הרתחה

Accounter

New member
הרתחה

מבלי להכווח לוויכוח של כדאיות מי עדן / תמי 4 על פני מי ברז רגילים, (מצחיק שהמצדדים במים כלל לא מתייחסים לכך שלאיזורים שונים בארץ מגיעים מים ממקורות שונים, באיכויות שונות) בהנחה ואנו שותים מים מטוהרים של תמי 4, האם כאשר מרתיחים מים (לקפה למשל), האם עדיף להרתיח מים מהברז הרגיל, או מהברז של תמי 4 ? שמעתי מישהו שאמר שעדיף להרתיח מי ברז, מכיוון שכאשר מרתיחים, בכל מקרה משמידים את המזיקים, וגם מרוויחים את היתרונות של מי הברז - האמנם ?

d a p h n a

New member
אז ככה...

אני לא מומחית לנושא, אבל: בעקרון יש יתרון לשימוש במים מטוהרים (אבל לא מים מינראליים כמו מי עדן!) בקומקום, בגלל שכך לא מצטברת אבנית בקומקום. בנוסף, למרות שבעקרון אני לא מאלה שמתנגדים לשתיית מי ברז - אם כבר מודאגים ממה שיש במים, הרי שלא מדובר רק על מזיקים ביולוגיים שימותו בהרתחה אלא גם דברים כמו מתכות במים. אני לא יודעת עד כמה זה בעיה בארץ, אבל באזור שבו אני חיה בארה"ב למשל יש עדיין במקומות מסויימים בעיה של עופרת במים, ואני משתמשת במסנן למים בעיקר כדי להפטר מהעופרת, לא בגלל חיידקים. הרתחה לא תעזור במקרה כזה. יחד עם זאת, למיטב ידיעתי יש בעיה לפחות עם חלק מאמצעי הטיהור (כמו בריטה) של מים בכל הנוגע להרתחה בקומקומים במידה ומדובר על קומקום שבו גוף החימום פנימי לקומקום. יש איזו ריאקציה של המים המטהורים עם גוף החימום. במידה ויש לכם קומקום שבו גוף החימום נפרד (מה שנכון לחלק גדול מהקומקומים היום), אין בעיה עם זה. בקיצור, על פניו נראה לי שאם אתם כבר דואגים לגבי האיכות של מי השתייה שלכם ומשתמשים בתמי 4, אז עדיף להשתמש במים אלו גם בעת התרחת מים בקומקום. זה בלי להתייחס באופן עקרוני לאיכות של מי ברז, שלמיטב ידיעתי בחלק גדול מהמקרים בארץ היא סבירה לגמרי ואין איתה בעיות מיוחדות.

Accounter

New member
תודה רבה, אשמח אם תוכלי להסביר :

א. מטהר מים תמי 4, הוא מרחיק מזיקים ביולוגיים וגם מזיקים נוספים, כגון מתכות וכו', לא ? ב. מדוע את נגד מים מינרלים, כגון מי עדן ? ג. מה הכוונה גוף חימום נפרד ? הכל הקומקומים שקריתי, בתוך הקומקום יד סוג של פלטת מתכת שמתחממת (לא סליל), האם לזו הכוונה ? ד. על איזו אינטרקציה בעייתית עם גוף החימום את מדברת ?

d a p h n a

New member
תשובות (פחות או יותר)

א. אני לא משתמשת במטהר תמי 4 (יש לי פילטר של בריטה), אבל למיטב ידיעתי הוא אמור להוציא גם דברים כמו מתכות. זו הסיבה שאמרתי שאולי עדיף להשתמש בו גם למים מורתחים. ב. אני לא נגד מים מינראליים כלל, כמי שתייה. אבל מים מינראליים כשמם כן הם - יש בהם הרבה מינראליים. וזה אומר שאם תרתיח אותם בקומקום, תקבל אבנית לפחות כמו במי ברז אם לא יותר. לכן לא הייתי שמה מי עדן בקומקום, כי חבל על הקומקום. מים מטוהרים (כמו תמי 4, בריטה וכד') לא משאירים אבנית או כמעט לא משאירים אבנית, וזה מן הסתם יותר נוח. ג. הפלטות מתכת הן בסדר. עד כמה שאני מבינה בנושא, בקומקומים הללו גוף החימום עצמו הוא נסתר, כלומר לא נמצא במגע ישיר עם המים (הפלטה היא כאילו לא גוף החימום עצמו אלא רק מעבירה את החום). זאת לעומת אלה עם הסליל/גוף חימום גלוי, שבהם הוא כן בא במגע עם המים. ד. אני כבר לא זוכרת בדיוק את הפרטים, אבל כשפילטרים כמו בריטה התחילו להיות פופולאריים בארץ, לאחר זמן מה התברר שהמים המטוהרים מגיבים לא טוב למגע הישיר עם גופי החימום וכתוצאה מזה נפלט משהו או משהו כזה. שוב, אני לא זוכרת בדיוק את הפרטים. בטח תוכל למצוא מידע על זה בגוגל. אבל שוב - א) אני לא יודעת אם זה רלוונטי גם לתמי 4 או רק לבריטה ודומיו וב) אם יש לך קומקום עם פלטה כזו, אין מה לדאוג.

למעלה