati

New member
תודה לך

אני בהחלט מבינה שאני הולכת להכנס לתקופה לא פשוטה....
ואני מכינה את עצמי כמה שאפשר.

תודה על העידוד

tikvati

New member
טוב, בסדר....

אני כנראה לא אבין עד שאני אחווה את זה....
ואז אני אשאל את עצמי למה עשיתי את זה??? ולמה נכנסתי???
וגם זה יעבור...בתקווה שבשלום, כמו שזה עבר לך ולכל מי שאת ( ואני ) מכירות...

tikvati

New member
תודה

וכשאני אהיה בשלב של -----
"למה עשיתי את זה??????"

מקווה שאוכל לבוא לכאן בלי לשמוע "אמרנו לך...."

הם לא אמורים לדעת

אם כבר הייתי רוצה להתייחס לקשיים הכביכול מובנים מאליהם שהעבודה בסיעוד (לפחות במרבית עיסוקי הסיעוד הקלאסיים של עבודה עם חולים / מטופלים) יכולה להיות תובענית מאד מבחינה נפשית, זה נכון עבור כולם, אבל כמובן שצריך לקחת זאת בחשבון באופן עקרוני גם כמו באופן פרטני..

tikvati

New member
הרשמה ללימודים אחרי דכאון....

שלום לכולם, יש לי שאלה שאשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי איתה.
אני רוצה להרשם ללימודי סיעוד, במסלול הסבה, ראיתי בטפסי הרישום שהם מבקשים הצהרת בריאות, ויתור סודיות רפואית ועוד כל מיני שאלות סביב הנושא.

עברתי משבר נפשי לא פשוט, אני מאובחנת כסובלת מדכאון ופוסט טראומה, אני נוטלת כדורים וגם הייתי מאושפזת במשך תקופה (בלי שום התקפים פסיכוטיים וכדו')... מבחוץ אף אחד לא יראה או יחשוב שמשהו לא בסדר איתי, אני נשואה עם שני ילדים ,עבדתי במשך קרוב ל10 שנים במשרה מלאה בעבודה קבועה ויציבה. עד שעברתי מה שעברתי ועכשיו כשיצאתי מזה אני רוצה מאוד להתחיל את מסלול ההסבה ופתאום אני מפחדת שזה לא יהיה לי אפשרי ושאולי לא יקבלו אותי בגלל מה שעברתי...

מהיכרות עם המערכת, מה יש לכם לומר? החשש שלי מוצדק או שזה סתם עוד הצהרה שלא מעניינת אף אחד?

אשמח לשמוע את דעתכם. תודה!!!

guya72

New member
לימודים לאחר דכאון

בחוק מוגדרים תנאים בהם חייב לעמוד אדם כדי לקבל הסמכה בסיעוד.
אחת הדרישות היא שאין בעיות נפשיות.
&nbsp
אינני יודע כיצד יתייחסו למצבך, אך לאור התיאור שכתבת אני חושש כי תעמדי בפני מכשולים רבים ואף בפני דחיה.
&nbsp
כמו כן, אני מציע לך להתייעץ עם רופא המכיר את מצבך.
במידה ולדעתו אין מניעה - הייתי מציע לפנות למנהל הסיעוד ולבדוק את תגובתם.
פרטי יצירת קשר :
http://bit.ly/2fFzGua
(עדיף מכתב רשום. במענה הטלפוני יש פקידות שיודעות רק לצטט את מה שרשום להן במערכת הממוחשבת) :
&nbsp
ציטוט סעיפים רלוונטים מהחוק :
------------------------------
"מחלה מסכנת" -
(1 (מחלת נפש;
(2 (מחלה העלולה לסכן בריאות בני אדם שבטיפולו של מורשה לעסוק
בסיעוד;
(3 (מחלה או כושר לקוי העלולים לשלול מאדם את היכולת לעסוק בסיעוד,
לחלוטין, זמנית או חלקית;
&nbsp
3) .א) המנהל רשאי לדרוש בדיקת כשרו הגופני או הנפשי של מבקש רישום או של
מורשה לעסוק בסיעוד והתייצבותו לפני ועדה רפואית.
(ב) (1 (לשם בדיקת הכושר כאמור ימנה המנהל, מינוי כללי או מיוחד, ועדה
רפואית של שלושה רופאים או שלושה פסיכיאטרים, לפי הענין;
(2 (הועדה תגיש את ממצאיה ומסקנותיה בכתב למנהל.
(ג) לא יירשם מבקש הרישום בפנקס כל עוד לא התייצב ונבדק, אם דרש זאת
המנהל.
(ד) המנהל רשאי להתלות את רישומו של מורשה לעסוק בסיעוד עד שייבדק, אם
דרש זאת המנהל; ההתליה תפורסם בדרך שהמנהל ימצא לנכון.
(ה) (1 (נוכח המנהל כי מחלה מסכנת של מורשה לעסוק בסיעוד גורמת לסכנה
תכופה עד שאין לחכות לסיום ההליכים בועדה הרפואית, רשאי הוא להתלות
את רישומו בפנקס עד להחלטה סופית לפי תקנה 14 ,וזאת לתקופה עד
שלושה חדשים, ובלבד שיעביר את הענין בסמוך למתן ההחלטה בדבר ההתליה
לטיפולה של ועדה רפואית;

בהצלחה

כדאי להוועץ באיש מקצוע מהתחום שמכיר אותך ויכול לחוות דעתו על העניין.
כדאי למלא הצהרת בריאות נכונה.
ייתכן ותצטרכי לעמוד בפני ועדה ולהמציא אישורים המעידים על מצבך כיום ועל כשירותך והתאמתך.

בהצלחה.

evil moon1

New member
לא חייב שתהיה בעיה עם זה

נכון שבחוק כתוב על מחלת נפש וכו'...אבל במקרה שזה דיכאון שהיה ועכשיו את מאוזנת, בכל מיני דרכים זה לא אמור לפגוע בכושר לטפל בחולים....עדיף לא להסתיר את הדברים האלה כדי שהם לא יגלו את זה אחר כך ועוד יבואו אלייך בטענות שלא היית כנה ולא סיפרת...אחרי שתספרי, סביר שיזמנו אותך לועדה....אם יהיה אישור מפסיכיאטר שהיום את מאוזנת, מאוד יכול להיות שיקבלו אותך....הרי זה כמו כל מחלקה אחרת...נכון, שבמקרה של מחלות כמו סכיזופרניה ואפילו מחלה ביפולרית, לדעתי לא יאשרו לאחות לעבוד(שוב , יכול להיות שאם זה מאוזן-כן....לגבי סכיזופרניה-אני חושבת שבכל זאת לא...)
סיעוד-זה מקצוע קשה והלימודים קשים, אבל זה ממש לא חייב לגרום לדכאון רק בגלל שהיה לך פעם משבר וטראומה!אם את באמת רוצה-אין סיבה לא לעשות את זה, גם רוב הסיכויים שאחרי הועדה יאשרו לך ולא נראה לי שינצלו את זה במיוחד בעתיד(אם רוצים להתנקל, תמיד מוצאים סיבה, ממש לא חייב שתהיה בעיה נפשית בעבר..וכמובן, שאנשים בעבודה לא חייבים לדעת)..
בהצלחה!

tikvati

New member
תודה לכולכם

אני מבינה שכמה שהייתי רוצה לשים דברים שקרו לי מאחורה, זה נמצא, ואני לא מתכוונת להסתיר שום דבר.... אני ואנשי מקצוע שאני בקשר איתם מאמינים שיש לי את היכולת הנפשית לעסוק במקצוע, אחרת לא הייתי חושבת על זה בכלל...
אני מאוד מקווה לא להתקל באנשים ובמצבים כמו שחלקכם תארתם, ואם כן, זה בטח לא יהיה לי קל, ואני אצטרך להתמודד גם עם זה....
אני לא אתן למחשבה שאולי יקרו כאלו דברים למנוע ממני לעשות ולהתקדם לעבר מטרה שכבר שנים אני חולמת (שואפת?!
) להגיע אליה...

תודה לכולכם על התשובות
ובמיוחד לאלו שעודדו

למעלה