השאלה הזאת מופנית לכל

אורלי^

New member
השאלה הזאת מופנית לכל

היוצאים לשאלה איך ההורים או החברים קיבלו את זה שיצאתם לשאלה? האם ניסו להחיזיר אותכם בתשובה האם עשו לכם שטיפות מוח? האם החברים הפסיקו את הקשר איתכם האם גם הם ניסו להחזיר אותכם? מצטערת על החטטנות אני פשוט עוד שנה יוצאת לחופשי (אחרי הבגרויות סיום י"ב) ואני חייבת לדעת איך להתמודד ואיך אתם התמודדתם עם זה תודה ויום נעים אורלי

אלי פלס

New member
אורלינקה...

התגובות של כולם מאוד מורכבות אבל בתמצית: המשפחה - ניתקה מגע. יותר מאוחר האחים החלו בגישושים וביצירת קשר מחודש. החברים - מטבע הדברים, כשעזבתי את המקום בו גדלתי, נותקו הקשרים החברותיים שלי. אני לא יודע אם לקשר את זה ליציאה שלי או לעובדה שאני פשוט לא נמצא שם יותר. כנראה שזה קצת מהכל. שטיפות מוח? כמובן שכולם מנסים להחזיר. גם אם הם לא אומרים זאת בפירוש, מספיק שיציעו לי לכתוב מכתב לרבי או רק להניח תפילין וכו´. מצידם, הם מאמינים שיום יבוא ואני אגלה את האור ואחזור. הערה: אני מציע שלא תעסיקי את עצמך בשנה הקרובה בנוגע ליציאה. זה רק יבלבל אותך ויפריע לך בחיים התקינים ובלימודים. תנסי לשמור על פרופיל נמוך ככל האפשר. ובנוגע לסקר, יש לך רעיון?

אורלי^

New member
אלי נראה לי שאני ישתגע מעצמי

ומהמשחק שאני משחקת כלומר אני עכשיו משחקת שתי דמויות אוףףףףף אני רוצה בגרות מלאה ואני רוצה לצאת לחופש די נמאס לי

osher22

New member
אורלי-זה בשבילך...../images/Emo24.gif

הי אורלי, אני חייבת לענות כי אני ממש הייתי במצב דומה. בכתב י"א התחלתי לפקפק ובאמצע י"ב כבר הייתי בחוץ מבחינה רעיונית ונפשית אך נשארתי בגלל הבגרויות וזה היה הצעד הכי טוב שעשיתי בתקופה ההיא, לא רק שעשיתי בגרויות גם השקעתי!!! ועכשיו אני קוצרת את התוצאות החיוביות, כך שתשארי!!!!!. זה לא היה קל אני כ"כ מכירה את התחושה של שני פרצופים. אני גם התחלתי בתהליכים של גיוס בחשאי בלי שההורים שלי ידעו בכלל, זה לא היה קל, הייתי כ"כ תמימה. אחרי שסיימתי תיכון ישר התגייסתי וזה גם לא היה פשוט-מעולם כ"כ תומך ואנשים נחמדים פתאום נפגשתי עם חברה כ"כ שונה עם חברה שאת צריכה להוכיח את עצמך... בכל מקרה כל התקופה לא היתה קלה בכלל. אבל אחרי 3 שנים אני יכולה להגיד לך שעוברים את זה ובסוף זה שווה!!! כל התקופה הקשה רק מחשלת אותך . יצא לך גם להכיר אנשים כמוך וזה יעזור.אבל עכשיו לדעתי תשקיעי בבגרויות. אנחנו תמיד פה לעזור... אבל עכשיו

leadol

New member
תלוי

אורלי, זה תלוי מאיזה חברה את יוצאת לחופשי, אם מהחברה הדתית או החרדית. אני יצאתי מהחברה הדתית ולא הייתי צריכה בשום שלב לעזוב את הבית או לנתק קשר מההורים, מה שכן הייתי צריכה לדבר שיחה עם ההורים שלי שבה סיפרתי להם על ההחלטה, כמובן שזה לא בא להם בבת אחת, כי הכנתי אותם לזה קצת קודם. בכל אופן אולי באמת כדאי לך לחכות עד שתגמרי את הבגרויות.

למעלה