הרשמה לתואר שלישי בהנדסה בארה"ב ב"רגע האחרון"

hatabichya

New member
הרשמה לתואר שלישי בהנדסה בארה"ב ב"רגע האחרון"

בוקר טוב,
אני בן 30 (לחשוב שרק לפני שבועיים זה היה 20 ומשהו), בעל תואר שני בהנדסה ביורפואית, וחושב מזה זמן מה להתחיל תואר שלישי בארה"ב בזמן הקרוב.
פניתי כבר למספר חוקרים/מרצים באוניברסיטאות השונות בארה"ב, והיו כמה שאחרי ראיון טלפוני אמרו שלדעתם זה יכול לעבוד, והציעו לי להירשם ללימודים במוסד שלהם.

הבעיה - אין לי GRE, אין לי TOEFL, ואין לי גם יותר מדי זמן ללמוד אליהם (ישנם מספר מוסדות שההרשמה לסמסטר סתיו או אביב הקרובים פתוחה רק עד סוף יולי/תחילת אוגוסט).

השאלה שלי היא האם בתנאים האלו זה בכלל ריאלי להספיק את כל התהליך תוך כחודש-חודש וחצי (לעבור את 2 המבחנים, להכין המלצות ותעודות השכלה וכדומה), וזה במקביל לעבודה במשרה מלאה? ועוד לקבל אחרי זה ויזה במידה והכל יעבור חלק.

בנוסף, עד כמה משמעותית הלמידה למבחנים הללו (GRE ו-TOEFL)? האם למידה עצמית של כשבועיים יכולה להספיק כדי ללמוד את הטריקים והעצות השונות (על למידה של אוצר המילים ה"נדרש" ל-GRE אני כבר לא מדבר)?

תודה.

corrigenda

New member
רגע אחרון ןזה לשנה הנוכחית או הבאה?

אתה רוצה להתחיל ללמוד בשנה הנוכחית שמתחילה ממש עכשיו (זכור שבארה"ב מתחילים את סמסטר א' כמה שבועות לפני ישראל)? לזה אין כ"כ סיכוי, סביר שאפילו אי אפשר להוציא ויזה בזמן בקבועים האלה.

אם אתה מדבר על מחזור ההרשמה שנסגר בדצמבר, קרי להגיע לארה"ב בקיץ הבא, החסם המרכזי הוא אם תספיק להשיג תאריכי מבחנים שתוצאותיהם יגיעו בזמן למחלקות. רוץ לאתר של ETS, תקרא כמה זמן לוקח לעבד תוצאות ותבדוק אם יש תאריכי מבחנים פתוחים רלוונטיים עבורך (שים לב לא לקחת מבחן שנערך ברמאללה, לפחות בזמני האתר הציע את זה כי הוא "קרוב לת"א").

idohatam

New member
לגבי הרשמה, מה שאמרו מעלי. לגבי המבחנים, אם האנגלית שלך

סבירה אז להוציא ציון שהוא 100 ומעלה בטופל זה דיי שטויות. מנסיוני, מספיק לעבור על כמה מבחנים לדוגמא כדי להבין איך המבחן בנוי וזהו. לגבי הGRE, מבחן קצת יותר מנג'ס והאנגלית בו טיפה יותר מורכבת מהטופל אבל אני חושב שכמאסטר להנדסה לא תהיה לך בעיה להתמודד גם איתו בהחנה מינימלית.

Philip Jr

New member
לא לגמרי הבנתי איך זה ״ברגע האחרון״

באופן כללי ההרשמה היא בתקופה שבין ספטמבר-ינואר, כשרוב הדדליינים נופלים על תאריך כלשהו בדצמבר, וזה לשנת הלימודים שתתחיל בסתיו שאחרי. אז למשל - יש לך עוד חצי שנה בערך להירשם לשנת הלימודים שתחל בסתיו של 2017.
&nbsp
חצי שנה זה לא מעט זמן להיערך..

Boston Guy

New member
מה שלא הבנת זה שהוא מדבר על ספטמבר 2016

ועל ינואר 2017...
התאוריה של השואל היא שהוא יצליח להגיע מ 0 ל 100 קמ"ש ב 4 שניות.
המציאות היא שבעצם עדיין אין לו כלי רכב...

possum2

New member
אצלנו פרסמו רשימה סופית של הדוקטורנטים שיתחילו בסתיו הקרוב

לפני חודשיים בדיוק (אני מדבר על פרסום הרשימה הסופית של אלו שיתחילו בספטמבר 2016). כלומר, הרשימה שהתפרסמה בסוף אפריל זה כבר אחרי הראיונות, אחרי הודעות הקבלה, ואחרי שהסטודנטים שהתקבלו אישרו הגעה בשנה הבאה. אני לא יודע איך זה עובד במקומות אחרים, אבל אצלנו (מדיקל סקול באוניברסיטה ציבורית) הסיכוי היחידי להתחיל השנה הוא רק במסלול קבלה ישירה (דרך המנחה, ובלי רוטציות), ורק על בסיס מקום פנוי במסלול המבוקש. כדי להוסיף קצת בלבול, אגב, החבורה שתתחיל בספטמבר 2016 נקראת אצלנו משום מה מחזור סתיו 2017.

hatabichya

New member
תודה על התשובות

אכן דיברתי על הסיכוי (הקלוש) להתקבל לסמסטר סתיו הקרוב, שכן הייתה לי הצעה קונקרטית ממנחה מסויים, אבל הבנתי שהסיכויים לכך אפסיים (שלא לדבר על הלחץ במעבר בהתראה כל כך קצרה).

למעלה