הרשמה למועד ב' ואי הגעה

ohadhost1

New member
הרשמה למועד ב' ואי הגעה

היי,

נניח ונרשמתי למועד ב' בבית ספר שלי (באנגלית) , ולבסוף קיבלתי את הציונים ואני מרוצה מהם , והחלטתי לא להגיע.
האם אני מקבל החזר כספי מלא על השאלונים שנרשמתי אליהם מהבית ספר ?

תלמיד10

New member
כדאי לפנות לבית הספר בשאלה זו

באתר האינטרנט נכתב בשנים קודמות שלא יהיו החזרים על הרשמה באינטרנט. לא ידוע לי לגבי הרשמה בבית הספר.

jsaada100

New member
מחזק את התשובה

שלום לך ,

אכן, כפי שהיה נהוג בשנים הקודמות (למיטב ידיעתי) - לא יינתן החזר כספי.

באשר לבחינה במועד ב' - הציון הגבוה נחשב, ולכן את יכולה ממילא לגשת בבטחה לבחינה; במידה ואינך מעוניין לגשת - אל דאגה - לא יקרה כלום לציון שכבר השגת
.

בהצלחה ,
יהונתן

king iverson

New member
שאלה נוספת

אני בן 22, משמע נבחן אקסטרני. היה לי 80 ציון סופי ב5 יח' אנגלית מהתיכון, ואני רוצה לשפר ל-100.
אם לדוגמא אקבל 95 במועד א', ואעשה מועד ב' ואקבל בו 90 - מה נחשב? האחרון או הגבוה?

ybo4

New member
שתי תשובות

א. לגבי החזר כספי - ממש אין כל סיבה שיחזירו לך. בית הספר מבחינתו התארגן, הזמין טפסים, משגיחים - כל זה עולה כסף.
בחרתי לא להגיע - בעיה שלי.

ב. לגבי נבחן אקסטרני, כלומר בעל תעודת בגרות מלאה:
הציונים הם ב"שליף" , כלומר בדף נפרד. אתה יכול להציגו באוניברסיטה או לא.
האם ירשמו לך שני המועדים החדשים באותו דף? מודה שאת זה אינני יודעת. סביר להניח שלגבי כל מועד תקבל דף נפרד.

תלמיד10

New member
הערות

א. בפורום משרד החינוך ענו בעבר מטעמו ש"בית הספר משלם על מספר הנבחנים בפועל" ולכן יש לבצע החזר. מהתשובה משתמע שהכסף מועבר (לפחות בחלקו) למשרד החינוך ולא משמש את בית הספר עצמו. אני לא יודע האם זה אכן כך והאם היה שינוי במדיניות, אבל אם הכסף אכן מועבר למשרד החינוך עבור כל נבחן בפועל, אז הטיעון לא מספיק.

אך ממילא אנו לא דנים בשאלה "מה צריך להיות", אלא "מה קורה בפועל".

ב. יש לציין ש"נבחן אקסטרני" הוא רק נבחן שפתח תיק בשלוחה האקסטרנית. בוגר בית ספר שנבחן דרך בית הספר הוא "נבחן משנה אינטרני - בוגר".
גם נבחנים אקסטרנים וגם נבחני משנה אינטרנים עשויים להיות זכאים לתעודת בגרות או לא זכאים לתעודת בגרות - אין לכך השפעה על עצם מעמדם הזה (אך יש לכך השפעה על השאלה מה הציון הקובע עבורם - הגבוה או האחרון).

ybo4

New member
תודה על התיקון

אכן ניסחתי לא נכון את המעמד

תלמיד10

New member
תשובה לשאלה הנוספת

עבור כל סוגי הנבחנים, בין מועד א' למועד ב' באותה שנה, באותה רמה ובאותו סמל שאלון - הציון הגבוה הוא הקובע, תמיד, בכל שאלון בנפרד. לכן ישקללו לך לציון סופי באנגלית את הציונים הגבוהים מבין שתי ההיבחנויות, מכל השאלונים.

במקרים אחרים, עבור נבחני משנה הזכאים לתעודת בגרות, חל הכלל שציינה ybo4, ומשמעותו המעשית היא שהציון הסופי הגבוה במקצוע הוא הקובע (ולא בכל שאלון בנפרד). זאת, כי האוניברסיטאות מקבלות ספח עם ציון סופי במקצוע בלבד, ולא עם ציון בכל שאלון בנפרד; והציון הסופי מחושב על ידי משרד החינוך על בסיס הציון האחרון בכל שאלון, פרט למקרה המיוחד שציינתי, שהוא המקרה שלך.

כדי להבהיר שוב: התשובה לשאלה שלך היא שבין מועד א' ומועד ב', הגבוה קובע תמיד ובכל שאלון בנפרד.

matan21b

New member
תשובה

בוודאי שיחזירו לך את הכסף, בתי הספר משלמים למשרד החינוך רק לפי נבחנים בפועל ולא ע"פ מס' שאלונים שהוזמנו.
ואם תחשוב על כך הגיונית, הרי ההרשמה למועד ב' נגמרת ביום חמישי, והציונים סביר להניח שיגיעו לקראת סוף החודש, ז"א איך תדע אם להירשם או לא מבלי לדעת את הציון במועד א'?

בהצלחה
מתן

תלמיד10

New member
יש הרשמה באינטרנט לאחר מכן

אך פעמים רבות הציונים פורסמו גם לאחר תום ההרשמה באינטרנט (ומספר ימים לפני בחינות הבגרות), וככל הידוע לי, לפחות נבחנים שנרשמו באינטרנט לא מקבלים החזר, גם אם נרשמו לפני פרסום הציון והחליטו על בסיסו לא להגיע לבחינה. זו בעייתיות במדיניות של משרד החינוך.

matan21b

New member
הבהרה

בכל הקשור להרשמה דרך האינטרנט אינני יודע מהי המדיניות, אני הגבתי בנוגע להרשמה דרך בית הספר ישירות (כך ציין פותח השרשור).

למעלה