השאלה האחרונה שלי פה (אולי)

Bisly

New member
השאלה האחרונה שלי פה (אולי)

לינוקס - FORMAT ----------------------------------------------------------------- אני מתכונן למחוק את כל ההארד דיסק שלי כדי להתקין חלונות 98 ואולי אחרי זה רד האט השאלה שלי היא: בלינוקס מנדרייק האם אלה השלבים הדרושים למחיקת כל המחיצות להכנס ל Diskdrake ואז לעשות Clear All? בבקשה תעזרו זה חשוב תודה רבה!!!

Bisly

New member
אני לא מצליח הלינוקס הזה לא נותן

לי לעלות את הדיסקט איתחול עזוב אני צריך דרך הלינוקס תוכל לעזור לי?

תמר,

New member
הכנת הארד-דיסק להתקנה

כדי להתקין חלונות ואח"כ לינוקס, צריך להגדיר לפחות את מחיצת חלונות. תחליט כבר עכשיו איזה חלק מהדיסק אתה רוצה עבור חלונות. מחלון terminal או מה-console היכנס כ-root והרץ את הפקודה fdisk /dev/hda. (כדי לראות אילו פקודות עומדות לרשותך - הקש m) מחק את כל המחיצות בעזרת הפקודה d (כדי לראות את מספרי המחיצות הרץ את הפקודה p) אחר כך צור מחיצה לחלונות בעזרת הפקודה n. (כדי להגדיר מחיצה בגודל מסויים, הערך הראשון הוא זה שמוצע לך, והשני הוא + וגודל המחיצה, לדוגמה: 2000M+) סוג המחיצה צריך להיות fat32 או fat16 אם אני לא טועה, משנים את סוג המחיצה בעזרת הפקודה t. לסיום, חשוב להדליק את ה-boot-able flag בעזרת הפקודה a (כדי לראות אם הוא דלוק מקישים על p, ורואים אם יש * ליד המחיצה הראשונה). כדי לשמור את השינויים, הקש w. פעולה כזאת עלולה להיות "מסוכנת", זאת אומרת שיכול להיות שלא תוכל להחזיר אח"כ את ההגדרות הקודמות, ולכן עשה זאת רק אם אתה בטוח שזה מה שאתה רוצה (בסוגריים אומר כי אני הצלחתי כמה וכמה פעמים להציל דיסקים לאחר שמחקו להן את המחיצות או שהמחיצות התקלקלו איכשהו, אבל זה לא כדאי). אם יש לך חלונות על המחשב הזה, יהיה לך הרבה יותר קל למחוק את המחיצות בעזרת fdisk של חלונות, כי זאת תוכנה עם תפריטים. נראה לי שיש תוכנה בשם cfdisk, שהיא כמו fdisk, רק יותר ידידותית. בדוק אם יש לך אותה.

Bisly

New member
תמר מסתבר שאני מפגר לאאלה

גיליתי הרגע ששחיקתי בעזר DISKDRAKE שמותקן לי חלונות 98 חשבתי שבהתקנה של המנדרייק זה מחק לי אותו אבל זה לא מחק!!!! תודה לאל וזה בדיוק כמה שאני צריך השאלה שלי זה איך אני מפעיל את 98 בהתחלת המחשב צריכים להגדיר משהו בלילו או משהו כזה? כי הלינוקס מזהה את הפרטישין של ה98 בתור FAT32 תודה אני חייב עזרה

Bisly

New member
אויש אכלתי אותה

תראי מה מופיע לי שאני מאתחל את לינוקס Kernel Panic : Vfs : Unable To Mount Root fs ... מה לעשות?

תמר,

New member
כנראה מחקת את המחיצה של לינוקס

יש לך כמה אפשרויות: 1. להשיג דיסקט שמעלה אותך ל-98, להריץ שם fdisk /MBR, זה ימחוק את ה-lilo, ותעלה אוטומאטית ל-98. 2. להתקין מחדש את הלינוקס, ולהשאיר את המחיצה של 98 כמו שהיא. 3. להעלות לינוקס עם הפצה בגודל דיסקט, להריץ fdisk ולהחזיר בדיוק את ההגדרות שהיו, יכול להיות שזה יתקן לך את הבעיה. אם מחקת גם את המחיצה של 98, ואתה לא זוכר מה הגודל הנכון או הסדר הנכון של המחיצות, כדאי לך להתקין 98 מחדש, ורק אחר כך להתקין לינוקס. בשלב של הגדרת ה-lilo לא לשכוח להכניס את החלונות בתור מערכת הפעלה נוספת.

thezal

New member
כדי לאתחל את כל הדיסק..

אם יש לך דיסק של XP או 2000... תאתחל מ CD ואז תגיע לשלב הגדרת המחיצות.... מחק הכל ושלום על ישראל.... יריב

Bisly

New member
עזבו זהו אני עושה פורמט

להכול חוץ מל98 אני מעיף את לינוקס נמאס לי מהמערכת הזאותי אני יתחיל ללמוד עליה בחודשיים האלה במילא אני קונה מחשב חדש בעוד 3 חודשים - חודשיים ועל המחשב הישן אני ישים את לינוקס לניסויים ...

למעלה