הר געש התפרץ באינדונזיה

שי גנדל

New member
כרגע אין. ובינתיים יוני זה המאי (המשוגע) החדש

&nbsp כבר יום שלישי ברציפות – וחמישי בכלל – שיש עננות גבוהה החודש, הקרירות בבקרים ממש נעימה, והתחזית לראשון בצפון נעה בין טפטוף לגשם עם רעמים &nbsp

באשקלון 18.4 מעלות.

מעלה וחצי מתחת לממוצע יוני . אגב נראה דומם הים גם יחסית קרה מהרגיל. סביב 25 מעלות מהממוצע כבר בתקופה הזו סביב 26 מעלות

יובל 42

New member
והיום קפיצה של למעלה מ-5 מעלות יחסית לאותה שעה אתמול

אמצע יוני ומזג האוויר עוד רחוק מלהתייצב.

שי גנדל

New member
רחוק מלהתייצב?

מה, רואים עוד שינויים חריפים יחסית בטווח הבינוני?

יובל 42

New member
רחוק מלהתייצב!

השבוע רואים מהלך דומה עם טמפרטורות גבוהות ברביעי/חמישי ומתחת לממוצע העונתי בסופ"ש. הלילה אגב מינימום של 15.7 בירושלים וכרגע 6.4 מעלות פחות ממה שהיה אתמול באותה השעה.

יובל 42

New member
ולשם המחשה

לפי עדכון הבוקר של גפס שני בבוקר עומדים על 14 מעלות ב-850 רביעי ערב עומדים על 24 מעלות ב-850 שבת בבוקר עומדים על 11(!) מעלות ב-850. *הסתייגות ראשונה-אין מתאם מלא בין טמפרטורת הקרקע לטמפרטורה ב-850 ולכן ההפרשים בפועל יכולים להיות שונים במעט. *הסתייגות שניה-שבת עוד רחוקה ויכולים להיות שינויים רבים בין המצב החזוי כרגע למה שנקבל בפועל. ועדיין-זה רחוק מלהקרא מזג אוויר יציב כפי שצפוי בשלב זה של השנה.

שי גנדל

New member
גם אם לא יתממש, זה עדיין מעניין

היו בעבר חודשי יוני עם כזו תנודתיות באמצע החודש?

יובל 42

New member

לא שזכורה לי שנה ספציפית אבל אני מניח שהיו עוד שנים עם תנודות. היו גם שנים שירדו ביוני גשמים משמעותיים.

אלון ל 2

New member
זכור לי 30 ביוני 2011 ולמחרתו 1 ביולי 2011

באילת נמדדו רק 35 מעלות ולמחרת רק 36 (עומסי חום בינוניים). במישור החוף עומס חום קל בלבד (אפילו לא מתון). &nbsp &nbsp

אגב יובל מה דעתך על המיני גל שני שכרגע מתפתח בארץ ?

כן חום לא חום הנגיף עושה מה שהוא רוצה והיה ברור שבלי משמעת עצמית של אנשים יהיה עליה משמעותית בתחלואה , ואגב אם יפתחו את הרכבת יהיה אותו סיפור כמו בתי הספר רק בצורה גדולה יותר

יובל 42

New member
אין שום גל שני

יש עליה במספר המאובחנים כתוצאה משינוי ההתוויות לבדיקה. קודם זה היה רק אנשים עם סימפטומים שבאו במגע עם חולה מאומת היום בודקים כל מי שבא במגע עם חולה מאומת גם אם אין לו סימפטומים (למשל מתגלה חולה בבית ספר ישר בודקים את כל התלמידים והמורים. מאות בדיקות על מגע עם חולה אחד!) ואז מגלים את כל הא-סימפטומטים שפעם עברו מתחת לרדאר. הסבר נוסף הוא הגדלת מספר הבדיקות. בגל הראשון בסוף מרץ תחילת אפריל היו מאבחנים 700 חולים ביום על 5,000-4,000 בדיקות. היום מאבחנים 200 ביום על 17,000-15,000 בדיקות ביום. תאמין לי שאם הייתה יכולת לערוך 15,000+ בדיקות ביום בסוף מרץ/תחילת אפריל היו מתגלים אז 2,000-1,500 חולים ביום וזה היה מכניס את המספרים של היום לפרופורציה. (אני אישית מכיר אנשים שהיו עם חום ושיעול והתחננו לבדיקה ולא נתנו להם כי "לא היית במגע עם חולה מאומת". סביר שלפחות חלקם אכן חלו בקורונה). בקיצור כל עוד אין עליה במספר הקשים/מונשמים/מתים אין גל שני וגם לא מיני גל שני. ברור שעדיף שהיה לנו עם יותר ממושמע. מדינות אחרות שפתחו (אוסטריה, שוויץ, יוון) מצליחות לשמור על תחלואה נמוכה מאוד גם אחרי הפתיחה. אצלנו ? ברדק וסמטוכה, ידוענים מפירים את הכללים ופשוטי העם רואים בזה לגיטימציה להתעלם מהכללים בעצמם. החלק הכי מוגן בגוף מקורונה זה הסנטר כי שמה אנשים שמים את המסיכה........ אבל בשביל גל שני אמיתי תצטרך לחכות לנובמבר הבא. סבלנות. זה יגיע. הקורונה אולי לא מתה בקיץ אבל בבירור היא חיה יותר טוב בחורף.

supercellstorm

New member
סנטרים בריאים זה גם חשוב
אבל ברצינות- יש כמה אי דיוקים

מספר הבדיקות היה 17000 רק פעם אחת ב - 10/6. רחוק שנות אור מה- 30000 ביום שהובטחו. בין ה- 10 ל 13 אגב מספר הבדיקות ירד עד כדי כך שב- 13/6 נערכו רק כ- 5000 בדיקות- ובכל זאת נמצאו 177 חולים/נשאים. מספר המונשמים, אגב, עולה בימים האחרונים- שוב, גם בשיא במגיפה באפריל לא היו המון מונשמים. היום התגלו 258 נשאים - ולא נראה לי שהיו 30000 בדיקות לצורך העניין. בינתיים דווחו רק 723 בדיקות אבל זה ודאי לא הנתון הסופי יש לקוות. אם הציבור לא יקפיד על הנחיות ריחוק והיגיינה - העלייה תימשך ותהיה גדולה יותר מבאביב ולכן מסכים לחלוטין עם הפסקה האחרונה...חוץ מזה שיהיה גל רק בנובמבר- הוא כבר כאן, בקיץ. הסיכוי היחיד לשמור על חיים חברתיים וכלכליים נורמאליים במצב הנוכחי הוא רק בעזרת שמירה על כללים...לא יעזור שום קיץ.

natyh

New member
אני אחרון ...

שאקפוץ להגן ולהזדהות עם יובל ... אך מה לעשות הוא צודק. עזוב מספר בדיקות מדויק להבנתי דוקא היו יותר.. אך לא זה העניין . אין גל שני כרגע ,המגיפה מתה נכון לעכשיו, וסמוך על האינטרס הפוליטי שיחזיר אותה לכאן בנובמבר . נשמע מצחיק אך איך מזהים מגיפה מתה: כשכולם בחיץ מסתובבים עם מסיכות . תלך עם מסיכה בשיא החום לא שינית שום דבר תוריד תלבש לא העניין. אם תצרוך את הוויטמינים המחזקים מערכת חיסונית אז תמנע את השפעת המחלה ,חיזוק המערכת החיסונית הוא החשוב לא אי הידבקות ,המסיכה לא מונעת הידבקות .

אם כולם היו שמים מסיכה ושומרים על

הכללים אז זה מועיל. אבל אתה לא יכול להתעלם מהעלייה המשמעותית במספר החולים.

supercellstorm

New member
בנוסף, למרות שזה מאוד מפתיע, מספר הבדיקות הממוצע באפריל

מה- 13 באפריל ועד סופו- גבוה מהממוצע של 16 הימים הראשונים של יוני- כלומר אז היו בממוצע יותר בדיקות למרות שכעת יש מין שיאים יומיים של 16 או 17 אלף בדיקות- ממוצע 17 ימים באפריל מגלה 11388 בדיקות ביום! ממוצע 16 הימים הראשונים של יוני - כ 9990 בדיקות- אפילו לא 10000! אני מניח שהממוצע יעלה עד סוף החודש מן הסתם- אבל בכל זאת - מדאיג שבממוצע מפחות בדיקות מתגלה גזאת עלייה בתחלואה- ואם כמו שאמרתי ונאמר, לא ישמרו על הכללים, הנגיף יתפשט כמו שהוא עושה יפה במדינות עולם רבות כעת בלי קשר לקיץ או לחום. אגב באופן אבסורדי ומאוד ברדקיסטי ישראלי- במאי עם היציאה מהסגר, כמות הבדיקות ירדה באופן שערורייתי- עוד החלטה שגויה ולא ברורה. וכך קרה שישראל נמצאת בעיצומו של גל שלא ברור אם הוא נשלט.

natyh

New member
החלטה שגויה ובלתי ברורה ?

ההחלטה היתה ברורה מאד. ובאותו קו עם אי הבדיקה בנמל התעופה בתחילת מרץ. אם אתה חושב שהדרך למנוע את המגיפה מלהתפרץ בארץ היה להכניס מנמל התעופה אנשים ללא בדיקות , ולאפשר להם להשתמש בתחבורה ציבורית תחשוב שוב. פתיחת המערכת בוצעה בדיוק באותו הקו, ושתי ההחלטות שירתו פוליטית נאשם היישב בכיסא ראש ממשלה. אמור מעתה החלטה הפועלת לטובת האינטרסים של הנאשם.

למעלה