השאלה הגדולה

השאלה הגדולה

פאלם או פוקט פיסי. אני משתמש חדש בכל התחום של המחשבי כף יד. לאבא שלי יש פאלם שאני כרגע משתמש בו, אבל שבוע הבא אני הולך לקבל מחשב משלי. עכשיו השאלה הגדול היא פאלם או פוקט פיסי. דברתי עם ידיד שלי ואני מאוד התלהבתי מהקסיופיאה E-200, וזה בעצם העדפה שלי. עכשיו הייתי רוצה לדעת גם מה אחרים חושבים, האם כדאי פאלם 515 על הפוקט פיסי הזה?

castroman

New member
תראה...

זה תלוי מאוד... אם אתה צריך יומן משוכלל שיכול להריץ משחקים ברמה בינונית ואין בו כמעט מולטימדיה תלך על הפאלם... לעומתו ה pocket pc מגיע עם מעבד 206 מגה הרץ שיכלו להריץ מספר תוכניות באותו הזמן לדגומא את יכול לכתוב בוורד ולשמוע מוזיקה... לpocketpc יש תכונות מולטימדיה לדוגמא: מוזיקה ברמה גבוהה מאוד, ניתן לראות סרטים. יש משחקים ברמה גרפית גבוהה מאוד, word ו excel מובנים, אפשרות הקלטה, חריץ הרחבה... ועוד... לי יש ipaq 3660 וipaq 3870 ושניהם מצוינים! אני ממליץ החום על המכשיר הזה, גם מבחינת חומרה וגם מבחינת עיצוב! - היתרון הגדול של הipaq הוא בשרוולי הרחבה שלו ש"מתלבשים" על המכשיר ומכנים לו יכולות נוספות, כגון הרחבת זכרון (עד 5 גיג´ה), מצלמות, בטרייה נוספת ועוד... היתרונות הפאלם על ה pocketpc: -מכשיר קל בהרבה. -חיי בטרייה ארוכים לעומת ה pocketpc. -מספר תוכנות רב יותר, אם כי היום זה הולך ומצתמצם. יתרונות pocketpc על palm: -מולטימדיה ברמה גבוהה ביותר! -אפשרות להפעלה של מספר תוכניות ביחד, עזרים שונים ומגוונים, 64 מגה בייט זכרון מובנה. -מערכת הפעלה מצוינת. -מסך באיכות גבוהה!

castroman

New member
אממ...

מכשיר נחמד... אני אישית לא אהבתי אותו... היתרון הגדול שלו הוא בכך שיש לו חרץ הרחבה מובנה ל cf. שאם תרצה כזה בipaq תצטרך שרוול שעולה בערך 50$. שיחקתי בהרבה מאוד מכשירים - כמעט כל מה שיש בארץ ואין כמו הipaq. אם אתה רוצה "להרגיש" מה יותר טוב השבילך תלך לחנות הנדי בתל אביב ושמה תוכל לשחק במכשירים...

הייתי אתמול בהנדי

יש שם כזה דוכן עם 4 מכשירים ושניים מביניהם הם הקסיויאה E-200 ואייפאק מסדרה כלשהי. אני משתמש חדש, וסה"כ הבדל לא ראיתי בין שני המחשבים.

castroman

New member
אז זהו...

כמעט אין הבדל... מערכת ההפעלה זהה... לE-200 כמו שאמרתי יש יציאת CF שאין בipaq וגם יציאת usb (אבל אין כמעט דריברים למכשיר - ככה שזה לא שימושי..) ומבחינה חיצונית הם שונים זהו, זה ההבדל... ב ipaq 3870 יש גם bluetoout. אפ כבר מדברים על ipaq בימים הקרובים יוצאים המכשירים החדשים עם מעבדים של 400 מגה הרץ ועוד תוספות חדשות ומעניינות...

xdmag

New member
למה iPAQ

הסיבה שלי לקנות דוקא iPAQ היתה שזהו המכשיר הנפוץ ביותר - בארץ בדרך כלל קשה לקבל תמיכה ולמצוא תוספות למכשירים פחות נפוצים. הוכחה לכך היא ש-HP ביטלו את סדרת המכשירים שלהם-עצמם לטובת ה-iPAQ. חוץ מזה קראתי הרבה סקירות ומקובל לומר של-iPAQ המסך הטוב ביותר (מיוצר על ידי סוני, כך אומרים) וגם סאונד מעולה. אבל אני בהחלט מסכים שחריץ CF הוא תוספת חשובה ושימושית ביותר. USB טוב רק אם אין צורך בדרייבר (כמו DiskOnKey) אחרת אתה צריך להסתובב עם דיסקט בכיס.

למעלה