השאלה האמיתית היא?...........

50מומחה

New member
השאלה האמיתית היא?...........

למה השלטון..(יותר נכון הממסד) במדינת היהודים הפך תוך 50 שנות קיום מושחתות לשלטון בעלי הכוח והאליטות+עבריינים ופשע מאורגן זו השאלה הנכונה
 
ברגע, שלאזרחים לא אכפת, יכול

להגיע בשנה...במאת לא ציך 50 שנה. השאילה, מה את/ה עשיתה, כדי שזה לא יהייה כך?
 

50מומחה

New member
השאלה היא מה ניתן היה לעשות...

ומה היום אפשר?.....לדעתי מדינת ישראל מתפרקת ומתפוררת מיום ליום מדרון תלול מאוד
 
אווה , זה פורום תכנון ? אני כל הזמן נתקל פה בהודעות שלא בדיוק עוסקות בתיכנון ,אלה יותר בכיוון פוליטי. צריך מעט להסתובב בעולם ,ולראות שבסך הכל ,ולמרות הכל, נבנתה פה מדינה לתפארת. מי שבוכה פה בדרך כלל ,הם אותם אנשים שהמאוואים הפוליטיים אינם מתרחשים. מה לעשות, זאת מדינה דמוקרטית ,יש בחירות כל מספר שנים , ומותר לאזרחים לבחור אחרת ממה שקומץ קטן במדינה הזאת רוצה. הבעיה שהקומץ הזה ,כמה שהוא קומץ.רעש וצילצולים הוא יודע לעשות הכי טוב. כל הזמן לבכות כמה רע במדינה הזאת. בזה סיימתי את הפרק הפוליטי שלי בפורום. אשמח להגיב ולהשתתף בדיונים בעלי אופי אחר.
 

דור לוי

New member
אני דווקא רואה את הקשר...

שלום לכם, אני דווקא מגיע מנקודת מבט א-פוליטית (יותר נכון א-סקטוריאלית) ואני מאוד רואה את הקשר שבין מצבנו היום לחוסר תכנון. לדעתי, הבסיס שאפשר הווצרות מהירה וחזקה כ"כ של הקשר הון-שלטון זה הסמוך, הקומבינה וה "יהיה בסדר". תכנון מסודר בהליכים מסודרים ואמינים, היה מקשה לבצע קומבינות למיניהן. אין זה משנה אם מדובר בתכנון של מבנים, תקנים לשטחים ציבוריים, מגבלות על בנייה ליד חופים ועד לתהליך ה"אי דיון" בתקציב (ובפרט חוק ההסדרים), על הספקות באשר לחוקיותו הזהיר היועץ המשפטי הקודם. אפשר לקרוא מבחר כתבות בקישור הבא.
 
חובב היקר!

את הקשר בין הבנייה לבין הפוליטיקה לא אני עשיתי... קיים מאלפי שנים. כמה שגדול יותר איזה פרויקט, הקשר חזק יותר. לפי כוונתי, תכנון הסביבה (כבר פעם שנייה מבקשת לתקן את הכותרת של הפורום מתכנון וסביבה ל: תכנון הסביבה) קשור לתכנון פנים של דירה, ומגיע לתכנון הסביבה הרחבה יותר, כמו מערכת תחבורה הציבורית של מדינת ישראל... בעיניי אין הבדל בניהם – שניהם מספיק חשובים לעלות אותם לדיון. אם, המצב הייה, שבעניין מקצוע, כמו מערכת התחבורה ציבורית, לא הייה שום השפעה פוליטית, לא היינו לדבר על זה, אבל אתה יודעה, שזה לא כך... יתרה מזה, תכנון, שהשפעתו גדול לציבור הרחב, תמיד מתחיל בהחלטה פוליטית. לכן, לא להתייחס לזה – לפי דעתי – הייה טעות מצדנו ... אינני מייצגת שום זרם פוליטית, לא שייכת לשום מפלגה. יכולה להגיד, שבנושאים הקשורים בתכנון, לפחות בעשרים שנה, שאני בארץ, כל הממשלות עשו די הרבה רעה... זה לא תמיד הייה כך, לכן, זה עוד יותר מעצבן. לפני הקמת המדינה, אנשים חשבו קדימה, לכן, ב: 1923 הקימו את חברת החשמל, ב: 1937 את מקורות, ב: 1933 את אגד, ב: 1945 את דן...בלי אלה, לא היו יכולים לבנות את הכלכלה של המדינה בדרך... בעשרים שנים האחרונים, לצערי לא רואה הסתכלות מעבר לאף – וזה צרה לא קטנה. לכן, אם הפוליטיקאים לא מתעניינים לעתיד מעבר לקדנציה שלהם, אנחנו, האזרחים, צריכים להכריע אותם בכל זאת לתכנן את העתיד טוב יותר. מדינת ישראל הגיעה להישגים עצומים בשנות קיומה, אבל זה לא אומר, שאנו יכולים לשבת בשקט, ולקבל, מה שפוליטיקאים ומתכננים השונים מכינים לנו, גם שאלה לא בדיוק לטובתנו. בבקשה, דוגמה כמו ברזיליה: ב: 1956 הנשיא החדש של ברזיליה, JUSCELINO KUBITSCEK לקח ברצינות איזה החלטה ישנה, מ: 1922 לפיה את עיר הבירה של המדינה צריך לבנות האמצע המדינה, 940 קילומטר מ: RIO DE JANEIRO . הוא נתן יד פוליטי לתכנון העיר (תכנן: LUCIO COSTA ) ולאדריכל הראשי (OSCAR NIEMEYER ) לעיר החדשה אפילו את הבטון הובילו במטוס ! שני המתכננים היו חולמים עד סוף ימי חייהם, אם לא הייה פוליטיקאי, שרצה להיכנס להיסטוריה של מדינתו, כבונה את עיר הבירה! הבנייה עלתה הרבה מידיי לברזיל, כי מעבר לעלויות הגבהות של הבניה, בזבוז הכסף הגדול גרם לאבוד שליטה על הכלכלה, ולא צריכה להגיד, מה המצב היום בברזיל... אילו, הייה כוח אזרחי למנוע את זה, ברזיליה הייה נראה אחרת... את האחריות שלנו, כאזרחים לא יכולים לשים בצד, וטוב שזה כך. האינטרנט, כלי מצוין להביאה דעות מקצועיות, ופוליטיות, אם אלה קשורים אחד בשיני. הדיון לא יהיה פחות טוב מזה – לפי דעתי.
 
למעלה